Zdravlje
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Re: Zdravlje
Tu fali pravi domaći Grčki origano i po mogućstvu malo (ili malo više, ko voli) zdrobljenog belog luka, da bi doživljaj bio kompletan 

Poslednja izmena od maxer u 11 Jul 2016, 22:01, izmenjeno 2 puta ukupno.
"Obrok".
Kako kome, ja bih se i ovako mršav osušio da se tako hranim.
Kako kome, ja bih se i ovako mršav osušio da se tako hranim.

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Sto je najbitnije ne jedem to na silu nego mi je stvarno ukusno, grcka feta je vrh kao i njihovo maslinovo ulje sa krita.
Za preporuku je i alevina slatka tucana paprika, stavljam na sva jela (mada vise je ljutkasta nego slatka)
Sa druge strane pomaze kod dijeta, 15-tak dana sam na ishrani uglavnom bez mesa i rezultat je zadovoljavajuci - 4kg. Sad sam na 84kg i 187cm visine, idem dole jos 1-2 kg i to je to, ideala.
Takodje u ovom periodu (jul avgust septembar) cesto me muce alergijske kijavice (na polen, trave) i onda sto manje opteretim ogranizam sa varenjem teske hrane to lakse podnesem te tegobe, odnosno slabije su reakcije na alergije
Za preporuku je i alevina slatka tucana paprika, stavljam na sva jela (mada vise je ljutkasta nego slatka)
Sa druge strane pomaze kod dijeta, 15-tak dana sam na ishrani uglavnom bez mesa i rezultat je zadovoljavajuci - 4kg. Sad sam na 84kg i 187cm visine, idem dole jos 1-2 kg i to je to, ideala.
Takodje u ovom periodu (jul avgust septembar) cesto me muce alergijske kijavice (na polen, trave) i onda sto manje opteretim ogranizam sa varenjem teske hrane to lakse podnesem te tegobe, odnosno slabije su reakcije na alergije

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nema ovde šta da ne bude ukusno, nego greota ovo da nazivaš obrokom 

Normalno da brzo gubiš težinu kada gubiš telesnu masu. Ako se ovako primarno hraniš, organizam kompenzuje tako što jede sam sebe, doslovce, topi mišiće. Mnogo mu je teže da topi masti nego mišiće, tako da one ostaju u telu i indeks masti se pogoršava.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ma meni je bilo bitno da skinem par kilograma, malo doteram liniju i da se lakse i poletnije osecam, sto sam i uspeo, a to sto nisam jeo meso par nedelja, nece mi nista biti
Ono sto je zanimljivo kad predjete na ovaj rezim neko vreme, tacno se vidi i oseti da se organizam cisti, narocito creva, ako mogu da se tako izrazim, bukvalno ides mnogo vise puta dnevno tamo gde i carevi idu peske

Ono sto je zanimljivo kad predjete na ovaj rezim neko vreme, tacno se vidi i oseti da se organizam cisti, narocito creva, ako mogu da se tako izrazim, bukvalno ides mnogo vise puta dnevno tamo gde i carevi idu peske

Masti služe organizamu kao rezerva energije, morao bi prvo njih da troši. Mišićna masa idu tek na kraju, kad nema ništa drugo (Aušvic fazon).nidza napisao:Ako se ovako primarno hraniš, organizam kompenzuje tako što jede sam sebe, doslovce, topi mišiće. Mnogo mu je teže da topi masti nego mišiće, tako da one ostaju u telu i indeks masti se pogoršava.
Ђенерал Јанковић
Ako je deficit prevelik, proteini u manjku i nema stimulacije misica kroz trening, taj kraj dodje vrlo brzo i gubis uporedo, vodu, salo, misic, sve.
Zato uzme BCAA i glutamin sačuva mišiće. 

Pa da. Prah jeftina zamena za biftek, samo budale kupuju meso. :-D
Tapatalk
Tapatalk
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
A u stvari nije, prvo glikogen, pa mišići, pa onda masti. Naravno, ne apsolutno u smislu da dok ne pojede sebi sve mišiće ne pipa masti, nego uporedo kako reče Skuderija. Ali kod gladovanja se otprilike troši 2:1 do 3:1 na račun mišića(2, tj. 3) i masti (1). Naravno, ukoliko nema stimulacije treningom i ishranom.snork napisao:Masti služe organizamu kao rezerva energije, morao bi prvo njih da troši. Mišićna masa idu tek na kraju, kad nema ništa drugo (Aušvic fazon).nidza napisao:Ako se ovako primarno hraniš, organizam kompenzuje tako što jede sam sebe, doslovce, topi mišiće. Mnogo mu je teže da topi masti nego mišiće, tako da one ostaju u telu i indeks masti se pogoršava.
Nidžo i nije baš jeftino, BCAA košta mnooogo više od bifteka. Konkretno 1kg je oko 8-10 hiljada dinara.
Glutamin najjeftiniji mađarski oko 5000 dinara za kilogram, malo ozbiljniji ~7000.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Naravno da se troše mišići, pogotovo one koje telo ne koristi.
Kako porediš kg bifteka i kg suplementa, nema smisla
amino/bifteka vs amino - da, a ne bruto vs neto 
Kako porediš kg bifteka i kg suplementa, nema smisla

Boringly average, but also perfect for school run mums
Sinoc citam na flasi od jogurta (balans +) nutritivne vrednosti, i pise da u 100ml ima 4,4g secera. Ja popio celu flasu (1kg), aj tu ima ugrubo 750ml jogurta, sto mu dodje 33g secera na tu zapreminu.
Cokolade imaju oko 54g secera na 100g ako se ne varam.
Jel se moze porediti ovaj secer iz jogurta i cokolade (u smislu da je isti secer)? Da li to znaci da, po pitanju unosa secera u organizam, dodje mu na isto pojesti oko 60g cokolade ili popiti 750ml jogurta?
Cokolade imaju oko 54g secera na 100g ako se ne varam.
Jel se moze porediti ovaj secer iz jogurta i cokolade (u smislu da je isti secer)? Da li to znaci da, po pitanju unosa secera u organizam, dodje mu na isto pojesti oko 60g cokolade ili popiti 750ml jogurta?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Naravno da laktoza nije isto sto i saharoza. Recimo, glikemijski indeks prvog je 40, a drugog 70.
U cokoladi uglavnom sastav secera cini nekih 20% laktoze.
Nadaj se da u cokoladi nema kukuruznog sirupa i slicnih sranja, ali dzabe se nadas
U cokoladi uglavnom sastav secera cini nekih 20% laktoze.
Nadaj se da u cokoladi nema kukuruznog sirupa i slicnih sranja, ali dzabe se nadas

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
A jel frka ako toliko jogurta popijem uvece, po pitanju unosa secera? Ja cesto zveknem celu flasu, dodje mi kao vecera, ali nisam imao pojma da i u njemu ima secera.
Pre podne jedem voce (kao dorucak), predvece uglavnom capim malo cokolade, jos sad i ovaj secer u jogurtu, ispada da se rokam secerom ko da sam dijabeticar
Pre podne jedem voce (kao dorucak), predvece uglavnom capim malo cokolade, jos sad i ovaj secer u jogurtu, ispada da se rokam secerom ko da sam dijabeticar