Honda Civic 8. generacija
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Re: Honda Civic 1.8 8. generacija
Bogami ja bi ovaj novi 1.6 diesel rado imao.
Ne znam šta si hteo da kažeš, al dpf sigurno neće riknuti na skoro novom autu a skidanje dpf-a sigurno nije 1,000 eur. Kontrolu izduvnih gasova po našim standardima sigurno da prolaziš, po švajcarskim verovatno ne. DPF pre 5-6 godina je retko koji dizel imao pa se ne pogušismo.Delija napisao: Jeste, kupis skoro nov ili nov auto, das 1000 evra da se "prebudzi" ECU i izvadi DPF i vozis formalno nelegalan auto, jer ne prolazis kontrolu izduvnih gasova...![]()
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
@ftj
Hoce da rikne i to samo tako. Ako mi ne verujes pitaj Honda / Mazda distributere / servise. Ja jesam, posto ni sam nisam verovao kad su mi rekli.
Sto se tice cene skidanja i sredjivanja ECU-a i to proveri koliko kosta ako se radi kako treba, bez da prijavljuje greske i ostalih sr...
Hint: Niko nikome nista ne poklanja - koja je logika da dizel koji u startu kosta 2000 evra vise u oglasima, star jedva par godina, zavrsi sa 2000-3000 evra (pa i vise) nizom cenom od benzinca u istom paketu opreme i u istom stanju (slicna predjena kilometraza)?
@zdushan
Na mene taj 1.6 nije ostavio neki utisak - osim potrosnje koja je stvarno odlicna - 5 litara po board-u za predjenih skoro 8000 km test voznji.
Nemiran i glasan rad dok se ne zagreje cak i kad je napolju 15 stepeni mi nikako ne prija.
Sto se tice snage, osetno zaostaje za 2.2 dizelom, sto je u principu i za ocekivati...
Na nekim obrtajima povlaci bolje od benzinca, naravno, ali nedovoljno.
Hoce da rikne i to samo tako. Ako mi ne verujes pitaj Honda / Mazda distributere / servise. Ja jesam, posto ni sam nisam verovao kad su mi rekli.
Sto se tice cene skidanja i sredjivanja ECU-a i to proveri koliko kosta ako se radi kako treba, bez da prijavljuje greske i ostalih sr...
Hint: Niko nikome nista ne poklanja - koja je logika da dizel koji u startu kosta 2000 evra vise u oglasima, star jedva par godina, zavrsi sa 2000-3000 evra (pa i vise) nizom cenom od benzinca u istom paketu opreme i u istom stanju (slicna predjena kilometraza)?

@zdushan
Na mene taj 1.6 nije ostavio neki utisak - osim potrosnje koja je stvarno odlicna - 5 litara po board-u za predjenih skoro 8000 km test voznji.
Nemiran i glasan rad dok se ne zagreje cak i kad je napolju 15 stepeni mi nikako ne prija.
Sto se tice snage, osetno zaostaje za 2.2 dizelom, sto je u principu i za ocekivati...
Na nekim obrtajima povlaci bolje od benzinca, naravno, ali nedovoljno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ili ga kupuju jednostavno ljudi koji hoce pouzdan auto.Delija napisao:@dragan
Ovi koji se prodaju i na koje mislim - jesu. Vidi se na slikama da su u losem stanju. Zato im je i cena takva kakva je, a zato se i bezuspesno prodaju mesecima. Civic kod nas uglavnom kupuju entuzijasti i ljubitelji automobila (ili babe i dede), a oni hoce auto u bas dobrom stanju.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Stevo, spremi pare i čekaj. Ne žuri ti se nigde. Kad naleti dobar, znaćeš i odmah ćeš reagovati.
@crossover
Kako si zadovoljan sa tvojim???
@crossover
Kako si zadovoljan sa tvojim???
Posetite www.garaza.rs !
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
+1Heinz napisao:Možda ja nisam dovoljno zagrižen ljubitelj, 10.500€ mi deluje mnogo za 4,5 godine star auto.
Gledajući ove cene ispada bolje uzeti novi.

Stevo guli kladionice, štekuj pare, pa u Deltu.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
DAvno sam procitao u nekom casopisu da 4-5 godina star auto treba da kosta 50% cene novog.
To mu dodje da oko 9000e treba da kosta Civic hecbek sa tzv sport opremom.
Spreman sam da platim dobar primerak, ako treba i 300-500e vise, ali da dam 1000-2000e vise ne pada mi na pamet.
Jos se ja ne cenkam. Pitam za cenu, ako mi odgovara - kupujem, ako ne - hvala i dovidjenja.
To mu dodje da oko 9000e treba da kosta Civic hecbek sa tzv sport opremom.
Spreman sam da platim dobar primerak, ako treba i 300-500e vise, ali da dam 1000-2000e vise ne pada mi na pamet.
Jos se ja ne cenkam. Pitam za cenu, ako mi odgovara - kupujem, ako ne - hvala i dovidjenja.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mislim da za cenu ne postoji pravilo, tu je jako bitna ponuda/potraznja, koja je ocigledno kod Civica vrlo oskudna pa su i cene takve.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Delija
- Kontakt:
@methane.master
Jeste, ali novog nema iliti ima samo ova rugoba od 9. generacije...
@steva_anya
Ako tako gledas, 2006. godine je Civic 1.8 Sport kostao 23000 evra, tako da ti je trenutna cena i povoljnija...
U Nemackoj je i 2011 kostao toliko, pa cak i vise - pogledaj sada cenu polovnih u Nemackoj na mobile.de...
http://suchen.mobile.de/auto/search.htm ... AR_SENSORS
Elem, sve je to zakon ponude i potraznje i ne moze bas da se generalizuje - zna se koji auto vise, a koji manje vredi - sta da kazu jadni vlasnici Alfe?
Jeste, ali novog nema iliti ima samo ova rugoba od 9. generacije...

@steva_anya
Ako tako gledas, 2006. godine je Civic 1.8 Sport kostao 23000 evra, tako da ti je trenutna cena i povoljnija...

U Nemackoj je i 2011 kostao toliko, pa cak i vise - pogledaj sada cenu polovnih u Nemackoj na mobile.de...
http://suchen.mobile.de/auto/search.htm ... AR_SENSORS
Elem, sve je to zakon ponude i potraznje i ne moze bas da se generalizuje - zna se koji auto vise, a koji manje vredi - sta da kazu jadni vlasnici Alfe?

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ništa, keze se od uva do uva što za 9000 mogu da voze perfektnu Alfu 159 umesto Civica. 

- Delija
- Kontakt:
Dobro, znamo, i najbolji drugari su sa majstorima... 

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Na tvoju žalost, u poređenju Civica Mk. 8 i Alfe 159 ni to nije tačno.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Bilo nekad, sad Honda preuzela primat 
sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Jedan sam od retkih ovde kome se novi više sviđa, ali dobro, to je stvar ukusa.Delija napisao:@methane.master
Jeste, ali novog nema iliti ima samo ova rugoba od 9. generacije...![]()

Širim haos!
- Delija
- Kontakt:
Zasto na moju "zalost"?starac vujadin napisao:Na tvoju žalost, u poređenju Civica Mk. 8 i Alfe 159 ni to nije tačno.

BTW, vec sam link-ovao anketu skoro 2000 vlasnika Honde Civic 8th gen hatch. Voleo bih da vidim tako nesto za Alfu...
http://www.civinfo.com/forum/survey.php ... lts&sid=28