Parkiranje

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
sErGiO
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V

Re: Parkiranje

Post od sErGiO »

Možda nebi bilo loše da se odvoji tema sa bahatim vozačima koji parkiraju gde stignu. Ja sam inače silom prilika naučio da parkiram u rikverc isključivo gledajući u retrovizore jer vozims službeni L200 sa zatvorenom prikolicom :) Inače do sada sam vozio mnoge automobile i velike i male i najčešće nisam ima problema sa parkiranjem, osim sa mojom 156 :kezo: Auto je toliko zaobljen i nepregledan da mi je veoma teško da ocenim rastojanje kada se parkiram u rikverc ali i paralelno sa trotoarom. Taman kad pomislim da u rikverc ne može više ispostavi se da imam još metar mesta :mrgreen:
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

NexT napisao:Danas su ljudi na auto-putu vozili sa sva 4, koliko je lila kisa... Iskreno, ne vidim neku preteranu potrebu u tome. ALi, ono sto primecujem, na ibarskoj kad je neka kolona, vrlo cesto poslednji pali sva 4 da ga neko ne bi skratio za gepek...
Moj kolega je pre dve nedelje skraćen za gepek kod autokomande. Dečko koji ga je udario ima 26 godina i išao je 60 km/h ali bitnije je da nije uočio da kolona stoji pa su lančano udarili još nekoliko automobila.

Zato ja, sada kada su ove nenormalne vrućine, i na bulevaru kada sam na semaforu i zadnji u koloni palim sva četiri ili non stop pritiskam kočnicu da bi primetili da se nešto ispred dešava.

Pošto je tema parkiranje imam i ja da izjavim nešto za tv dnevnik.

Primetio sam da vozači dugih automobila bahatije parkiraju, ili je to bar moje viđenje stvari.
Čini mi se da kratki nekako bolje ukače mesto iz prve nego dugački.
A generalno i jedne i druge mrzi da se preparkiraju tj da malo auto vrate unazad i isprave vozilo.

Najviše me nervira kada se dva vozila tako bahato parkiraju da između njih bude dosta mesta za još jedan auto ali ne i za otvaranje vrata. :evil:

Da ne mislite da ja sad nešto mrzim ove duge limuzine...imam komšiju koji zna da Maruti parkira na dva parking mesta... :kuku: :evil:

Zato ako vidite neku Z10 i njenog vlasnika kako iz nekoliko pokušaja uparkirava vozilo ne histerišite. Imajte na umu da pokušava i vama da ostavi maksimalno mesta da parkirate i vi vašeg ljubimca. :ovacije:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Z10/Punto je jako jako teško parkirati iz prve na parking mesto. Barem je meni teško :pardon:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Mene da neko gleda kako parkiram, mislio bi da sam juce polozio voznju: polako, vratim se i ispravljam po par puta, ne mrzi me da izadjem i pogledam kako to spolja izgleda itd. Tako radim zato sto sam obziran, a bogami i opsesivno-kompulsivan kad je parkiranje u pitanju :D
Rezultat toga je da mi je auto uvek parkiran idealno u odnosu na mesto i sva okolna vozila
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Zato si ga na avataru ostavio na pola puta :kezo:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

imam komšiju koji zna da Maruti parkira na dva parking mesta... :kuku: :evil:
Ispred firme, komotna 4 parking mesta, parkirana dva automobila, po PSu i treci Twingo tako da cetvrti ne moze da stane... Ko zna sta joj je u glavi (da, zensko je vozac)... Da li ljudi nemaju ili ne zele da imaju obzira ka drugima? Tj da li je to totalna samozivost i bezobzirnost, ili neka falinka u glavi?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

nixa napisao:Zato si ga na avataru ostavio na pola puta :kezo:
To je sa Kosutnjaka, tamo nema parking mesta :mrgreen:
Pedja, ljudi generalno nemaju obzira ni u cemu, a tek u parkiranju. Par puta sam kulturno stavio primedbu nekim komsijama na parkiranje na dva mesta, i uvek dobijem jedan od dva odgovora:
1. "sto, sta smeta, samo sam malo nagazio liniju" (a ostavi toliko da moze Smart da stane)
2. "sto, sta smeta, vidi koliko je mesta na parkingu" (pokaze rukom na parking dva kilometra odatle)
Posto su parkinzi javna povrsina, i spadaju pod ZOBS, drzava bi se namlatila para da samo salje pandure po naseljima da kace cestitke bolidima koje mrzi da misle. Budzet pun, normalni ljudi imaju gde da parkiraju, drkadzije udarene po dzepu (plus 1 kazneni bod): win-win situacija
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

:plusone:

Ti bar dobiješ odgovor!
Kod mene u kraju su svi ko Homer samo trepću očima i ne razumeju o čemu pričaš

A znam i neke koji to namerno rade kažu da im drugi svojim vratima ne oštećuju kola...
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

To ja radim povremeno, al moj parking je vrlo specifican, tj bas nikome ne smetam kad to uradim...

A, ja kad prebacim komsijama kad tako parkiraju na prvom delu parkinga gde stvarno smeta, ili pocnu da se smeju i kao "pa jbg" ili me iskuliraju... :palica:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Geza napisao:Z10/Punto je jako jako teško parkirati iz prve na parking mesto. Barem je meni teško :pardon:
Zavisi kako se parkira. Ako je u nazad, pod 90% onda treba baš biti uvežban, bilo koji auto da je u pitanju. Ako je po strani, onda u većini slučajeva upada bez problema. Uglavnom, meni je dosta lakše parkirati u nazad, osim ako je parking takav da je predviđeno parkiranje u napred.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Parkiranje bi svima trebalo da bude lakse unazad, po prirodi stvari, jer tada prednji tockovi postaju "zadnji" i lakse se upravlja. Kao kod kombajna, ko zna o cemu pricam. :)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ma ja nemam servo, tako da za volanom izgledam kao da Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Da li je potreban komentar?

Bahato i sebicno.... :thumbdown: :palica:

Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Nego, da li se uz kaznu za nepropisno parkiranje kod sudije za prekršaje po novom zakonu dobijaju i kazneni poeni? Negde piše da sledi 1 kazneni poen, a negde da za najmanje kazne od 3.000 i 5.000 din ipak ne idu kazneni poeni?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ne ide poen
Odgovori