Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Vazduhoplovi

Post od zuzazu »

Normalno, zgodno je sto je negde oko 6 Jeppessen koliko stoji na strani svakog pilota, smesteno u malecki iPad.

Problem je sto aerodromi, pogotovo veliki, imaju 40 listova i leti se sa bar otvorenih 5 listova u isto vreme, jer ti svi trebaju, a na iPod mozes da otvoris samo jedan ili da listas po potrebi tamo-vamo, a listovi idu po redu koji ne moze da ti odgovara.

Evo, za Stokholm, koji poznajem, otvorio sam 3 karte, a mogao sam barem jos 2.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

superboss napisao: Nemam mnogo iskustava sa avio-prevoznicima, koristio sam usluge JAT-a i Aeroflota.
Kakav je Aeroflot? Kod njih mi se ne sviđa što imaju sve više zapadnih aviona, umesto da kupuju domaće.

Inače, što se tiče čartera od Beograda do Moskve, povremeno leti neka Aviakompanija Jakutija, Tu-154M sa sve kosookim stjuardesama. :)
Ђенерал Јанковић
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Za snorka, Irkut MC 21 :understand:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Hvala Zuzazu! Nisam znao za ovaj MS-21! Dobro je što osim Suhoj Superjet-100 rade i na većim avionima koji bi trebalo da se takmiče sa zapadnim. U ovoj klasi je verovatno i najveća konkurencija (B737, A320, najveći Embraeri i Bombardieri, itd).
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

zuzazu napisao:Normalno, zgodno je sto je negde oko 6 Jeppessen koliko stoji na strani svakog pilota, smesteno u malecki iPad.

Problem je sto aerodromi, pogotovo veliki, imaju 40 listova i leti se sa bar otvorenih 5 listova u isto vreme, jer ti svi trebaju, a na iPod mozes da otvoris samo jedan ili da listas po potrebi tamo-vamo, a listovi idu po redu koji ne moze da ti odgovara.

Kako je trenutno u JAT-u, predpostavljam da piloti jos uvek nose one kozne torbetine sa knjigama u njima a mozda zaluta tu i po koji burek :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

snork napisao:
superboss napisao: Nemam mnogo iskustava sa avio-prevoznicima, koristio sam usluge JAT-a i Aeroflota.
Kakav je Aeroflot? Kod njih mi se ne sviđa što imaju sve više zapadnih aviona, umesto da kupuju domaće.
Aeroflot ne bi trebao da je loš, makar na međunarodim linijama. Zapadne avione kupuju jer nemaju adekvatnih svojih i hvala bogu da ih kupuju. Inače man'te me ruskih aviona. 3 puta sam leteo sa njima, doduše davno, jednom međunarodno, a 2x Aeroflot domaće linije. I svaki put nešto nije bilo u redu, a na onim domaćim sam imao glavu u torbi, na jednom sam u sred leta dobio promrziline od suvog leda. Ne pitajte. :glavomuzid: Ja u avione njihove proizvodnje teško da ću sesti opet, pa da idu i brzinom svetlosti. Hvala lepo.

Što se ovog Superdžeta tiče, deluje zanimljivo, mada tek prvi put komercijalno poleteo prošlo leto i ima ih ukupno 5 isporučenih. Teško da može da konkuriše Boeingu i AB, ali u perspektivi može ovim manjim Fokerr, Embrear...

@zuzazu
I u ovom članku pominju Jeppsen, valjda oni rade tu aplikaciju za tablet i kažu da je na testiranju i nekakvoj sertifikaciji. Na njihovom sajtu vidim deo za mobile i ima dosta linkova ka nekim demoima i tutorijalima na YouTube, pa ću da se zanimam. :)
Širim haos!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ruse cenim u retkim momentima brilijantnog mašinstva, i over-do logike
U svemu ostalom ih smatram varvarima :mrgreen:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

McGruja napisao:Ruse cenim u retkim momentima brilijantnog mašinstva, i over-do logike
U svemu ostalom ih smatram varvarima :mrgreen:

Donekle se slazem sa tobom...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

BAJKER napisao:
zuzazu napisao:Normalno, zgodno je sto je negde oko 6 Jeppessen koliko stoji na strani svakog pilota, smesteno u malecki iPad.

Kako je trenutno u JAT-u, predpostavljam da piloti jos uvek nose one kozne torbetine sa knjigama u njima a mozda zaluta tu i po koji burek :kezo:

Eeeee da si mi ziv i zdrav, kakva su to vremena bila...
Krene desetka preko Bare, i tacno se znalo - perser je imao zadatak da kupi toliko i toliko tepsija bureka, da posada ima da hasa do NYC :understand:
Sta bih ja sada dao za varijantu buhrek u avijon, ali vraga - ovi ne znaju ni leba da posole kako treba.
Poslednja izmena od zuzazu u 25 Feb 2012, 00:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Jbg u zemlji bureka istog nema u avionu kao ponuda nacionalne kuhinje na medjunarodnim letovima:mrgreen: a tako bi bilo lepo videti kako se putnici brisu od masnog bureka :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

A i pilote kako voze masnim rukama :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Zamisli kokpit sav mastan od prstiju :kezo: Morali bi da im daju vlazne maramice posle svakog obroka :mrgreen:
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Na zalost, jeste prljavo i masno od prstiju :mrgreen: . Ne letim danju ovih da ti uslikam instrumente.

A maramice dele u velikim kolicinama.

Sve je to nula kada te ispoliva kerozin, pa udjes onako smrdljiv u kokpit 2 x 2m
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Čekaj bre, pa ti si pilot, šta ćeš kod kerozina? :think:

Valjda to rade pumpadžije, a ti ko gospodin odeš u kućicu da platiš. :kezo:
Širim haos!
Odgovori