402 Street Race
Re: 402 Street Race
Dobar neki plin 

Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Naj kvalitetniji, ruski

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
@ 16 Valve... grad ne (imao sam incident pre 5-6 godina gde nisam bio kriv ali imam traume od toga pa to ne radim) ali van grada da
@ kvcali plava ptica ponovo leti

@ kvcali plava ptica ponovo leti

E jbg, to je vec druga situacija... A o Kadetu se svasta prica 

Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
"kadza" sa milion konja...
san svakog vozaca nema sta...
san svakog vozaca nema sta...

Pre bi ja rekao da je san svakog vozaca Clio kao tvoj, Megane RS, Golf V, VI GTI, R ili tako nesto
Nesto da ide dobro a da se moze odrzavati i registrovati po pristojnim cenama 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Juce sam se potegao malo sa Civic 1.8 140ks
Ide odlicno,dobio sam ga u pocetku, kasnije je vec krenuo da stize, medjutim nije uspeo.
Auto ide za svaku pohvalu
Posle smo probali pri 20km/h iz druge brzine koji ce bolje povuci, i tu ga je Astra osisala predpostavljam zbog turbine, posto V-tecu ipak treba vremena da zadje u obrtaje.

Ide odlicno,dobio sam ga u pocetku, kasnije je vec krenuo da stize, medjutim nije uspeo.
Auto ide za svaku pohvalu

Posle smo probali pri 20km/h iz druge brzine koji ce bolje povuci, i tu ga je Astra osisala predpostavljam zbog turbine, posto V-tecu ipak treba vremena da zadje u obrtaje.
Brzine idu u H-a !!!

Verovatno je tvoja Astra teza od Civic-a
Cudi me da je posle poceo da te stize, ipak imas 40ks vise. Najbolje vam je drugom od 60km/h da probate, da i ti i on budete u obrtajima iz kojih ce povuci oba auta
2-3 puta sam se potrkao sa takvim Civic-om, i na otvorenom i od semafora do semafora, nije mogao da me stigne jer sam laksi 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
On ima 1160kg naspram mojih 1560kg
dakle citavih 400kg je laksi..
Ubrzanje od 0-100 mu je malo sporije, za 0,5s, ali mu je zato krajnja brzina dosta niza ,za citavih 30km/h..

dakle citavih 400kg je laksi..
Ubrzanje od 0-100 mu je malo sporije, za 0,5s, ali mu je zato krajnja brzina dosta niza ,za citavih 30km/h..
Brzine idu u H-a !!!

Auf, nije mi padalo na pamet da Astra ima toliko kila
Super ide u odnosu na kilazu
A sto se tice kretanja "leteceg starta", uvek ce turbo motor bolje povuci u startu sem ako se ne radi o nekim visokim obrtajima gde i atmo ima snage... Da ne poverujes koliko mala razlika u NM pravi veliku razliku kada se krece iz niskih obrtaja, drugar 1.8 16v 150ks, 160nm, ja 2.0 16v 150ks, 180nm, kad krenemo trecom od 60, ja mu odem lako. A kad se potrkamo zapravo, pobegne mi prvom i drugom dok se ja sastavim sa slajfovanjem, i kad oboje ubacimo u trecu idemo isto... Znaci dva auta koja idu maltene identicno kad se peglaju, u niskim obrtajima ima razlike i to sa samo 20nm... Mogu da mislim sta bi mi tvoja astra uradila da krecemo trecom od 60, pobegao bi mi 500 metara 

juce sam provozao takvu astru sa 1.6t 180ks ( koja ima nesto ispod 1400kg i teza je od civica oko 250kg, dw proveri jos jednom ). opsti utisak je pozitivan, ali da ne sirim, sto se tice samog ubrzanja auto ide sasvim korektno, u samim krajevima opsega obrtaja se oseti manja zapremina, ali u midrangeu pogotovo u 2. i 3. brzini ide odlicno. u 6. je elasticnost nesto slabija ali je zato prilicno tiha na autoputu pri visim putnim brzinama...
uvek je zanimljivo sto se vidi razlika u prirodi motora kod ovakvih poredjenja, kako su u odredjenim obrtajima u prednosti jedni a u drugim drugi motori...
najlepsi primer meni za to je bilo kad sam gotovo isti dan probao start sa akordom 2.4 190ks i a3 2.0tdi sa 170ks. oba auta idu oko 8s 0-100, dakle sekund slabije od mog, ali je recimo u rasponu 30-100 koje i akord i klio prelaze u 2. brzini razmak izmedju auta rastao jednim stalnim tempom, dok je recimo isto to sa a3 izgledalo drugacije - 30-60kmh je razlika bila mnogo manja, gotovo isto je bilo ubrzanje, 60-80,85 sam ja odmakao par metara, a od 85-100 jos dosta vise, koju duzinu, jer je on tad vec u 3.
kasnije, do visih brzina je veca snaga i vece preklapanje brzina menjaca klija napravilo jos vecu razliku...
uvek je zanimljivo sto se vidi razlika u prirodi motora kod ovakvih poredjenja, kako su u odredjenim obrtajima u prednosti jedni a u drugim drugi motori...
najlepsi primer meni za to je bilo kad sam gotovo isti dan probao start sa akordom 2.4 190ks i a3 2.0tdi sa 170ks. oba auta idu oko 8s 0-100, dakle sekund slabije od mog, ali je recimo u rasponu 30-100 koje i akord i klio prelaze u 2. brzini razmak izmedju auta rastao jednim stalnim tempom, dok je recimo isto to sa a3 izgledalo drugacije - 30-60kmh je razlika bila mnogo manja, gotovo isto je bilo ubrzanje, 60-80,85 sam ja odmakao par metara, a od 85-100 jos dosta vise, koju duzinu, jer je on tad vec u 3.
kasnije, do visih brzina je veca snaga i vece preklapanje brzina menjaca klija napravilo jos vecu razliku...
Koliko sam shvatio Hondi si bezao od pocetka a Audiju tek posle 80?