BMW - generalna tema
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: kvalitet BMWa
Vlasnici nemačkih brendova misle da su svi kao oni. 

M3 je bio savrsen ako se dobro secam, na 335 mi je otisao onaj vanos il kako se vec zove, na 320xD je bio krs menjac (mada se nista nije kvarilo), na 420D ne radi senzor za pritisak, na 530d skripe kocnice.
Kilometraze:
M3 40.000
335 50.000
320xd 60.000
420d 1.400
530d ne znam, ispod 5000.
Svi zajedno imaju kilometara koliko treba da ima jedan BMW pre nego sto se nesto pokvari.
Sa A6 3.0 TDI od 0 do 150.000km NIJEDAN kvar, pre njega Mercedes E320 cdi bio vise u servisu nego kod nas.
Kilometraze:
M3 40.000
335 50.000
320xd 60.000
420d 1.400
530d ne znam, ispod 5000.
Svi zajedno imaju kilometara koliko treba da ima jedan BMW pre nego sto se nesto pokvari.
Sa A6 3.0 TDI od 0 do 150.000km NIJEDAN kvar, pre njega Mercedes E320 cdi bio vise u servisu nego kod nas.
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
i sta na kraju reci...fiat /reno ispadosebolji

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Re: Kvalitet BMW-a
Samo vlasnici Bmw-a mogu povezati kvalitet sa Bmw-om 
Ako negde nisu premium,to je kvalitet(samo o kvarljivosti pricam).
Mercedes je takodje imao kiks 10 citavih godina sa kvalitetom,ali se ocas posla vratio na vrh.
Ja sam na C klasi za 155.000km i 6 godina imao kvarova,koliko DW na Astri za minimum duplo manje kilometara...
Kapiram da ni Bmw nije nista bolji sto se toga tice.
Moze da te usere,pa da ti nista ne rikne do 100.000km,ali ako ga arcis po BG-u,sanse su minimalne,do nepostojecih.

Ako negde nisu premium,to je kvalitet(samo o kvarljivosti pricam).
Mercedes je takodje imao kiks 10 citavih godina sa kvalitetom,ali se ocas posla vratio na vrh.
Ja sam na C klasi za 155.000km i 6 godina imao kvarova,koliko DW na Astri za minimum duplo manje kilometara...
Kapiram da ni Bmw nije nista bolji sto se toga tice.
Moze da te usere,pa da ti nista ne rikne do 100.000km,ali ako ga arcis po BG-u,sanse su minimalne,do nepostojecih.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
polupremium objasnioAcaKayak napisao:
Sa A6 3.0 TDI od 0 do 150.000km NIJEDAN kvar

sto se tice senzora pritiska ja sam to iskljucio kad sam menjao felne, sad ne znam dal smes ti da radis to zbog garancije

Evo da se zapljunem i ja:
Kupio mercedes u decembru, sa 140k km i od tada sam popravljao sledece:
1. "donja brava" 700eur
2. senzor pritiska klime i dopuna 300grama gasa 100 eur
3. sirena leva, 2000 din
4. retovizor levi (koji mi je neki idiot polomio a ne ja -ne spada u vanredne kvarove) 17.000 din u boji
5. termostat (koji je od kupovine izgleda "glavio" i brljavio) 4500 din sa rukama-original
6. ... nista nadam se u skorije vreme.
Kupio mercedes u decembru, sa 140k km i od tada sam popravljao sledece:
1. "donja brava" 700eur
2. senzor pritiska klime i dopuna 300grama gasa 100 eur
3. sirena leva, 2000 din
4. retovizor levi (koji mi je neki idiot polomio a ne ja -ne spada u vanredne kvarove) 17.000 din u boji
5. termostat (koji je od kupovine izgleda "glavio" i brljavio) 4500 din sa rukama-original
6. ... nista nadam se u skorije vreme.
-
- Banned
i dalje verujem da nasi uvoznici valjaju automobile druge klase,zato su i cene osetno nize u odnosu na eu.Fabrici je isplativije da proda takav auto nego da ga vraca u proivodnju. Momku koji je kupio jedan fr.auto nov u salonu a nakon mnogo problema je u inostranom ovl.servisu predoceno da neki kvarovi mogu biti otklonjeni u garanciji koja vaza a da vecinu ostalih mora da plati jer je auto sa istim preuzet i ne podlezu garanciji.Decko se vratio sa papirom dileru gde je uzeo auto,nude mi novi jaci istovetni model samo da cuti ali on zahteva bolji model iz game u najacem paketu jer ce u suprotnom komtaktirati menadzment proizvodjaca.Javicu sta je bilo jer do kraja godone ce se znati epilog.

Zapravo ako pogledamo pazljivo, ovo je izuzetna pouzdanost.
Na 5 automobila samo jedan jedini i to sitni kvar (seznor pritiska). 335i je kupljen pokvaren pa nema smisla da taj kvar uzimamo u razmatranje.
Sjajan rezultat!
Na 5 automobila samo jedan jedini i to sitni kvar (seznor pritiska). 335i je kupljen pokvaren pa nema smisla da taj kvar uzimamo u razmatranje.
Sjajan rezultat!
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Jeli Laki, trol mod on,a?
Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
Eto,4.500 dinara je termostat u Mercedesu,nisam mogao da se setim,mislio sam da je 5.000 
Elem,ja za 155.000km i 6 godina(oko 110.000km samo po BG-u,ne bas mirne voznje),sve u ovlascenom Mercedes servisu na NBG(najskuplji kod nas),sa rukama:
2 anker platna(lim iza kocnice),25e
termostat 40e
donja brava 700e
senzor DPF-a,50e
sijalice zadnje svetlosne grupe su pravile problem,pa su dosta menjane,recimo da je na to dato oko 10e,to sam sam menjao.
Moguce da sam nesto zaboravio,ali mislim da je to to.
Slikao sam celu servisnu i postavio ovde negde na forum,ali se ne secam u kojoj temi...

Elem,ja za 155.000km i 6 godina(oko 110.000km samo po BG-u,ne bas mirne voznje),sve u ovlascenom Mercedes servisu na NBG(najskuplji kod nas),sa rukama:
2 anker platna(lim iza kocnice),25e
termostat 40e
donja brava 700e
senzor DPF-a,50e
sijalice zadnje svetlosne grupe su pravile problem,pa su dosta menjane,recimo da je na to dato oko 10e,to sam sam menjao.
Moguce da sam nesto zaboravio,ali mislim da je to to.
Slikao sam celu servisnu i postavio ovde negde na forum,ali se ne secam u kojoj temi...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
-
- Banned
xeroj tvoj auto presao x3 ili x4 nego dw turbo munja...jer mecka je mecka

TheWickerMan napisao:Jeli Laki, trol mod on,a?
Ne, uzmi pa analiziraj, realno je tako, sve je nacin na koji se nesto predstavi

Eto Heroj prezadovoljan Mercom, Nenad onako a Aca ga je propisno ispljuvao...nema pravila 

-
- Banned
laki,malo si pristrasniji no nema veze je bmw daje taj driving pleasure...a i malo bula da se prica o problemima na tako skupim kolima,jedino Aco ima oo da o otvoreno iznosi cinjenice ali su zato vladnic Renoa i Alfe uvek na tapetu dok vozaci bezgresne Honde i Toyote samo cute.

Ako su to svi problemi sa 5 autmobila, ja mogu samo da kazem fantasticna pouzdanost 
Iako ni ja zapravo ne smatram da je BMW neki ultra mega giga pouzdan auto, ali na osnovu ovde napisanog, tako ispadne.

Iako ni ja zapravo ne smatram da je BMW neki ultra mega giga pouzdan auto, ali na osnovu ovde napisanog, tako ispadne.