Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Normalno, zgodno je sto je negde oko 6 Jeppessen koliko stoji na strani svakog pilota, smesteno u malecki iPad.
Problem je sto aerodromi, pogotovo veliki, imaju 40 listova i leti se sa bar otvorenih 5 listova u isto vreme, jer ti svi trebaju, a na iPod mozes da otvoris samo jedan ili da listas po potrebi tamo-vamo, a listovi idu po redu koji ne moze da ti odgovara.
Evo, za Stokholm, koji poznajem, otvorio sam 3 karte, a mogao sam barem jos 2.
Problem je sto aerodromi, pogotovo veliki, imaju 40 listova i leti se sa bar otvorenih 5 listova u isto vreme, jer ti svi trebaju, a na iPod mozes da otvoris samo jedan ili da listas po potrebi tamo-vamo, a listovi idu po redu koji ne moze da ti odgovara.
Kakav je Aeroflot? Kod njih mi se ne sviđa što imaju sve više zapadnih aviona, umesto da kupuju domaće.superboss napisao: Nemam mnogo iskustava sa avio-prevoznicima, koristio sam usluge JAT-a i Aeroflota.
Inače, što se tiče čartera od Beograda do Moskve, povremeno leti neka Aviakompanija Jakutija, Tu-154M sa sve kosookim stjuardesama.

Ђенерал Јанковић
Hvala Zuzazu! Nisam znao za ovaj MS-21! Dobro je što osim Suhoj Superjet-100 rade i na većim avionima koji bi trebalo da se takmiče sa zapadnim. U ovoj klasi je verovatno i najveća konkurencija (B737, A320, najveći Embraeri i Bombardieri, itd).
Ђенерал Јанковић
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Kako je trenutno u JAT-u, predpostavljam da piloti jos uvek nose one kozne torbetine sa knjigama u njima a mozda zaluta tu i po koji burekzuzazu napisao:Normalno, zgodno je sto je negde oko 6 Jeppessen koliko stoji na strani svakog pilota, smesteno u malecki iPad.

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Aeroflot ne bi trebao da je loš, makar na međunarodim linijama. Zapadne avione kupuju jer nemaju adekvatnih svojih i hvala bogu da ih kupuju. Inače man'te me ruskih aviona. 3 puta sam leteo sa njima, doduše davno, jednom međunarodno, a 2x Aeroflot domaće linije. I svaki put nešto nije bilo u redu, a na onim domaćim sam imao glavu u torbi, na jednom sam u sred leta dobio promrziline od suvog leda. Ne pitajte.snork napisao:Kakav je Aeroflot? Kod njih mi se ne sviđa što imaju sve više zapadnih aviona, umesto da kupuju domaće.superboss napisao: Nemam mnogo iskustava sa avio-prevoznicima, koristio sam usluge JAT-a i Aeroflota.

Što se ovog Superdžeta tiče, deluje zanimljivo, mada tek prvi put komercijalno poleteo prošlo leto i ima ih ukupno 5 isporučenih. Teško da može da konkuriše Boeingu i AB, ali u perspektivi može ovim manjim Fokerr, Embrear...
@zuzazu
I u ovom članku pominju Jeppsen, valjda oni rade tu aplikaciju za tablet i kažu da je na testiranju i nekakvoj sertifikaciji. Na njihovom sajtu vidim deo za mobile i ima dosta linkova ka nekim demoima i tutorijalima na YouTube, pa ću da se zanimam.

Širim haos!
Ruse cenim u retkim momentima brilijantnog mašinstva, i over-do logike
U svemu ostalom ih smatram varvarima

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
McGruja napisao:Ruse cenim u retkim momentima brilijantnog mašinstva, i over-do logike
Donekle se slazem sa tobom...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
BAJKER napisao:Kako je trenutno u JAT-u, predpostavljam da piloti jos uvek nose one kozne torbetine sa knjigama u njima a mozda zaluta tu i po koji burekzuzazu napisao:Normalno, zgodno je sto je negde oko 6 Jeppessen koliko stoji na strani svakog pilota, smesteno u malecki iPad.
Eeeee da si mi ziv i zdrav, kakva su to vremena bila...
Krene desetka preko Bare, i tacno se znalo - perser je imao zadatak da kupi toliko i toliko tepsija bureka, da posada ima da hasa do NYC

Sta bih ja sada dao za varijantu buhrek u avijon, ali vraga - ovi ne znaju ni leba da posole kako treba.
Poslednja izmena od zuzazu u 25 Feb 2012, 00:03, izmenjeno 1 put ukupno.
- BAJKER
Jbg u zemlji bureka istog nema u avionu kao ponuda nacionalne kuhinje na medjunarodnim letovima:mrgreen: a tako bi bilo lepo videti kako se putnici brisu od masnog bureka 

- methane.master
- BAJKER
Zamisli kokpit sav mastan od prstiju
Morali bi da im daju vlazne maramice posle svakog obroka 

Na zalost, jeste prljavo i masno od prstiju
. Ne letim danju ovih da ti uslikam instrumente.
A maramice dele u velikim kolicinama.
Sve je to nula kada te ispoliva kerozin, pa udjes onako smrdljiv u kokpit 2 x 2m

A maramice dele u velikim kolicinama.
Sve je to nula kada te ispoliva kerozin, pa udjes onako smrdljiv u kokpit 2 x 2m
- methane.master
Čekaj bre, pa ti si pilot, šta ćeš kod kerozina?
Valjda to rade pumpadžije, a ti ko gospodin odeš u kućicu da platiš.

Valjda to rade pumpadžije, a ti ko gospodin odeš u kućicu da platiš.

Širim haos!