Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od nuk »

Ko da je bitno kad po dobijanju dozvole ne zna da vozi svakako tj. bez zajebancije, sistem polaganja koji je decenijama neefikasan i stvara nove ubice- i dalje je aktuelan samo sto sada imamo brze, jace i lakse dostupnije automobile kao potencijalno oruzje!?

Slicna je situacija u skolstvu.
U manjim mestima je cesta pojava da deca zavrsavaju osnovne skole ne znajuci da citaju a u vecim, iz iste izlaze kao vukovci a u srednjoj jedva prolaze razrede. Sistem obrazovanja je katastrofalan i nista se ne radi po tom pitanju naprotiv, sve je gore i gore.

TT post
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

A sto je najgore ti kvazi vukovci otmu mesta ljudima sa boljim znanjem pri upisu na fakultet kada je svaki bod bitan, a 40 posto bodova ide iz skole. A posle se ovi sa prosekom 9,5+ sa miki maus fakulteta budu vise na listama za domove. Ne znam da li se menja ista po tom pitanju, da odlicni geograficari i turizmolozi ne izguraju tehnicku ili neku drugu ozbiljniju struku. Bez uvrede.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Srbija je tu gde jeste:

1) MI tako zelimo
2) MI tako dozvoljavamo

Ovo sve sto smo naveli je naravno tacno. Madjutim osnovna karakteristika sto smo svi navikli na ovakav sistem. Svasta nam smeta, a kad god dodje do nekih(za nas) drasticnih promena, odmah se bunimo.

Recimo, najnovija odluka za autobuse u GSB+P :D: dok sam bio u Moskvi sva nadzemna sredstva saobracaja imaju ugradjene turnikete(kao u samoposlugama) koji se odblokiraju kad se otkuca karta. Nema sanse da autobus krene dok i poslednji putnik ne udje u autobus. I SVAKI mora da otkuca kartu. A ulazi se samo na prednja vrata.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Uroš S. napisao: Dragane, ko je proizvodio motore za te naše avione i za T84? Ne pokušavam da budem sarkastičan, nego ne znam, a čini mi se da nismo mi?
Motori su bili i za jedno i za drugo bili nase proizvodnje: za avione je kupljena licenca od RR za motore VIPER, za M84 je razvijen nas motor, a on je naravno veoma uspesna kopija tenka T72(za koji je kupljena licenca od tadasnjeg SSSR)

Evo ovde odlicana clanak o M84, koliko je samo ljudi bilo angazovano u celoj prici.....http://sr.wikipedia.org/sr/M-84
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

superboss napisao:Svasta nam smeta, a kad god dodje do nekih(za nas) drasticnih promena, odmah se bunimo.
:bravo: To je u stvari srž problema. Svi smo za "radikalne" promene, a kad dođe vreme da se dese, uvek se nađe neko kome one smetaju po bilo kom osnovu (političkom, finansijskom, itd.). Možda ovo zvuči debilno, ali našem narodu je potrebna diktatura da bismo makar delimično sustigli neke razvijenije zamlje. Ne kažem da sad treba pola Srbije streljati/doživotno zatvoriti/terati ih na ne znam kakve kazne, ali dovoljno je kazniti njih 50-100-200-1000 nebitan je broj, bitno je da utiče na ostale. Kažnjavati društveno korisnim radom i debeeelom novčanom kaznom, a jok čistim zatvorom, to im dođe kao hotel, i to džabe.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Aman, niko (ajd, ne bas niko) nema problem sa promenama, problem je sto su one realno kurton. Na tacni su nam sva tudja iskustva i znanja, i opet se ne odigra kako treba.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

superboss napisao:Srbija je tu gde jeste:

1) MI tako zelimo
2) MI tako dozvoljavamo

Ovo sve sto smo naveli je naravno tacno. Madjutim osnovna karakteristika sto smo svi navikli na ovakav sistem. Svasta nam smeta, a kad god dodje do nekih(za nas) drasticnih promena, odmah se bunimo.

Recimo, najnovija odluka za autobuse u GSB+P :D: dok sam bio u Moskvi sva nadzemna sredstva saobracaja imaju ugradjene turnikete(kao u samoposlugama) koji se odblokiraju kad se otkuca karta. Nema sanse da autobus krene dok i poslednji putnik ne udje u autobus. I SVAKI mora da otkuca kartu. A ulazi se samo na prednja vrata.
Ideja ulaska na jedna vrata je ok,ali ne moze se primeniti u beogradu jer su guzve jednostavno prevelike,a uvodjenje dodatnih autobusa ne verujem da bi mnogo promenilo jer verovatno postoji neki limit do kojeg bi mogli novi da se ubacuju i onda bi doslo do zagusenja... A sto se tice moskve nisam bio,ali sigurno se ona najvise oslanja na metro tako da su autobusi rastereceni
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Grujic napisao:Aman, niko (ajd, ne bas niko) nema problem sa promenama, problem je sto su one realno kurton. Na tacni su nam sva tudja iskustva i znanja, i opet se ne odigra kako treba.
Upravo tako...
Za promene nam treba 300 godina,a onda kada se nakane za iste,izvedu ih pogresno...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Evo npr. poljoprivreda, cela evropa (svet) bruji o organskoj proizvodnji i o tome kako je selekcijom zarad prinosa unisteno 97% vrsta (povrca recimo), izmisljani organski "otrovi" za prskanje. Ali nasi umesto da se uhvate u tom momentu u tu kolotoceni, oni pocinju sa onim sto je svabo radio pre 30 godina, iako znaju da je to pogresno, iako znaju da organskom hranom mogu da uzmu 30 puta vise para, na 10 puta manjim parcelama ... (dobro malo sam iskarikirao, ali otprilike se svodi na to)
Jbt, da je svabi neko tako krcio put, da on bez probe moze da zna sta valja, sta ne valja, za par godina bi pretekli sve i opet bili ti koji krce napred.
Ali imamo mi i poslovicu za to, koju smo ocigledno zaboravili, pametan se uci na tudjim greskama, a budala na svojim.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Da i ja napisem koju :D
Pitam ja mog rodjaka koji je istaknuti clan jedne stranke koja je bila na vlasti pre izbora u mestu gde zivim, zasto se prodajete za saku evrica, jel te nije sramota sto si deo bande?? On meni odgovara:
Sta me briga ko su i sta su meni je vazno da meni bude dobro :o , naravno vise ne prica sa mnom zato sto sam mu rekao da izmedju njega i kurve nema razlike!
Dokle god nam budu sedeli ljudi u foteljama kojima je samo svoja guzica bitna bice nam ovako!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nije to tako samo kod nas. Kriza u politici je globalna, jer mahom normalan svet sve više sa gađenjem gleda na politiku, političare, dapače, ignorantno se odnosi prema svojoj obavezi da glasa ili ako glasaju, površno to rade, ne udubljuju se u svoj izbor.

Dok se normalan, pošten, prosečan čovek ne bude ozbiljno uhvatio politike, od cele ove priče nema ništa. :) Politika = lični interesi i to je to. Normalno da ćemo da odemo u dubiozu. U stvari već jesmo, ceo svet je prso načisto, nemaš sada nigde da odeš da te ne vreba neko ludilo.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

@nidza

Predstavi Alfu... :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Neću u ovoj temi. :-D Hoću, čim malo budem u Srbiji.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

nikaragva napisao:Evo npr. poljoprivreda, cela evropa (svet) bruji o organskoj proizvodnji i o tome kako je selekcijom zarad prinosa unisteno 97% vrsta (povrca recimo), izmisljani organski "otrovi" za prskanje. Ali nasi umesto da se uhvate u tom momentu u tu kolotoceni, oni pocinju sa onim sto je svabo radio pre 30 godina, iako znaju da je to pogresno, iako znaju da organskom hranom mogu da uzmu 30 puta vise para, na 10 puta manjim parcelama ... (dobro malo sam iskarikirao, ali otprilike se svodi na to)
Jbt, da je svabi neko tako krcio put, da on bez probe moze da zna sta valja, sta ne valja, za par godina bi pretekli sve i opet bili ti koji krce napred.
Ali imamo mi i poslovicu za to, koju smo ocigledno zaboravili, pametan se uci na tudjim greskama, a budala na svojim.
Upravo to!
Evo jedan, ovom forumu blizi primer. Obavezno paljenje svetala danju. Druge zemlje su to davno uvele, pratile koliko je efikasno, i videle su da nema bas potrebe za apsolutnom obavezom svuda i uvek. U skladu sa time su neke ukinule obavezu, neke ogranicile na van naselja, a neke na zimski period. Umesto da i mi razmislimo sta i kako i vidimo sta su zakljuci nakon vise godina, mi uvodima ono od pre desetak godina uz parolu da je to evropski zakon...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Pa mi smo toliko bedni da će nam ministar pravosuđa biti asistent najnebitnijeg predmeta na Pravnom fakultetu (Uporedna pravna tradicija), koji ima oko 30 godina i koji je pravi ljigavac, pitajte bilo koga sa PF, reći će vam isto. A pritom na njegovom profilu na sajtu fakulteta pod: "Radovi i biografija" izlazi ERROR 404 :rofl:, inače svi profesori i asistenti imaju nešto u toj rubrici.
Kako ti možeš da budeš ministar bilo čega sa 30 godina?
Odgovori