Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Re: Одг: Karavani lepši od svojih limuzina
Nidza
Ajoj paralela karavani i zene ...nikako ne valja.
Zene su odlicne u svim varijantama(pitanje je samo kol. alkohola i tajminga) a auti samo auti i nista vise!
Ja pre 10 god nisam ni hteo da pogledam karavan...sad kad ga imam ne mogu zamisliti da ga se odreknem zbog nekog HB.
Sto je najbolje i SUV vozila su u principu karavani (ako izuzmemo ove kusaste SX4 i sl.)
HTC
Ajoj paralela karavani i zene ...nikako ne valja.
Zene su odlicne u svim varijantama(pitanje je samo kol. alkohola i tajminga) a auti samo auti i nista vise!
Ja pre 10 god nisam ni hteo da pogledam karavan...sad kad ga imam ne mogu zamisliti da ga se odreknem zbog nekog HB.
Sto je najbolje i SUV vozila su u principu karavani (ako izuzmemo ove kusaste SX4 i sl.)
HTC
Re: Karavani lepši od svojih limuzina
Sreca, necu imati u skorije vreme para za odrzavanje takvog auta, pa ni dilemu.Floyd napisao:Pa to sad kazes ali kada bi spremio te pare i otisao da kupis taj 535d karavan pa pored njega u salonu za manje love vidis tvoj dream car (335d kabrio) dilema bi brzo bila resena
Jbg, kakav god motor bio u tom karavanu, kakve god felne i spojleri, prva asocijacija kad ga vidis ti je radno magare
Samo se svabe loze da karavan izgleda "sportskije"...
I ovde nije kabrio vs karavan nego karavan vs sedan/hec. U tom slucaju biram karavan, bez mnogo razmisljanja...
Re: Одг: Karavani lepši od svojih limuzina
Tvoj mali? :-DADrei napisao:@Floyd... sta fali maloj deci u kupeu![]()
Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Batalite šta koga na šta asocira, praktična primena je ono što vozilo čini dobrim ili ne.
Svim ljudima van ovog sveta je za auto-forum prva asocijacija gomila napaljenih likova koji voze neke nabrijane mašine, potpisuju se na svakom semaforu i po ceo dan pričaju o oktanima i diznama... ali je stvarnost drugačija, zar ne
Sve i da je tačno(a uopšte nije tačno) da ti gabarit karavana zatreba jednom u godini - pa to "jednom" je za godišnji odmor, vreme kada treba da se opustiš i ne razmišljaš ni o čemu. Zadnje što mi treba je kalkulacija prostora, prvo misaoni a onda i pravi tetris putnim torbama, razmišljanje šta se nalazi u torbi preko koje sam stavio onu tešku torbu... Ma važi
Dok nemaš auto, zafali ti jednom u mesec dana. Kupiš ga i voziš par meseci - pa ne možeš dana bez njega.
Slična je priča sa karavanom: kada naučiš da ne razmišljaš o slobodnom prostoru, nema nazad.
Evo ja sam juče na jedan isplanirao za prvi maj: obilazak Bosne sa burazerom, ženom i dve snaje - znajući šta će one sve da spakuju, ali me baš zabole za to. I sad da mislim o nekoj limuzini? Hvala, nikad više
Svim ljudima van ovog sveta je za auto-forum prva asocijacija gomila napaljenih likova koji voze neke nabrijane mašine, potpisuju se na svakom semaforu i po ceo dan pričaju o oktanima i diznama... ali je stvarnost drugačija, zar ne

Sve i da je tačno(a uopšte nije tačno) da ti gabarit karavana zatreba jednom u godini - pa to "jednom" je za godišnji odmor, vreme kada treba da se opustiš i ne razmišljaš ni o čemu. Zadnje što mi treba je kalkulacija prostora, prvo misaoni a onda i pravi tetris putnim torbama, razmišljanje šta se nalazi u torbi preko koje sam stavio onu tešku torbu... Ma važi

Dok nemaš auto, zafali ti jednom u mesec dana. Kupiš ga i voziš par meseci - pa ne možeš dana bez njega.
Slična je priča sa karavanom: kada naučiš da ne razmišljaš o slobodnom prostoru, nema nazad.
Evo ja sam juče na jedan isplanirao za prvi maj: obilazak Bosne sa burazerom, ženom i dve snaje - znajući šta će one sve da spakuju, ali me baš zabole za to. I sad da mislim o nekoj limuzini? Hvala, nikad više

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja se selio prethodnih par nedelja, svaki dan u Focusa koliko moze da stane i tamo-vamo. Onda je Next dosao sa svojim autobusom i preneli smo u dve ture ko ja u dve nedelje...
Inace, i ja sam se vodio logikom da mi ne treba veci gepek kad sam kupovao auto. TO je palo u vodu dve nedelje posle kupovine i nastavilo da pada u vodu minimum jednom mesecno od tad, da ne pominjem putovanja. Sledeci auto ce biti karavan ako ikako bude moglo.
Inace, i ja sam se vodio logikom da mi ne treba veci gepek kad sam kupovao auto. TO je palo u vodu dve nedelje posle kupovine i nastavilo da pada u vodu minimum jednom mesecno od tad, da ne pominjem putovanja. Sledeci auto ce biti karavan ako ikako bude moglo.
@sebekkg... nije, samo sam pokazao da bebi nista ne fali u kupeu 
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Ne fali ništa, dapače, nema vrata ni prozor da otvori u vožnji. Pre Alfe sam vozio Stilo sa 3v, nikad mi nije predstavljalo problem. Skrenuli smo sa teme pričom o praktičnosti. Karavani su uglavnom nužni kompromis, pre nego lepi automobili, ali ima izuzetaka izgleda.
Argument da imaš karavan jer se jednom u 5g seliš nešto je baš slab. Mi smo se preselili pre 2g bez ijednog karavana, pozvali drugare sa automobilima i prebacili sve za jedan dan. Puno drugara, puno slobodnih ruku. ;-)
U krajnjem slučaju, platio bih kombi za selidbe. Zbog toga bih rekao da je karavan više stvar ukusa i načina na koji organizujete vaš život. Meni ne bi smetalo, inicijalno sam i hteo karavan 159tku sa 2.4 dizelkom, ali gospođi se ne sviđa, tako da vozikamo malo tjunovani sedan.
Tapatalk HD

Argument da imaš karavan jer se jednom u 5g seliš nešto je baš slab. Mi smo se preselili pre 2g bez ijednog karavana, pozvali drugare sa automobilima i prebacili sve za jedan dan. Puno drugara, puno slobodnih ruku. ;-)
U krajnjem slučaju, platio bih kombi za selidbe. Zbog toga bih rekao da je karavan više stvar ukusa i načina na koji organizujete vaš život. Meni ne bi smetalo, inicijalno sam i hteo karavan 159tku sa 2.4 dizelkom, ali gospođi se ne sviđa, tako da vozikamo malo tjunovani sedan.
Tapatalk HD
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Dzaba to, platio sam i ja kombi za selidbe za namestaj i krupne stvari, ali ne mozes tako prenositi licne stvari, staklariju, tehniku itd - to ipak zahteva vise paznje. A Nije argument da ti treba karavan za selidbe i slicno, nego sto je meni zatrebao milion puta do sada gabaritni gepek, a mislio sam da nece nikad.
Najveca mana karavana (koju je Next iskusio na svojoj kozi od mene) je sto te onda svaka budala cima kad ima nesto da prenese
Najveca mana karavana (koju je Next iskusio na svojoj kozi od mene) je sto te onda svaka budala cima kad ima nesto da prenese

U dobro si me podsetio, zaboravih da odgovorim na PP Masteru

Hm, ipak je karavan malčice lepši. Sedanu kao da fali nešto, nedorađeno.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ja se selio 7 puta do sada, nikad karavan nismo imali, samo kamionce od prijatelja 
Da mi bas treba vise prostora od onoga sto nudi HB ili limuzina, onda SUV pre karavana. Bar dobijes i 4x4 a ne pogrebno mesto iza zadnjeg sedista

Da mi bas treba vise prostora od onoga sto nudi HB ili limuzina, onda SUV pre karavana. Bar dobijes i 4x4 a ne pogrebno mesto iza zadnjeg sedista

Brzine idu u H-a !!!

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Zao mi je sto nisam slikao tada. Naime, pre par godina isli moji u Grcku na more, isle 3 porodice, moji sa Octavijom, i jos 2 porodice sa Obicnom lagunom Mk2 i E klasom by NexT. Kad su se vratili pola njihvoh stvari je bilo natovareno u Skodu. Jednostavno nisu stvari mogle da stanu u Merc i Lagunu. 
Eto karavana, mada ga ja ne volim iako trba da ga nasledim

Eto karavana, mada ga ja ne volim iako trba da ga nasledim

kad se krene na zimovanje pa i da razumem da neko ne moze da se spakuje u limuzinu... ali da nema mesta za stvari kad ide na more