Ovlašćeni vs. neovlašćeni servisi

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Hyundai i30 by Ogi

Post od swemir »

nikaragva napisao:
jaksa napisao:Mercedes je premijum proizvodjač i treba da se ponaša tako, a Hyundai sa svojim triglav osiguranje garancijom (?!?!?) nije i ne ponaša se.

Ja ipak mislim da je bolje imati 4 ili 5 god. garancije nego 2 pa makar redovni servis bio i skuplji.
Evo moje računice.
Razlika u ceni servisa izmedju opela 1.4 i hyu, je ~140e (možda malo manje, ravnao sam se prema kolegi koji za 1.6 opela sve kupuje u opel servisu, GM ulje i filtere, jedino ruke ne plaća, pošto mu uradi kućni majstor, a materijal iz Čatalova ga košta 3-4000din).

Servis radim 4x godišnje. To je 4x140e=560e. To je za 5 godina 2800e razlike.
Imam polovan auto star 7 godina, kod mene je zadnje 3, prešao je 215000km. Računajući i onu zamenu motora, ja još uvek nisam stukao tih 2800e. Da nisam menjao motor, cifra bi bila daleko daleko manja. Pazite to je za polovan auto, koji je na startu moje eksploatacije već imao 120,000km.

Na osnovu ove računice se plaćanje te garancije nikako ne isplati. Barem u slučaju ove moje opel astre. Mislim da ja kupovinom nove astre, nema šanse da potrošim toliko para na delove i servise koje garancija PRIZNAJE.

Doduše njenim plaćanjem si miran i spokojan, a koliko vidim tek dok ne dođe do toga ne daj bože, jer i ovde i na drugim forumama, bitka za garanciju i kasko je rovovska borba!
:doubleup:

A to za hyndai je sramota, neka tako nastave niko ih nece kupovati, kad niko nas ne stiti, moramo sami da se obavestavamo preko foruma....
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Hyundai i30 by Ogi

Post od sasa lbg »

ZASPEED napisao:, i traže mu da izfinansira 800 E popravku. Na žalost, ovo nije usamljeni slučaj iwn:
Traze mu bas onoliko koliko je potrebno za full generalku ..ali potpuni ful sa zaradom majstora koji ce motor rastaviti,oprati i sastaviti.
Zalosno i smesno istovremeno..i jos kad pocnu kenj...o polumotoru i bla bla...a Cubi ima klipove i ostale delove za bukvalno svaki motor.
Ko kupuje auto na kredit i sl. 2 god garancije puna kapa!

HTC
Korisnikov avatar
daka
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Nov 2012, 10:53
Garaža: Opel Corsa 1.3 DTC 111years, 2011 god.

Post od daka »

+1
Covece,Ogi pa ti si postao kucni "prijatelj" sa tim ljudima iz servisa,ja sam u ovlascenom bio 2 puta i to na redovnim servisima,u januaru mi istice garancija i bice potrebno uraditi treci servis koji mi ne pada na pamet da radim kod njih(bice tada 45000km u njemu),radicu ga za 1/3 cene u sopstvenoj reziji.Budi svestan toga da si kupio najjeftiniji "konfenkcijski"automobil C segmenta,jbg-a to je to...nista specijalno,navukli su narod na te markentiske fore i sad je njihovo vreme"skidanja koze s ledja"(narednih 5 god.),osvesti se dok je jos vreme i napusti tu "sektu" i trosi pare na pametnije stvari

Po tvojim dosadasnjim izlaganjima zakljucio sam definitvno da ti nisi zadovoljan sa automobilom.S obzirom da je delimicno nov odvozaj jos koju godinu,oteraj te majmune u tri p*cke materine i nadji nekog krstenog mehanicara po preporuci ljudi sa ovog foruma i sacuvaj zivce...poz ;)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Da li je Hy jedno vreme davao cak i 7god garanciju ili sam ja to nesto pobrkao?
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

kia 7, hyu 5
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Koje osiguranje tamo placa zadnjih par godina :)

Jel kod Hy postoji neka obaveza da se osigurava kod triglava, ili u cemu je tu trik?
Korisnikov avatar
daka
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Nov 2012, 10:53
Garaža: Opel Corsa 1.3 DTC 111years, 2011 god.

Post od daka »

U dobro smisljenom lopovluku i prevari ocigledno...nista novo u Srbiji! :kafa:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Evo sad citam "uslove garancije"
Nigde se tamo ne spominju nikakva osiguranja, vec iskljucivo Hyundai Auto doo

Slika

http://www.hyundai.rs/Beograd-Srbija/12 ... cija.shtml

Mozda je taj ovlasceni napravio neki dil sa osiguravajucom kucom, pa se tale
A.M.
Reactions:
Pridružio se: 22 Jul 2012, 18:03
Garaža: Peugeot 3008

Post od A.M. »

Ovo sa losim kvalitetom benzina smatram vrhunskim bezobrazlukom, i uopste ne vidim kako bi to moglo da prodje na sudu.
Pozdrazumeva se da su sacuvani svi racuni za gorivo, i po meni, dovoljna je izjava ovlascenog lica ili sluzbe da gorivo tog i tog proizvodjaca ispunjava te i te standarde, sto se utvrdjuje tim i tim proverama.
Na taj nacin vi ste dali dokaz da ste sipali gorivo adekvatnog kvaliteta, a hyundai moze sam da uzme test uzorak sa neke pumpe, da ga nosi na analizu i dokaze da ne zadovoljava predvidjeni kvalitet.

Naravno, oni racunaju na to da se ljudi nece povlaciti po sudu zbog 800 evra, i verovatno su u pravu, pa ih bas briga i rade kako rade.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

mene je uvek zanimalo kako racuni sa neke pumpe mogu biti dokaz da je u odredjeni auto uvek i samo na toj/tim pumpama sipano....
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ma kakvi računi. Veštači se motor i ako veštak kaže da je od goriva onda nema pomoći. Tada bi računi mogli da igraju ulogu zbog eventualne tužbe protiv pumpe.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ma ko još čuva račune od goriva :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ja. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

i ja sve :kezo:
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Možete komotno da ih bacite, ne predstavljaju dokaz ni za šta.
Odgovori