Mercedes A Class

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Mercedes A Class

Post od trojanac »

Jes, samo što će ovaj da košta ko 2 Golfa. Nije ista ciljna grupa, nemaju razloga za brigu.
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Cene u DE:

VW Golf 1.6TDI Trendline (klotara) 3V........21.125e
Mercedes A180CDI 5v.............................26.477e

Ako uzmemo podatak da je Merc novji model, da ima bolju garanciju (besplatno odrzavanje), bolju standardnu opremu, 6-brzinski menjac naspram 5-brzinca, razlika i nije toliko velika.
Kontam da je sa jacim motorima i boljom opremom razlika u ceni jos i manja.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Skupo bre.

Slika

Ne znam koliko će A klasa biti kod nas, ali sumnjam da će biti ispod 24-25k (180CDI).
EDIT: Ova odlazeća košta 21.500e.
Posetite www.garaza.rs !
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ne bih se bas slozio.

1. A klasa 1.6 turbo-benzinac sa 6 brzina i silom osnovne opreme kosta u Nemackoj 23.978 eura.
2.B klasa u osnovnoj opremi kosta 26.358 eura u Nemackoj a kod nas ista takva 22.106 znaci skoro 4.000 jeftinija.
3.Ako se vodimo tom logikom, znaci da bi kod nas (zbog relativno niskog standarda, trzista itd) A klasa trebalo da bude oko 19.000 sto je po meni podnosljivo i vrlo dobro.

EDIT: sad tek videh da je Trojanac mislio na dizel.On ce biti barem 2-3.000 eura skuplji od benzinca
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Floyd napisao:Cene u DE:

VW Golf 1.6TDI Trendline (klotara) 3V........21.125e
Mercedes A180CDI 5v.............................26.477e

Ako uzmemo podatak da je Merc novji model, da ima bolju garanciju (besplatno odrzavanje), bolju standardnu opremu, 6-brzinski menjac naspram 5-brzinca, razlika i nije toliko velika.
Kontam da je sa jacim motorima i boljom opremom razlika u ceni jos i manja.
Uh pa nije bas ni mala razlika od 5k eur. Za tih 5000 moze golf solidno da se opremi, a gtd krece vec od 28k.

edit: Sad nesto razmisljam i bice da si u pravu, golf je vec star 4 godine, a A klasa tek krece u prodaju, nek 1000e ode na ovu gore nabrojanu opremu, 2k na ime i 2k na to sto je nov model i sto ce cena tek padati, i to mu dodje to.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Uzmi i 6 besplatnih redovnih servisa cija je cena oko 300e komad,pa je samo tu usteda oko 2.000e...
Ima bas,bas mnogo vise standardne opreme,nov model,ispada da je A klasa jeftinija od Golfa...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Upravo tako.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ček, jel se to već zna cena za novu A klasu kod nas?
I ta akcija za besplatne servise važi za sva nova vozila?
Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Za sva,sem za SLS AMG ako se ne varam... To ti je Forte 5,5 godina besplatnog odrzavanja ili 100.000km...
A sada,kada razmislim,to je i preko 2.000e,posto se na 100.000km na poslednjem besplatnom servisu menjaju stvari koje na kraju izlaze skoro 1.000e,kao sto su spaneri,kais,vodena pumpa,koturi(ili kako se vec zovu,sto drze kais)...
To je samo jedna od pogodnosti,tu je i besplatan slep,besplatan hotel u slucaju kvara,taxi,avionska karta do kuce i slicne stvari...
Ja govorim o ceni koju je Floyd okacio, Golfa 1.6 TDI i A klase 180CDI u Svici valjda...
Kao i za sva Mercedes-Benz vozila svim klijentima na raspolaganju je servis 24 sata i paket Forte 5 koji predstavlja poseban paket usluga od 5 godina koji pruža besplatno servisiranje za dostavna i kombi vozila. Ova usluga važi za: elemente pogonske grupe (motor i menjač), zamenu svih ulja, svih prečistača, klinastog remena, za karoseriju vozila, zamenu prečistača klime i podmazivanje, na pređenih 100.000 km (za Vito) ili do 150.000 km (za Sprinter) u skladu sa predviđenim servisnim intervalima. Forte 5 važi u svakom ovlašcenom Mercedes-Benz servisu u Srbiji i Crnoj Gori.

Ukoliko vozilo promeni vlasnika, paket se prenosi na sledećeg vlasnika. Forte 5 ne uključuje i besplatnu zamenu potrošnog materijala (npr. kočione pločice, obloge, diskove, metlice brisača, akumulatore, tečnost za brisače), čije stanje zavisi od načina eksploatacije motornog vozila.

Servis 24h predstavlja pomoć na putu 24 casa dnevno, 365 dana u godini. Mercedes-Benz Vam u Srbiji i Crnoj Gori obezbeđuje ovaj servis, baš kao i svuda u svetu, zato što je reč o ovlašcenoj Mercedes-Benz servisnoj mreži.
Ne mogu detaljnije da ti nadjem,posto mi ne radi flash na kompu trenutno...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 25 Jun 2012, 18:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ne treba, ovo je sasvim dovoljno. I mogu reći odličan potez Mercedesa. Znao sam za to od ranije, ali sam mislio da je to neka akcija koja je prošla i sad su redovni uslovi.
Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne,ne,to je od 2006-e godine standardno uz svako vozilo...
Koliko vidim,jos neke marke su pocele nesto slicno da nude ove godine,ako nisam pomesao nesto...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ja se samo u celoj prici pitam ko je tu puko s pamecu, vw koji sebi daje za pravo da lupa cene ko merc i bmw ili oni koji ga i dalje opste uzimaju u razmatranje...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

To je tema stara poprilično, a bolje da je ne pokrećemo ovde.
Vratimo se A klasi.
Posetite www.garaza.rs !
moimoi
Reactions:
Pridružio se: 26 Apr 2012, 14:14

Post od moimoi »

5350 evra je velika razlika i ne znam gde vi vidite tu bolju opremljenost nove A klase u odnosu na Golfa. Klot Mercedes A klase ima čelične felne 15" sa radkapnama, farovi nemaju projektore, ručna klima, nema tempomat, suvozačko sedište se ne može podešavati po visini, vozač ne može podešavati ugao sedalnog dela, nema vazdušne jastuke pozadi, nema kožni volan i ručicu menjača.

Kad sam ja poslednji put gledao, slično opremljeni Golf je bio jeftiniji od A3, isto važi i na Passata u odnosu na A4. Tako da je sigurno odgovarajući VW jeftiniji od Mercedesa i BMW-a.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ti pricas o prosloj A klasi iz 2005-e godine...
Mi ovde pricamo o novoj...
Gledajuci kakvu opremu ima B klasa u odnosu na prethodnika,nece biti sve tako kako ti kazes...
Sve je nagadjanje,ali kako god okrenes,za trendline ce biti oprema i po...
Kao sto vidis dole,oko 5.000e je skuplja tamo,bice i ovde oko 5.000e skuplja od golfa...
Ali kada sve stvari na kraju saberes,dobijes da je isplativije kupiti A klasu,jer moras da doplatis opremu,koliko god to bilo,pa neka bude samo i 1.000e,treba da izdvojis servise koji su oko 2.000e za 100.000km u ovlascenom servisu,nema ostale pogodnosti koje Mercedes nudi,nov je model...
Odgovori