Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Koliko troši?

Post od dragan »

ja sam za vikend napravio 670km, potrosio 55,5l ep bmb95, sto mu dodje prosek od nekih 8,3l valjda...
uvek pun auto, klima 70 posto puta, dosta brdsko-planinske voznje, brz tempo ( osim par desetina km ibarskom u povratku po pljusku )...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Reno ili Ford? :)

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

reno, bas sam uzivao :doubleup:
a verujem da ni ford ne bi potrosio nesto mnogo manje tako opterecen...mozda litru...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Super potrosnja :doubleup:
Mislio sam da trosi vise ili ga nisi bas cesto razvlacio u crveno pri promenama brzina :)

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

pa pred valjevo sam stao na 10 minuta da mi ne ispovracaju auto, a ti prosudi jesam li ga vrteo :rofl:

jbg, nadglasali su me ( bilo nas je 4 u autu ) za muziku, ali ja sam imao volan u rukama :kezo:

inace moze i dosta manje, prosli put smo isli nas dvoje sa malo stvari i bez klime, normalnom voznjom je bilo oko 6,7-7l...
sinoc u koloni na ibarskoj je bilo nesto preko 6...( dakle prosek kroz brda je bio par dl vise od ukupnog od 8,3l )...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Off topic
TEbe nije bilo, ali sanjao sam tvoj RS :rofl:
I to je bila kao neka trka do Beograda, bio jos jedan RS, al je ispusio, a na pravcu mi bezala neka E klasa :o :rofl: Ugl, pobedio sam :kezo:

Juce sam se vracao iz Sapca u neko glupo vreme oko 4 popodne, kad nije bilo zive duse na putu, pa sam malo isprobavao krivine sa secenjem i bez secenja, prosek do auto-puta mi je bio 93 km/h, a potrosnja 5.2 :rofl: Posle je na auto-putu porastao prosek na 114, a prosek 5.7 :kezo: tj, do aerodroma, a onda mi je do centra prosek pao na 70 :uf:
U odlasku mi je uz mnogo manji prosek, ali sa klimom prosek bio 5.8 (sve po bordu, a prilicno je precizan)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

dobar ti je taj prosek, ne samo zbog samog puta, koji je uglavnom ravan i moze se dosta brzo voziti njime, vec i zbog policije...
bas si se igrao dozvolom... :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Imao sam dojavu iz policije da je jedina patrola kod pumpe "agro petrol", inace bih vozio mnogo sporije, bez obzira na prazan put...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Meni u ovim letnjim mesecima 10,11 litara sa klimom.95% voznje je grad i relacije krace od 5 km.A i merak je dati gas povremeno.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Re: Одг: Koliko troši?

Post od noob »

207 1.4hdi sa 46l (toliko je stalo od poslednjeg punog) evro dizela prešao 920km, 80% je gradska voznja Bg i sa klimom. Od sad za grad samo 1.4 hdi ili tdi, ništa jače i milina za novčanik. Na otvorenom tek treba da se testira kad bude prilike da se pobegne iz grada.

TapaTalk post
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ako ti je stalo 46 l u 207 -cu...pa.koliko ti onda rzervoar ima?
Ti ga izgleda vozis do poslednje kapi..

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

'bem ti voznju sa kevom po gradu, prvi put u zivotu mi je prosecna potrosnja pala kad udjem u grad...

207 ima rezervoar od 50ak litara (mislim da do cepa staje 52).
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

noob napisao:207 1.4hdi sa 46l (toliko je stalo od poslednjeg punog) evro dizela prešao 920km, 80% je gradska voznja Bg i sa klimom. Od sad za grad samo 1.4 hdi ili tdi, ništa jače i milina za novčanik. Na otvorenom tek treba da se testira kad bude prilike da se pobegne iz grada.

TapaTalk post
Ti baš često menjaš sijalicu na lampici za rezervu? :kezo:
Okruglo 50l na 1.4 HDI. Znači bez klime može ispod 4,5. Drugar je skoro uzeo 207 1.4 HDI i baš me je zanimalo poređenje 206 vs 207 sa istim motorom, s obzirom da je 207-ica osetno teža. Ali ovo je super potrošnja. :bravo: :bravo: :bravo:
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Nije se upalila još lampica ali je tu bila :D Ne pređem ovu km ako sipam na nis-u. 206 malo bolje ubrzava po meni, verovatno srkne i manje ako se ne cepa.

TapaTalk post
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Igor_Bg
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 07:18
Garaža: Peugeot 207 1.4e 75 ks LPG

Post od Igor_Bg »

Moj ortak ima C3 sa tim 1.4 HDi-om i ne moze da spusti mnogo ispod 6l na 100 km gradske voznje(BG-a), pritom radi u Dobanovcima. Tako da svaki dan prolazi trasu Autoputem... A vozi ko baba.
ne vidim kako pezo od 1300 kg moze da trosi 5l u gradu sa klimom.
Moj 207 benzinac 1.4 trosi oko 10 l plina i malo benzina, jelte, u Beogradu. Sad ispada da se jeftinije vozi na dizel nego na benzin + TNG po tvojoj racunici :)

Ovo je bilo dok sam merio i to je za vreme rekonstrukcije gazele http://www.spritmonitor.de/en/detail/453369.html
Odgovori