RTS - Konačna opomena pred utuženje
Re: RTS - Konačna opomena pred utuženje
Realno, ljudi ne bi plaćali pretplatu, sve da je 100 dinara a da RTS pravi i emituje najbolji program na svetu.
@ljubitelj
To je sve tačno, RTS je samo još jedna od gigantskih 'firmi' koja nije shvatila, ili nije htela da shvati, da su se stvari i okolnosti promenile. RTS je ipak samo još jedna socijalna ustanova i jedini servis koji oni pružaju je onima na vlasti, ko god to bio. Uostalom, zašto bi RTS bio bolji ili gori od ostatka društva/države?
@ljubitelj
To je sve tačno, RTS je samo još jedna od gigantskih 'firmi' koja nije shvatila, ili nije htela da shvati, da su se stvari i okolnosti promenile. RTS je ipak samo još jedna socijalna ustanova i jedini servis koji oni pružaju je onima na vlasti, ko god to bio. Uostalom, zašto bi RTS bio bolji ili gori od ostatka društva/države?
Ne ocekujem da RTS bude drugaciji od drugih sa takvom pozicijom zastiicenih ali me uvek iznova iznenadjuje da ta socijalna ustonova sa vise hiljada ljudi ima jos uvek povez na ocima, potpuno odvojeni od realnog sveta i danasnjice.
Citao sam neki intervju gen. direktora gde objasnjava kako je RTS jedna od 5 najboljih televizija bese u svetu ili u Evropi, tako nesto i samo sto nedostaje je za pocetak 100.000.000 evra.
Kao i mnoge slicne drzavne ustanove i "firme", slicno rezonuju kao da je stari socijalisticki sistem moguce vratiti pa me uvek iznova fascinira toliki nivo zablude.
Citao sam neki intervju gen. direktora gde objasnjava kako je RTS jedna od 5 najboljih televizija bese u svetu ili u Evropi, tako nesto i samo sto nedostaje je za pocetak 100.000.000 evra.
Kao i mnoge slicne drzavne ustanove i "firme", slicno rezonuju kao da je stari socijalisticki sistem moguce vratiti pa me uvek iznova fascinira toliki nivo zablude.
Ne znam da li si nekad imao posla sa javnim preduzećima, ali ne računajući izuzetke koji realno drže i to malo da funkcioniše i ne propadne, i pritom umiru od posla, reč je o veoma karakterističnom profilu ljudi od kojih nema mnogo koristi u realnom poslovnom okruženju. Nemaju povez na očima već ih sami drže čvrsto zatvorenim.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Jbt, ova država mora otići dođavola, kako god okreneš!
1. Finansiraju se iz budžeta pa je obećano da će se ukinuti taksa. Oni bi i jare i pare izgleda
2. Finansiraju se od reklama a razumeo sam da ne mogu tako ako se finansiraju od takse ili iz budžeta, no reklame i dalje valjaju
3. Kablovski provajderi im plaćaju za emitovanje kroz mrežu
Znam da u nekim državama postoji taksa za državne TV stanice ali tamo koliko znam postoje tačno definisana pravila. Nema takse ako se finansira iz budžeta. Ako se finansnira iz budžeta, ne može i iz reklama.
Kako ostale televizije žive samo od reklama i gledanosti a ovaj mastodont ne može? nesposbni bre da žive a ne da rade. Reprizine reprize repriza, pa neke emisije iz 70-tih, da nije tužno bilo bi smešno. I sad, to da plaćam. NEĆU.
Do Strazbura će se jurimo ali njima NE DAM pare.
I sad bi još da prete da će mi uzmu TV ili štagod.
NEĆU da plaćam, nema problema, čekam ih da mi dođu na ... plenidbu.
Da im vidim beonjače.
Stvarno smo nenormalno društvo.
1. Finansiraju se iz budžeta pa je obećano da će se ukinuti taksa. Oni bi i jare i pare izgleda
2. Finansiraju se od reklama a razumeo sam da ne mogu tako ako se finansiraju od takse ili iz budžeta, no reklame i dalje valjaju
3. Kablovski provajderi im plaćaju za emitovanje kroz mrežu
Znam da u nekim državama postoji taksa za državne TV stanice ali tamo koliko znam postoje tačno definisana pravila. Nema takse ako se finansira iz budžeta. Ako se finansnira iz budžeta, ne može i iz reklama.
Kako ostale televizije žive samo od reklama i gledanosti a ovaj mastodont ne može? nesposbni bre da žive a ne da rade. Reprizine reprize repriza, pa neke emisije iz 70-tih, da nije tužno bilo bi smešno. I sad, to da plaćam. NEĆU.
Do Strazbura će se jurimo ali njima NE DAM pare.
I sad bi još da prete da će mi uzmu TV ili štagod.
Da im vidim beonjače.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Površnost i "ja znam sve i u sve se razumem" nas je uništila i zato smo nenormalno društvo.
A?
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Beonjače manje-više, ali da vidim facu kad ih polijem pavlakom iz kante od 25kg i dunem odma posle 20kg aleve na njihcodemaker napisao:Jbt, ova država mora otići dođavola, kako god okreneš!
Da im vidim beonjače.
Ne ide to više tako - vrata, beonjače, sila...
Predhodna vlast nam je uterala patku sa privatnim sudskim izvršiteljima i omogućila im da rutinski lagano blokiraju sredstva na tekućem računu preko koga se prima plata ili penzija.
Ova nova bagra je smo to radosno prihvatila. Što rek'o Ivica: -Tražili ste, gledajte. Eno ga mali gradonačelnik već traži šira ovlašćenja za komunalnu policiju, tj opštinske bandite.
Fora je što su na udaru samo finansijski strejt građani.
Predhodna vlast nam je uterala patku sa privatnim sudskim izvršiteljima i omogućila im da rutinski lagano blokiraju sredstva na tekućem računu preko koga se prima plata ili penzija.
Ova nova bagra je smo to radosno prihvatila. Što rek'o Ivica: -Tražili ste, gledajte. Eno ga mali gradonačelnik već traži šira ovlašćenja za komunalnu policiju, tj opštinske bandite.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Šteta tolike pavlake i paprike...McGruja napisao:Beonjače manje-više, ali da vidim facu kad ih polijem pavlakom iz kante od 25kg i dunem odma posle 20kg aleve na njih

Izvršitelji su samo ubrzali postupak izvršenja, ali je on postojao i pre njih.Velja napisao:Ne ide to više tako - vrata, beonjače, sila...
Mogao je RTS i do sada da juri pare od pretplate, ali nije. Videćemo šta će biti u budućnosti.
Ma placam i ja, ali pavlaku i alevu sanjam kako ih zalivam
Ne kontam zasto se ljudi tamo bune. I ja ovde placam pretplatu a niko me nije pitao da li hocu.