noodles napisao:Javlja mi kolega, on je u Nikitiju, i njemu obili auto... vozi Oktaviju, mislim 2011-2012 godište... zaključali auto, retrovizori se sklopili, a kada su se vratili, retrovizori otvoreni... Žena mu je naknadno otvarala gepek. Auto su zatekli zaključan. Ali maznute samo lopte i igračke, plafon 20-25€ štete, kao da je dete biralo. Navigaciju i nešto malo vrednijih stvari nisu dirali. Kaže da je otvoren i jedan Senik, odmah pored njega, dal' požarevačke table. Kaže da je dosta ljudi imalo slična iskustva.
Malo cudno.
Meni se na audiju retrovizori otvaraju kad se da kontakt ne kad se otkljuca auto. Verujem da je i na Octavii isto jer je grupacija ista.
A i bas ce neko da ukrade lopatice.
Hm da, sad ponovo čitam njegovu poruku... kaže, "zatekao sam otvorene retrovizore, što znači da su otvarali i vozačeva vrata", što mu dođe ta tvoja priča sa kontaktom, ako je na to mislio. Još reče da mu se retrovizori sklapaju kada duže drži taster za zaključavanje... prenosim samo njegove reči.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Ništa lepše od vožnje pored mora, pa još ako je u novim kolima... Kome je frka, u grčkoj bar mogu da se nađu manje opterećene plaže gde može i auto da ti bude na oku. Po meni je veći rizik gde su stotine automobila, tu je i kradljivcima bolji izbor, a i manje rizično da ih vide. Mada se u svakom slučaju treba držati zlatnih pravila, pored toga što ništa ne treba ostavljati u kabini, ne treba ni stavljati ranac, fotoaparat ili nešto slično u gepek kad si se već parkirao i kad neko može da te vidi da to radiš.
igor_harris napisao:
Za kradju "koda" tj, frekvencije, mislim da mu je potrebno da drzi tvoj daljinski u ruci kako bi to izveo.
Ne treba, frekvencija prenosi kod bezicno. Moze da bude lopov i 50m udaljen i da sedi recimo u kaficu i uradi copy/paste u svoj za to namenjen uredjaj.
Da, toliko je jednostavno osim u par izuzetaka/ situacija.
Nisam ni mislio da se prenosi putem zice. Ja koliko znam, prilikom kopiranja koda je potrebno da se na daljinskom sa kog se uzima kod drze oba dugmeta istovremeno nekoliko sekundi ili odredjena kombinacija dugmica. Pricam samo ono sto znam. Da je bas toliko jednostavno u Beogradu bi se kralo na stotine automobila dnevno.
Jel znas kako se zove taj uredjaj i kako tacno radi ili si to video u filmu o James Bondu?