Limuzine vs karavani

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Limuzine vs karavani

Post od Velja »

159-ka je dobar primer gde je karavan skladniji od limuzine i kupea (Brera)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Naravno da - ne. :)

Iako se da istolerisati. Nije nezgrapan, ali nema ni zavidan tovarni prostor zapravo.
Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Trenutni RS6 je lepsi i brzi od limuzine.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Baš čitam, u zapadnoj evropi u klasi passata i mondea od 3 prodana vozila, dva su karavana, a skoro sva tri dizel...ali jebiga, evropejci su gluvi i ne znaju da voze, a i vole da plačaju više za slabija vozila...
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Laki021 napisao:Trenutni RS6 je lepsi i brzi od limuzine.
A gde to ima rs6 limuzina?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ali kada mi neko spomene koliko se nesto vise prodaje i kako je to zbog toga bolje, dobijem instant proliv.
Evo, moj ujak je prvi kupio u Nemackoj karavan 300c, pre toga E klasu karavan, 65 i 90k eura. Kada sam ga pitao zasto, odgovorio je, ako zatreba, zgodniji je.
Evo, mi imamo karavana E klasu, pre toga istu takvu limuzinu, i cale i ja mozemo da potvrdimo da je limuzina 50% prijatnija za voznju.
To sto neko nesto ne zna ili ga ne zanima ili mu ne smeta, ne znaci da to ne postoji.
99% ljudi izabere auto po izgledu, marci, popustu, kao i prakticnosti, a sigurno ne porede da li je takva limuzina tisa, bolja za voznju i slicno...

Vecina ljudi jede burgere, pljeskavice i pice, pa jel to onda kvalitetnije od belog mesa, sv filea ili bifteka?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ćevape nisi spomenuo.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Škode Superb i Rapid su lepši kako karavani nego kao limuzine...ali oni su retki izuzeci.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Nije ali je ukusnije :mrgreen: :mrgreen: .

Gledaj, nikad nisam rekao da nisu sad limuzine tiše, ali to su takvi detalji, a kod visoke klase ne verujem da opšte se i osetu, da praktičnost prevaga sve nedostatke karavana.

I sam nisam neki super fan karavana, pola ljudi jih kupuje jer su ovce i mislu da jim treba, isti takvi sad kupuje SUV-e, jer su IN, ali opet meni je fascinantno pre svega odakle toliki odpor do kravana u Srbiji, kde je malo da ne sramota da voziš karavana, jer si u najmanju ruku moler ili neki fizikalac ako voziš karavana, a niko ne pomisli, damožda samo imaš dvoje dece, živiš aktivan život i praktičniji ti je karavan.

Evo moj priemr, kad sam birao avto nedavno, gledao sam neke marke i karavana, konkretno focusa bih uzeo samo karavana, jer je lepši, a ima velik gepek, jer HB ima sramotno malog. Kod 308 je več teže jer mi je HB lepši ( iako mi SW nije ružan), i ima dosta velik gepek ( SW ima opet ogromnog), i tako kod svake marke...naprimer octavia je u SLO po mojoj slobodnoj proceni u 90% karavan.

Znači sve zavisi od ukusa, potreba, želja i kod polovnog od stanja avtomobila i nije greh da neko vozi karavan ako se mu sviđa, treba mu ili iz bilo kakvog razloga ( znam da nisi ti to rekao,ne leti na nikog konkretno, ali takav utisak možeš da dobiješ ponekad) i sama razlika u vožnji je zanemarljiva i ako ne voziš oba modela uporedno verovatno je nečeš ni osetiti.

Toliko od mene u ovoj temi.

A da, nisam rekao da je karavan bolji što se više prodaje, ali nije ni lošiji. ( i ja imam alergiju na argumente tipa, bolje se prodaje, bolji je)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Volvo već 30-40g pravi lepše karavan od sedana... Deluje mi da karavane i prvo dizajniraju, pa tek onda izvedu limuzinsku verziju.
Insignija karavan takođe prelepa :thumbup:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

@Velja: Jeste, ali nije lepša od limuzine. Doduše, oni nude i heč u silueti limuzine.

Sve tri verzije:
Slika

@Floyd, gadost.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Zarkofinska napisao:Niko jos nije napisao stvarnu potrebu karavana, karavane voze moleri, metalostrugari, stolari i osatale zanatlije koje imaju potrebu da ubace stvari u gepek jel jbg ne ide da vadis iz limo verzije aparat za varenje, a poslovni ljudi koji angazuju iste voze limo tipa bankari, programeri, menadzeri itd. I tu se svaka prica zavrsava hteli vi to da proznate ili ne tako je svuda na svetu pa i kod nas.
Vidi se da si video sveta :)
Moleri, metalostrugari, stolari i ostale zanatlije voze 90% kombi, tipa Sprinter, Crafter, Master itd. Oni sa manjim poslom voze uglavnom kombije veličine MB Vito, a još manji voze pick-up.

Poslovni ljudi tipa bankari, programeri, menadžeri itd voze karavane ili SUV, jer i oni imaju decu i potreban im je prostor. Oni bez dece uglavnom traže limuzine. Baš si nepromišljeno generalizovao i postavio limuzinu kao statusni simbol nekog poslovnog čoveka, kad i ti ljudi imaju decu i potreban im je veći gepek za vikend putovanja, kao i ona na par nedelja.

Ispred bilo kog turističkog centra ćeš videti 95% više karavana (najviše iz Nemačke, Holandije i Belgije, preko Danske, SK, PL itd). Logično je, jer im za 5-6 dana treba pun auto stvari i skija. Česti su i karavani sa krovnim gepekom. Mnogi nisu ispod 50-60000 eura, a sumnjam da će moler da vozi kreč u takvim kolima.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Da bi karavan koliko toliko licio na auto i ne bio ruzan ne sme imati zatupast zadnji deo i velike prepuste iza zadnjih tockova.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Insignija karavan je težak fail jer su zadnja vrata napravili u liniji sa branikom:

Slika

Branik može da apsorbuje manje udare i zato je uvek isturen, a ovde svako gradsko naslanjanje ide direktno na vrata. Osim ako su i vrata plastična, što ne verujem.
Odgovori