Ispalili su nekog nesretnika topom. Ostao je gore. Pa su ga ameri našli i sad ih sramota da pričaju kako su bili gore, pa smišljaju priče, kako u stvari nisu ni išli
Pih, ne mogu sad da nađem to pisanije. Ali smeo bih da se zakunem, da sam negde pročitao da su rusi zbog nečega odustali od misije na Mesec. Oni su prvi lansirali čoveka tamo gore i sve vreme do tog famoznog sletanja bili su svojim svemirskim programom tik ispred USA. Ili je to bila još samo jedna mrnjau priča
nikaragva napisao:
Pih, ne mogu sad da nađem to pisanije. Ali smeo bih da se zakunem, da sam negde pročitao da su rusi zbog nečega odustali od misije na Mesec. Oni su prvi lansirali čoveka tamo gore i sve vreme do tog famoznog sletanja bili su svojim svemirskim programom tik ispred USA. Ili je to bila još samo jedna mrnjau priča
Meni su smešne teorije zavere o sletanju ljudi na mesec. Neko je pomenuo da je lako izrežirati sve 6 misije sletanja i da istinu mogu znati "6 x 3 čoveka". 400.000 ljudi je radilo na programu Apolo tih 10 godina. Koliko ih je samo u kontrolnom centru gde se prate sve koordinate kretanja vozila za vreme misije. Ne može se posada sakriti nekoliko dana iza nekog asteroida da ih rusi ne vide. Uostalom, ni Rusi nikada nisu demantovali ove misije.
Meni su recimo još smešniji ljudi koji veruju u naučna dostignuća i više od samih ljudi koji tvrde da su ih dostigli.
Još smešniji mi je pokušaj omalovažavanja drugih i drugačijeg mišljenja a da sami ne znaju činjenice.
Uostalom dokumentarac postavljen nekoliko stranica ranije dosta toga otkriva samo ga je potrebno pogledati.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ako imas jak teleskop mozes i sam da se uveris da su ljudi sleteli na mesec. Videces ostatke opreme itd. Ne razumem zasto je toliko tesko poverovati u tako nesto?
H4wkeye napisao:Ako imas jak teleskop mozes i sam da se uveris da su ljudi sleteli na mesec. Videces ostatke opreme itd. Ne razumem zasto je toliko tesko poverovati u tako nesto?
Koliko jak teleskop?
Da li može nešto u kućnoj radinosti? Npr. onaj astronomski dvogled?
jaksa napisao:Ljude delim na to da li veruju u sletanje na Mesec ili ne, da li vakcinišu decu ili ne itd, smisliću još...
Nego sećam se Branka Kockice, kada je rekao jasno pred svom decom, kako se kroz teleskop može videti kockica na njegovoj košulji
Meni je to sasvim dovoljno
H4wkeye napisao:Ako imas jak teleskop mozes i sam da se uveris da su ljudi sleteli na mesec. Videces ostatke opreme itd. Ne razumem zasto je toliko tesko poverovati u tako nesto?
Koliko jak teleskop?
Da li može nešto u kućnoj radinosti? Npr. onaj astronomski dvogled?
jaksa napisao:Ljude delim na to da li veruju u sletanje na Mesec ili ne, da li vakcinišu decu ili ne itd, smisliću još...
Partizani i četnici?
Izgleda da ipak ne moze sa ovim obicnim teleskopima. Mora nesto mnoooogo jace, tipa Habl itd
Pa dobro da ne drvimo vise, ko hoce da veruje da nije bilo sletanja neka veruje, ko veruje da je bilo sletanje neka veruje. Za koju deceniju kada se bude islo na Mars opet ce biti skeptika i teoreticara zavere. Cudi me da niko ne kaze da se iznad nasih glava u svemirkim stanicama sto u Sovjetskoj Mir a kasnije ovoj novoj medjunarodnoj boravi gotovo u kontinuitetu vise od 30 godina.