Automobil od 15-17k eura

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Re: Automobil od 15-17k eura

Post od Misha »

nenad.fil napisao:Verovao ti lil ne Aco, ja zaista uzivam u voznji. Ne vidim zasto moram da kupim podgrejan les od 150.000km sa nekom "znackom" da bi neko rekao "boli ga k*rac on vozi audi"
Meni je 180-190km/h sasvim dovoljna brzina ( i previse) jer obicno krstarim 140-160 po autoputu. Volim kola, oduvek sam ih i voleo, ali sam uvek bio racionalan u biranju istih. Naime, po meni covek treba da vozi ono sto moze da adekvatno servisira i da sipa adekvatnu kolicinu goriva u taj auto (ne za 500-1000 din)
:plusone: :bravo: :doubleup:

U martu ove godine sam bio sam u istoj dilemi kao i ti. Napravio sam spisak automobila koji mi se svidjaju,odredio sam limit preko koga necu ici. Obisao sam salone i porazgovarao sa mehanicarima iz servisa kao i sa vlasnicima pomenutih modela (veoma bitno jer oni znaju cene delova i usluga,mane i probleme pomenutih modela za razliku od prodavaca iz salona) a zatim obavio test voznju. Cenkanje je obavezno,ja sam isao od salona do salona i trazio najbolju ponudu. Posle silnih test voznji odabrao sam SX4 jer mi je odmah prirastao srcu i znao sam da je to automobil koji ce mi uvek izmamiti osmeh na licu kada mu prilazim na parkingu. Nov automobil je nov i tu nema mesta za poredjenje sa 1-2 god.starim polovnjacima. :pivo:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

misha napisao:....... Napravio sam spisak automobila koji mi se svidjaju,odredio sam limit preko koga necu ici. Obisao sam salone i porazgovarao sa mehanicarima iz servisa kao i sa vlasnicima pomenutih modela (veoma bitno jer oni znaju cene delova i usluga,mane i probleme pomenutih modela za razliku od prodavaca iz salona) a zatim obavio test voznju......
Lep period,priznaces. Slatke muke :)
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Vidis kako je ovaj Aca razuman i lepo vaspitan decko, pravi sportista.

Nisi me covece uvredio, daleKOBILO! :rofl: nego samo kazem, treba kupovati premijum, samo ako mozes finansijski da ga ispratis u svakom pogledu. Moji roditelji jako dobro zaradjuju (zato sam rekao dobrostojece) ali necu valjda majku mu i za servis kola da se "grebem" od njih? Vec smo se ogrebali za jedan stan( gde zivi moj brat) pa cemo se "ogrebati" za drugi, pa cele placa registraciju, servise i gume za sva tri auta u nasoj kuci...

I posle svega toga dodjem ja smeker, sa polovnim bmw-om starim 4 godine i kazem:" Ovaj... cale... meni je crkao jedan deo na autu... kosta 178.000 rsd..."

Mislim da bi me ubacio u top ili bi rekao :" Sam si birao, boli me k*rac."

O tome se radi. Zelim da svoj sledeci auto sam odrzavam i sam tankujem kao i do sada.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Što se tiče Mazde 3, moj drugar vozi jednu od 2005-e, hatchback, benzinac. Pošto su daleko po motorizaciji, mogu da se osvrnem na ono što im je zajedničko. Inače, Mazda stoji napolju, u centru grada, dakle iščukan je malo na parkingu, standardno već za tu sredinu. Nema korozije, nema problema sa elektronikom, auto lepo leži, više naginje ka Nemcima po tvrdoći nego Francuzima. Unutra je ok odrađeno, meni se čak i više sviđa nego ova restilizovana, ali ok. Sedišta su sve lepo izdržala, nema cvrčenja ili uvijanja plastike, zagledao sam tapacirung po vratima, tu se već malo vidi isluženost, ali ništa specijalno. Vide se tragovi i po volanu i menjaču, ali ništa strašno, ne vise konci, ništa se nije pocepalo.

Auto se vozi svaki dan, kratke relacije, do sada znam da nije imao bilo kakav kvar. Održava ga u ovlašćenom, ne znam po kojim cenama, ali njemu konkretno to ne predstavlja problem (ne kažem da je jeftino, već da njemu nije problem). Što se tiče motora, njegov je benzinac pa ne mogu ništa da kažem za dizel. Ne znam ni kakav je gepek u sedan varijanti, ali ako je kao i kod Lancer-a koji mi se čini sličan po dimenzijama i koncepciji, onda je ok, ali ništa više od toga.

Da sam ja na tvom mestu, probao bih ga, dobro pregledao, proverio sve oko garancije i ako je sve ok, onda bih ga i uzeo.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:

Post od Misha »

dunx81 napisao:
misha napisao:....... Napravio sam spisak automobila koji mi se svidjaju,odredio sam limit preko koga necu ici. Obisao sam salone i porazgovarao sa mehanicarima iz servisa kao i sa vlasnicima pomenutih modela (veoma bitno jer oni znaju cene delova i usluga,mane i probleme pomenutih modela za razliku od prodavaca iz salona) a zatim obavio test voznju......
Lep period,priznaces. Slatke muke :)
Priznajem,slatke muke. :pivo: To sam doziveo tri puta do sada:kada sam kupovao Floridu pick up,Cordobu i sada SX4.
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Dansa sam svratio sa roditeljima da je i oni vide a ja da probam da ucvrstim odluku. Nemojte se iznenaditi ako bude mazda, meni se cini da hoce...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Svakako bolja opcija nego onaj Golf iz Welta. Samo napred. :doubleup:
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:

Post od Misha »

Meni se svidja,lepo joj stoji crvena boja. To je TE paket opreme ? Moja jedina zamerka je to sto nema pokazivac temperature. Cuo sam da ima i problema sa DPF filterom ako je uglavnom gradska voznja u pitanju.
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Jeste TE ali ima neke dodate stavke, maglenke, alu felne 16", tempomat i ne znam sta jos, nabrojao mi je covek...

Za DPF filter mi rece da je to mazda resila drugacije od PSA Grupacije i da se cisti kod njih na svakih 60.000km. Merac temperature nisam ni video pravo da ti kazem...
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Odlicna, Golf pored Mazde izgleda zastarelo! :zbunjen:
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:

Post od Misha »

Vozio sam Mazdu3 1.6 TE plus,Grand M je imao kao test vozilo. Prodavali su je za 13.500e sa nekih 8-9.000km na satu. Nema kazaljku za temperaturu,isto je kao kod Mazde2. Plava lampica svetli kada je hladan,cim malo podigne temperaturu,ugasi se. Kada se upali crvena lampica onda vec kasno. Meni se to ne svidja. Drago mi je ako su u Mazdi resili problem sa DPF. 1.6 benzin ide lose i nije ostavio utisak da ima 105 ks dok je 1.6 CD dizel odlican,verujem da ces biti zadovoljan posle test voznje.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Odlicno izgleda. Jesi je provozao malo da vidi kakav je motor, mada verujem da je elastican za sve pare.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Nisam hteo, supruga mi nije tu. Hteo sam da i ona vidi kao se auto ponasa jer ce ga i ona voziti.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Heheh puste zene svuda nam komanduju. :mrgreen: pravo kazes sacekaj i nju. Mada mislim se da uz ovako atraktivnu boju nece biti problema.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Ma boja mi je cak i ok, uzivo jos bolje i lepse izgleda... Sto se supruge tice, tu nemam problem. Posto se nista ne pita u vezi sa kupovinom kola, red je bar da joj pokazem sta ce (ponekad) voziti.

Salim se dobar je vozac (za zenu) zaista smem da sednem sa njom da me vozi kao i da joj dam auto bez problema. Pa moju vektru je milion puta vozila sama nista joj nije falilo (vektri) a dimenzije sadasnjeg i buduceg automobila su iste.
Odgovori