Testovi automobila - Opšta tema o modelima
Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima
Nije merio na valjcima, nije mu to preterano bitno, a i dodatno se plaća kod AK Boban...
Inače, to je JTDm 16v i u pravu si što se tiče ,,pripitomljenog'' osećaja u fabričkoj verziji multidžeta. To je i bio razlog remapiranja, a razlika je zaista impresivna -tj dobila se ta ,,sirivost'' odaziva na gas, a snaga obilno pristiže sa obrtajima(za razliku od TDI) sve do nekih 4 - 4,5k o/min
Ponoviću da sam ja tražio jednu, a on drugu verziju...
Inače, to je JTDm 16v i u pravu si što se tiče ,,pripitomljenog'' osećaja u fabričkoj verziji multidžeta. To je i bio razlog remapiranja, a razlika je zaista impresivna -tj dobila se ta ,,sirivost'' odaziva na gas, a snaga obilno pristiže sa obrtajima(za razliku od TDI) sve do nekih 4 - 4,5k o/min
Ponoviću da sam ja tražio jednu, a on drugu verziju...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Vozio sam se pre neki dan u Cozmorolli. Prešla je 160.000, valjda je od prvog dana u porodici, sada je vozi unuka onoga koji ju je kupio.
Osim što je malo fucnuta i vide joj se godine baš, na autu je sve ispravno, začuđujuće, svaki instrument, satić, ekonometar, sve. Lepo ide baš, dosta dobro izolovana pozadi, neočekivano mi je udobna. Ne znam kakva je limarijski, a ni kako se održava, jer je vozi devojka. Sve u svemu, neočekivano dobar auto uprkos godinama, ali bez imalo šarma. Pozadi se lepo i jako udobno sedi. Ne znam za napred. I fino vuče, ne spektakularno, ali ide dobro.
Osim što je malo fucnuta i vide joj se godine baš, na autu je sve ispravno, začuđujuće, svaki instrument, satić, ekonometar, sve. Lepo ide baš, dosta dobro izolovana pozadi, neočekivano mi je udobna. Ne znam kakva je limarijski, a ni kako se održava, jer je vozi devojka. Sve u svemu, neočekivano dobar auto uprkos godinama, ali bez imalo šarma. Pozadi se lepo i jako udobno sedi. Ne znam za napred. I fino vuče, ne spektakularno, ali ide dobro.
haha, neka si se setio
ja se nazalost nikad nisam provozao u kozmoroli, ali sam siguran da su stvarno kvalitetni automobili... ne bas kako legenda kaze, ali su natprosecni sigurno...

ja se nazalost nikad nisam provozao u kozmoroli, ali sam siguran da su stvarno kvalitetni automobili... ne bas kako legenda kaze, ali su natprosecni sigurno...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Da da, dobar jeste, ali nema elemenata za vozdizanje u rang božanstva 

- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Corolla je kvalitetan i udoban sedan a nas je odlicno sluzila. Osim vece potrosnje ulja nismo imali drugih problema. Veoma je startna za 72ks sto pripisujem maloj tezini od 920kg ali i odlicnom motoru. Ona je sedan koji vole stariji ljudi. Moj otac je obozavao,doduse malo manje Golfa 2. 

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Cosmorolla je odličan auto i u ono vreme je bila zaista best-buy. Ne mogu da prežalim što nismo kupili jednu, ali duga priča. Znam ljude koji su ih nemilice gazili tokom 90-ih i tada bili na 200k+ km i osim redovnog servisa, majstore nisu viđali. Drago mi je da ih i dalje ima na ulicama. 

Širim haos!
Limarijski se nije proslavila sa rubovima i sa sajtnama, ali to se kod nje relativno lako sredjuje (ja sam to radio, otprilike su krenuli da rdjaju posle 12-13 godina upotrebe, ali vise zbog ogrebotina i slicno). Koliko znam kod nje je pod galvanizovan i on ne rdja. Ali sajtne i rubovi sigurno. Ako se zapusti, mogu i kosevi da stradaju. Ali to su vec ekstremi.Uroš S. napisao:VNe znam kakva je limarijski
Inace nas auto je placen manje od 17.000 DEM sa svim dazbinama. To je ekvivalent 8000 evra sada naprimer.
Kod mene je tek sad otisla sijalica koja osvetljava komande ventilacije, dakle nakon 23 god. Levi far i pozicija i dalje furaju originalnu sijalicu verovali ili ne a zmigavce, tj. svetla sam menjao samo jednu sijalicu za 23 god - desno napred na braniku kad sam imao cukanje.
Da dodam da imam info iz Barselone da su svi odusevljeni novom Toyotom RAV4. Doduse nikom se ne svidja enterijer (ali je kvalitet odlican), ali kazu da su ga skockali nevidjeno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Pazi da nije...cozmo napisao:
Inace nas auto je placen manje od 17.000 DEM sa svim dazbinama. To je ekvivalent 8000 evra sada naprimer.
Ja rekoh cisto po kursu. Ne znam kakve su vrednosti tada i sad, ali znam da je Golf II 1.6 D bio oko 22.000 DEM a benzinci oko 20.000 DEM. Corolla je bila oko 14.000 DEM bez dazbina, cak mislim da se secam cifre, 13.650 DEM.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Deluje vrlo obmanjujuce kad tako napises, ispadne kako je bila smesno jeftina i neverovatna kupovina. Tesko je proceniti ali to je ekvivakent sa 15 - 25 000e danas.
Da li si video kakav je program za novinare iz Barselone?
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Automobili su prebaceni iz DEM u EUR, skoro jedan za jedan. Plus revalorizacija/inflacija i drugi strucni izrazi 
TT

TT
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Jesam, ali ima nekih koji su otisli pre dva danaHeinz napisao:Da li si video kakav je program za novinare iz Barselone?

Vozili su i offroad pre neki dan

Ovo gore je samo "zvanicno"
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 1N1kf2d7BA