Audio sistemi za automobile!

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: AUDIO SISTEMI za automobile!

Post od nidza »

ljubitelj napisao:
Sloba napisao:MP3-FM transmiteri ne vrede ni 1 evro, kamoli 5. :D
Obrazlozenje neko ?
Govno, probao sam ih nekoliko, a onda pazario xcarlink za Stildžana pre dosta godina i progledao. Nije mi bilo žao tad da doplatim 100e da se ne nerviram.

Za moje uvce FM lošije radi od pristojnog MP3, a ne od vrhunskog. Na kraju krajeva, ti taj isti MP3 puštaš kroz FM ili direktno kroz žicu, naravno da će da radi ovo drugo bolje.

Ajd' nekad je razlika u ceni bila velika, ali sad za 35€ ima da se kupi microlink gde je svaka upotreba FM transmitera izlišna.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Delija napisao:Ako su korodirali, WD40 za pocetak :)
Misliš da će pomoći? Kontakt sprej sam tražio par puta, ali nigde to ne vidim da ima da se kupi...
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Bilo je u Merkuru kontakt sprejeva (mislim da je bio BISON) i WD40 u ponudi.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Otići ću danas tamo da pogledam, hvala. WD 40 imam, ali nisam nešto ubeđen da će pomoći. :)

I da, nekad recimo čujem da ne radi neki od zvučnika, ali kada pojačam zvuk onako na kratko ali jače - on odjednom proradi, pa opet do sledeće prilike.. Da nije nešto i do plejera, ili ipak samo kontakti? Tipujem na kontakte, stalno zezaju...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Trenutno su ova tri u ponudi, probao sam X-wave odmah kada je stigao. Da zlo bude veće, 2.500 dinara mu je cena, a radi isto kao onaj od 800 dinara. :kuku:

FM predajnik nije lako napraviti, u tome je cela stvar.
Prikačeni fajlovi
IMAG1028.jpg
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Saša napisao:Otići ću danas tamo da pogledam, hvala. WD 40 imam, ali nisam nešto ubeđen da će pomoći. :)

I da, nekad recimo čujem da ne radi neki od zvučnika, ali kada pojačam zvuk onako na kratko ali jače - on odjednom proradi, pa opet do sledeće prilike.. Da nije nešto i do plejera, ili ipak samo kontakti? Tipujem na kontakte, stalno zezaju...

Imas ovde sigurno

http://www.sprintel.rs/POCETNA.html

ili naidji do mene dacu ti da se posluzis :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Probaj prvo WD40. Meni je rešio trajnije neke probleme sa kontaktima i potenciometrima nego namenski kontakt sprejevi. Ne bi trebalo da je tako, ali jeste.

Ne može da škodi, naprskaj i prodrmaj malo sve.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Sutra ću da probam, danas ne stigoh...
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Milos_kg napisao:Danas malo sredjivao auto, pa se igrao sa playerima. Vratio sam fabricki player na kratko, kako bih uporedio razliku u zvuku, i nesto mi zapadne za uho i oko.

Naime, prednji zvucnicu u vratima se mnogo bolje cuju sa fabrickim CD playerom, no sa aftermarket Pioneerom. Nekako mi deluje nestvarno, jer Pioneer ima vecu izlaznu snagu.
Problem solved! Vrlo jednostavno resenje - izbaceni blaupunkt zvucnici iz pretdnjih vrata, ubaceni Pioneer, gruva kao nezdravo sad :muzika: :)

Nesto tu nije stimalo, ti blaupunkt su pozadi mnogo dobro svirali, napred jednostavno ne mogu da beknu (menjao +- al dzaba). Ostavljeni su kao backup ako neki od trenutnih crkne.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Sloba napisao:Trenutno su ova tri u ponudi, probao sam X-wave odmah kada je stigao. Da zlo bude veće, 2.500 dinara mu je cena, a radi isto kao onaj od 800 dinara. :kuku:

FM predajnik nije lako napraviti, u tome je cela stvar.

Ja sam koristio skoro godinu dana dok nisam kupio plejer sa USB-om. Ne mogu da kazem da je tesko sranje, ali ne mogu ni da kazem da je vrhunska stvar. Ako se kreces samo po gradu mozes da namestis jednu stanicu i da prakticno dozivotno slusas na toj stanici, ali cim se pomeris iz grada odmah krene da krci i moras da trazis novu stanicu. Takodje znaju da se mesaju zvukovi ako stanica nije skroz cista. I ono sto mu najvise zameram je sto se ne mogu prebacivati pesme kao na CD/USB, nego kad stisnes da prebacis onda prvo utisa, pa polako prebaci, pa dok krene pesma otelis se!
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Nem pojma, ja sam koristio jedno vreme premium china model(kupljen u FJutogu za 500dindži) svirao je ok, nije mi se ništa mešalo(držao sam uvek na 87,5) prebacivao je ok i pesmu po pesmu, i po folderima.

Mana je jedino kad se ugasi-uvek krene ispočetka.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

:plusone:
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Ja sam u kolima zatekao ovo: https://sites.google.com/site/2dindvd/ , ovaj sa leve strane dole - 350 evra.
Nakon dva meseca jos nisam izdvojio procitao uputstvo (samo kad se zajebem ga uzmem u ruke).
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

nidza napisao:
ljubitelj napisao:
Sloba napisao:MP3-FM transmiteri ne vrede ni 1 evro, kamoli 5. :D
Obrazlozenje neko ?

Za moje uvce FM lošije radi od pristojnog MP3, a ne od vrhunskog. Na kraju krajeva, ti taj isti MP3 puštaš kroz FM ili direktno kroz žicu, naravno da će da radi ovo drugo bolje.
Nisam uveren da tako stoje stvari, koliko se secam limit MP3 je negde oko 11.000 Hz dok je FM oko 15.000Hz.
Bas pre neki dan pustim MP3 preko osciloskopa (softverskog na laptopu) i koliko vidim vec na 8.000Hz krece gusenje signala. Neki obican mp3 standardno 192k fiiksni bit rate.

Negde sam procitao da bi mp3 ekvivalentan po kvalitetu analognom signalu trebao da bude oko 700 bita.

A sve to i nema mnogo poente u autu gde o linearnosti zvuka kroz frekvnetni opseg nema ni govora zbog same akustike kabine tako da meni i FM i mp3 ne smetaju da slusam sadrzaj, CD audio ionako retko koristim a nema dileme da je to po kvalitetu tehnicki neuporedivo sa bilo kakvim mp3.

Neki kucni zvuk i ne pokusavam da jurim u autu, uzaludan posao po mom iskustvu.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Zvucnici za auto

Post od AcaKayak »

Koji su solidni zvucnici za auto, nikakav poseban kvalitet ne trazim? Ugradio sam multimediju u lancera i odlicna je, sada mi fale neki zvucnici posto ovi malo krce. Nisam nikakav audiofil, treba mi samo da rade i da su dovoljno jaki za normalnu muziku, ne volim glasno da je pustam.

Neki predlog? :)
Odgovori