Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Karavani lepši od svojih limuzina

Post od sasa lbg »

Nidza
Ajoj paralela karavani i zene ...nikako ne valja.
Zene su odlicne u svim varijantama(pitanje je samo kol. alkohola i tajminga) a auti samo auti i nista vise!

Ja pre 10 god nisam ni hteo da pogledam karavan...sad kad ga imam ne mogu zamisliti da ga se odreknem zbog nekog HB.
Sto je najbolje i SUV vozila su u principu karavani (ako izuzmemo ove kusaste SX4 i sl.)

HTC
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Karavani lepši od svojih limuzina

Post od NexT »

Floyd napisao:Pa to sad kazes ali kada bi spremio te pare i otisao da kupis taj 535d karavan pa pored njega u salonu za manje love vidis tvoj dream car (335d kabrio) dilema bi brzo bila resena :)

Jbg, kakav god motor bio u tom karavanu, kakve god felne i spojleri, prva asocijacija kad ga vidis ti je radno magare :mrgreen:
Samo se svabe loze da karavan izgleda "sportskije"...
Sreca, necu imati u skorije vreme para za odrzavanje takvog auta, pa ni dilemu.

I ovde nije kabrio vs karavan nego karavan vs sedan/hec. U tom slucaju biram karavan, bez mnogo razmisljanja...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Одг: Karavani lepši od svojih limuzina

Post od sebekkg »

ADrei napisao:@Floyd... sta fali maloj deci u kupeu :mrgreen:

Slika
Tvoj mali? :-D

Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Batalite šta koga na šta asocira, praktična primena je ono što vozilo čini dobrim ili ne.
Svim ljudima van ovog sveta je za auto-forum prva asocijacija gomila napaljenih likova koji voze neke nabrijane mašine, potpisuju se na svakom semaforu i po ceo dan pričaju o oktanima i diznama... ali je stvarnost drugačija, zar ne :mrgreen:

Sve i da je tačno(a uopšte nije tačno) da ti gabarit karavana zatreba jednom u godini - pa to "jednom" je za godišnji odmor, vreme kada treba da se opustiš i ne razmišljaš ni o čemu. Zadnje što mi treba je kalkulacija prostora, prvo misaoni a onda i pravi tetris putnim torbama, razmišljanje šta se nalazi u torbi preko koje sam stavio onu tešku torbu... Ma važi ;)

Dok nemaš auto, zafali ti jednom u mesec dana. Kupiš ga i voziš par meseci - pa ne možeš dana bez njega.
Slična je priča sa karavanom: kada naučiš da ne razmišljaš o slobodnom prostoru, nema nazad.
Evo ja sam juče na jedan isplanirao za prvi maj: obilazak Bosne sa burazerom, ženom i dve snaje - znajući šta će one sve da spakuju, ali me baš zabole za to. I sad da mislim o nekoj limuzini? Hvala, nikad više ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja se selio prethodnih par nedelja, svaki dan u Focusa koliko moze da stane i tamo-vamo. Onda je Next dosao sa svojim autobusom i preneli smo u dve ture ko ja u dve nedelje...
Inace, i ja sam se vodio logikom da mi ne treba veci gepek kad sam kupovao auto. TO je palo u vodu dve nedelje posle kupovine i nastavilo da pada u vodu minimum jednom mesecno od tad, da ne pominjem putovanja. Sledeci auto ce biti karavan ako ikako bude moglo.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

@sebekkg... nije, samo sam pokazao da bebi nista ne fali u kupeu :D

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne fali ništa, dapače, nema vrata ni prozor da otvori u vožnji. Pre Alfe sam vozio Stilo sa 3v, nikad mi nije predstavljalo problem. Skrenuli smo sa teme pričom o praktičnosti. Karavani su uglavnom nužni kompromis, pre nego lepi automobili, ali ima izuzetaka izgleda. :-)

Argument da imaš karavan jer se jednom u 5g seliš nešto je baš slab. Mi smo se preselili pre 2g bez ijednog karavana, pozvali drugare sa automobilima i prebacili sve za jedan dan. Puno drugara, puno slobodnih ruku. ;-)

U krajnjem slučaju, platio bih kombi za selidbe. Zbog toga bih rekao da je karavan više stvar ukusa i načina na koji organizujete vaš život. Meni ne bi smetalo, inicijalno sam i hteo karavan 159tku sa 2.4 dizelkom, ali gospođi se ne sviđa, tako da vozikamo malo tjunovani sedan.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Dzaba to, platio sam i ja kombi za selidbe za namestaj i krupne stvari, ali ne mozes tako prenositi licne stvari, staklariju, tehniku itd - to ipak zahteva vise paznje. A Nije argument da ti treba karavan za selidbe i slicno, nego sto je meni zatrebao milion puta do sada gabaritni gepek, a mislio sam da nece nikad.
Najveca mana karavana (koju je Next iskusio na svojoj kozi od mene) je sto te onda svaka budala cima kad ima nesto da prenese :mrgreen:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

U dobro si me podsetio, zaboravih da odgovorim na PP Masteru :uf: :oops:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

:rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Hm, ipak je karavan malčice lepši. Sedanu kao da fali nešto, nedorađeno.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja se selio 7 puta do sada, nikad karavan nismo imali, samo kamionce od prijatelja :)

Da mi bas treba vise prostora od onoga sto nudi HB ili limuzina, onda SUV pre karavana. Bar dobijes i 4x4 a ne pogrebno mesto iza zadnjeg sedista :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Zao mi je sto nisam slikao tada. Naime, pre par godina isli moji u Grcku na more, isle 3 porodice, moji sa Octavijom, i jos 2 porodice sa Obicnom lagunom Mk2 i E klasom by NexT. Kad su se vratili pola njihvoh stvari je bilo natovareno u Skodu. Jednostavno nisu stvari mogle da stanu u Merc i Lagunu. :)

Eto karavana, mada ga ja ne volim iako trba da ga nasledim :)
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

kad se krene na zimovanje pa i da razumem da neko ne moze da se spakuje u limuzinu... ali da nema mesta za stvari kad ide na more :zbunjen:
Odgovori