Voznja automobila sa stranim tablicama
Re: Voznja automobila sa stranim tablicama
Aj pojasni to za osiguranje?
Dopišu te na polisu. Vrlo prosto. Verovatno ne treba, ali proveri sa drugarom.
Tapatalk
Tapatalk
- GJSenna
- Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
- Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...
Da li znate nesto o ovome?
Kada bih recimo svoj auto vozio dole u Srbiji sa svedskim tablicama, i ostavio u garazi, gde bih taj auto opet registrovao i osigurao kada dodje vreme za to?
Mislio sam (ili) da kupim nekakav manji automobil i koristio 2-3 meseca dok sam na odmoru u Srbiji, a posto nije dozvoljeno stranom dozvolom voziti srpske table nemam drugog resenja. Rentacar je previse skup.
Kada bih recimo svoj auto vozio dole u Srbiji sa svedskim tablicama, i ostavio u garazi, gde bih taj auto opet registrovao i osigurao kada dodje vreme za to?
Mislio sam (ili) da kupim nekakav manji automobil i koristio 2-3 meseca dok sam na odmoru u Srbiji, a posto nije dozvoljeno stranom dozvolom voziti srpske table nemam drugog resenja. Rentacar je previse skup.
Ako ga ne bi vozio van Srbije ne bi me cudilo da mozes i ne registrovanog na svedskim tablicama ga voziti.
poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
- GJSenna
Ne bih vozio van Srbije sigurno ali svedske table mozes i preko SMSa da proveris da li je auto registrovan tako da je to rizicna opcija.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
GJSenna napisao:Da li znate nesto o ovome?
Čekaj bre, u Srbiji bo sa švedskom vozačkom dozvolom hteo da voziš auto sa SRB tablicama? Što bi to bio problem
- GJSenna
Tako sam cuo da je to problem mada ja vozim rentacar bez ikakvih problema iako nemam srpsku vozacku dozvolu. Imam dvojno drzavljanstvo.
Ako Srbija priznaje dozvolu, moze da se vozi auto u Srbiji, mislim.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mozes da vozis odredjeni vremenski period.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Po pravilu ne bi smeo osim ako pokazuješ sva dokumenta izdata u istoj zemlji kao i dozvola. Onda možeš da voziš SRB table bez problema ali samo 90 dana, koliko imaš i pravo da boraviš u SRB kao stranac.
U Poljskoj mozes bez problema da vozis do 6 meseci od trenutka boravisne dozvole, nevezano za registraciju.
Nasi voze poljske tablice sa srpskom dozvolom bez problema.
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Nasi voze poljske tablice sa srpskom dozvolom bez problema.
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Možeš ako nisi poljski državljanin... u protivnom trebaš da imaš PL/EU vozačku dozvolu tj. da zameniš stranu.
Drugar ima CH pasoš ali je živeo 10 godina u SRB a tamo je i položio. Kad se vratio ovde pre dve godine, trebao je odmah da polaže iako stranci koji dobiju boravak imaju pravo da 12 meseci koriste stranu dozvolu.
Drugar ima CH pasoš ali je živeo 10 godina u SRB a tamo je i položio. Kad se vratio ovde pre dve godine, trebao je odmah da polaže iako stranci koji dobiju boravak imaju pravo da 12 meseci koriste stranu dozvolu.
- GJSenna
Ja imam dvojno drzavljanstvo i sva dokumenta sem srpske vozacke dozvole.
U svakom slucaju mene Srbija gleda kao stranca bez obzira da li sam i njihov drzavljanin.
Jedina mi je opcija da kupim auto i tamo vozim sa svedskim tablicama, a za registraciju i tehnicki pregled moracu u Madjarskoj ili Hrvatskoj.
U svakom slucaju mene Srbija gleda kao stranca bez obzira da li sam i njihov drzavljanin.
Jedina mi je opcija da kupim auto i tamo vozim sa svedskim tablicama, a za registraciju i tehnicki pregled moracu u Madjarskoj ili Hrvatskoj.
Znam coveka koji godinama vozi neregistrovan auto na Svedskim tablicama, kaze kad ga zaustave da im neka dokumenta ovi nemaju pojma sta im je dao i to je to.
Aj daj taj SMS bas da proverim njegovu registraciju, vidjam auto svaki dan...

Aj daj taj SMS bas da proverim njegovu registraciju, vidjam auto svaki dan...

- GJSenna
ahahahhaah a ja znam rodjaka koji je imao saobracajku sa covekom iz Svedske koji nije bio osiguran, registrovan i eto malera. Zatvor, kazna, odsteta i da li je vredno tih 200€ godisnje? Nije.
Daj ti meni reg. broj i recicu ti da li je registrovan.

Daj ti meni reg. broj i recicu ti da li je registrovan.