Koliko troši?
Re: Koliko troši?
ja sam za vikend napravio 670km, potrosio 55,5l ep bmb95, sto mu dodje prosek od nekih 8,3l valjda...
uvek pun auto, klima 70 posto puta, dosta brdsko-planinske voznje, brz tempo ( osim par desetina km ibarskom u povratku po pljusku )...
uvek pun auto, klima 70 posto puta, dosta brdsko-planinske voznje, brz tempo ( osim par desetina km ibarskom u povratku po pljusku )...
Reno ili Ford? 
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

reno, bas sam uzivao 
a verujem da ni ford ne bi potrosio nesto mnogo manje tako opterecen...mozda litru...

a verujem da ni ford ne bi potrosio nesto mnogo manje tako opterecen...mozda litru...
Super potrosnja 
Mislio sam da trosi vise ili ga nisi bas cesto razvlacio u crveno pri promenama brzina

Mislio sam da trosi vise ili ga nisi bas cesto razvlacio u crveno pri promenama brzina

pa pred valjevo sam stao na 10 minuta da mi ne ispovracaju auto, a ti prosudi jesam li ga vrteo
jbg, nadglasali su me ( bilo nas je 4 u autu ) za muziku, ali ja sam imao volan u rukama
inace moze i dosta manje, prosli put smo isli nas dvoje sa malo stvari i bez klime, normalnom voznjom je bilo oko 6,7-7l...
sinoc u koloni na ibarskoj je bilo nesto preko 6...( dakle prosek kroz brda je bio par dl vise od ukupnog od 8,3l )...

jbg, nadglasali su me ( bilo nas je 4 u autu ) za muziku, ali ja sam imao volan u rukama

inace moze i dosta manje, prosli put smo isli nas dvoje sa malo stvari i bez klime, normalnom voznjom je bilo oko 6,7-7l...
sinoc u koloni na ibarskoj je bilo nesto preko 6...( dakle prosek kroz brda je bio par dl vise od ukupnog od 8,3l )...
Off topic
TEbe nije bilo, ali sanjao sam tvoj RS
I to je bila kao neka trka do Beograda, bio jos jedan RS, al je ispusio, a na pravcu mi bezala neka E klasa
Ugl, pobedio sam 
Juce sam se vracao iz Sapca u neko glupo vreme oko 4 popodne, kad nije bilo zive duse na putu, pa sam malo isprobavao krivine sa secenjem i bez secenja, prosek do auto-puta mi je bio 93 km/h, a potrosnja 5.2
Posle je na auto-putu porastao prosek na 114, a prosek 5.7
tj, do aerodroma, a onda mi je do centra prosek pao na 70
U odlasku mi je uz mnogo manji prosek, ali sa klimom prosek bio 5.8 (sve po bordu, a prilicno je precizan)
TEbe nije bilo, ali sanjao sam tvoj RS

I to je bila kao neka trka do Beograda, bio jos jedan RS, al je ispusio, a na pravcu mi bezala neka E klasa

Juce sam se vracao iz Sapca u neko glupo vreme oko 4 popodne, kad nije bilo zive duse na putu, pa sam malo isprobavao krivine sa secenjem i bez secenja, prosek do auto-puta mi je bio 93 km/h, a potrosnja 5.2

U odlasku mi je uz mnogo manji prosek, ali sa klimom prosek bio 5.8 (sve po bordu, a prilicno je precizan)
dobar ti je taj prosek, ne samo zbog samog puta, koji je uglavnom ravan i moze se dosta brzo voziti njime, vec i zbog policije...
bas si se igrao dozvolom...
bas si se igrao dozvolom...

Imao sam dojavu iz policije da je jedina patrola kod pumpe "agro petrol", inace bih vozio mnogo sporije, bez obzira na prazan put...
Meni u ovim letnjim mesecima 10,11 litara sa klimom.95% voznje je grad i relacije krace od 5 km.A i merak je dati gas povremeno.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Re: Одг: Koliko troši?
207 1.4hdi sa 46l (toliko je stalo od poslednjeg punog) evro dizela prešao 920km, 80% je gradska voznja Bg i sa klimom. Od sad za grad samo 1.4 hdi ili tdi, ništa jače i milina za novčanik. Na otvorenom tek treba da se testira kad bude prilike da se pobegne iz grada.
TapaTalk post
TapaTalk post
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Ako ti je stalo 46 l u 207 -cu...pa.koliko ti onda rzervoar ima?
Ti ga izgleda vozis do poslednje kapi..
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Ti ga izgleda vozis do poslednje kapi..
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
'bem ti voznju sa kevom po gradu, prvi put u zivotu mi je prosecna potrosnja pala kad udjem u grad...
207 ima rezervoar od 50ak litara (mislim da do cepa staje 52).
207 ima rezervoar od 50ak litara (mislim da do cepa staje 52).
Ti baš često menjaš sijalicu na lampici za rezervu?noob napisao:207 1.4hdi sa 46l (toliko je stalo od poslednjeg punog) evro dizela prešao 920km, 80% je gradska voznja Bg i sa klimom. Od sad za grad samo 1.4 hdi ili tdi, ništa jače i milina za novčanik. Na otvorenom tek treba da se testira kad bude prilike da se pobegne iz grada.
TapaTalk post

Okruglo 50l na 1.4 HDI. Znači bez klime može ispod 4,5. Drugar je skoro uzeo 207 1.4 HDI i baš me je zanimalo poređenje 206 vs 207 sa istim motorom, s obzirom da je 207-ica osetno teža. Ali ovo je super potrošnja.

Имам једно потпитање...
Nije se upalila još lampica ali je tu bila
Ne pređem ovu km ako sipam na nis-u. 206 malo bolje ubrzava po meni, verovatno srkne i manje ako se ne cepa.
TapaTalk post

TapaTalk post
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
-
- Pridružio se: 12 Jul 2012, 07:18
- Garaža: Peugeot 207 1.4e 75 ks LPG
Moj ortak ima C3 sa tim 1.4 HDi-om i ne moze da spusti mnogo ispod 6l na 100 km gradske voznje(BG-a), pritom radi u Dobanovcima. Tako da svaki dan prolazi trasu Autoputem... A vozi ko baba.
ne vidim kako pezo od 1300 kg moze da trosi 5l u gradu sa klimom.
Moj 207 benzinac 1.4 trosi oko 10 l plina i malo benzina, jelte, u Beogradu. Sad ispada da se jeftinije vozi na dizel nego na benzin + TNG po tvojoj racunici
Ovo je bilo dok sam merio i to je za vreme rekonstrukcije gazele http://www.spritmonitor.de/en/detail/453369.html
ne vidim kako pezo od 1300 kg moze da trosi 5l u gradu sa klimom.
Moj 207 benzinac 1.4 trosi oko 10 l plina i malo benzina, jelte, u Beogradu. Sad ispada da se jeftinije vozi na dizel nego na benzin + TNG po tvojoj racunici

Ovo je bilo dok sam merio i to je za vreme rekonstrukcije gazele http://www.spritmonitor.de/en/detail/453369.html