Vožnja preko ograničenja brzine
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: Vožnja preko ograničenja brzine
Ne postoji i to nije bitno u celoj priči, ni jedan sistem ne može da bude 100% efikasan pa ni ovaj.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ne postoji, to je za one koji ne stanu na kafu.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Takav sistem slican koriste Italijani i Britanci.
Fora je presretac izmedju tacaka na kojima se vrsi proracunH4wkeye napisao:Mislim da postoji neka fora za to, kad neko staje na kafu itd. Nisu bas toliko naivninikaragva napisao:Pa to je najveća moguća budalaština. Ljudi (npr. ja) će sada namerno peglati 200+, a onda napraviti pauzu i popiti nešto. Na izlazu prosek 120![]()
Jbt, ovu državu kao da vode loši srednjoškolci.

- Grujic
- Moderator
Pa nije baš, i Italiji se zove čini mi se Tutor, i on ima dve kamere koje se postave nebitno gde (nadvožnjak, pored puta), na razmaku od par km, softver očita tablice, distanca je poznata, vreme se izmeri između kamera i brzina se izračuna. Ovo naše je isti princip samo je velika razlika što se ne postavljaju kamere nego se koriste naplatne rampe.
Ili se pravi posao za lokalnog kafedžiju, bliskog strukturama i tako to 

- H4wkeye
Da u UK i Italiji su kamere. Ali nisu na par kilometara ja mislim, nego na 10-ak km tako nesto.Grujic napisao:Pa nije baš, i Italiji se zove čini mi se Tutor, i on ima dve kamere koje se postave nebitno gde (nadvožnjak, pored puta), na razmaku od par km, softver očita tablice, distanca je poznata, vreme se izmeri između kamera i brzina se izračuna. Ovo naše je isti princip samo je velika razlika što se ne postavljaju kamere nego se koriste naplatne rampe.
- Grujic
- Moderator
Pa nek je 10, 20, nebitno, neka razdaljina na kojoj nema između pumpi i slično, a višestruko je manja nego između naplatnih rampi 

- H4wkeye
Istina. Mislim da je ovo vise test faza sto nasi hoce. Ako bi to stvarno uveli morali bi da stave i oni kamere. Inace da napomenem da sredstva za te kamere na autoputu POSTOJE, to je trebalo jos odavno da bude odradjeno, ali su ta sredstva se negde "zagubila" u medjuvremenu ili su potrosena na nesto deseto
- Grujic
- Moderator
Neka su potrošili na nešto drugo 

- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Da ovo bi bilo test period, inače baš na ovoj deonici ( Šimanovci-Šid) je montirana nova oprema za online prenos podataka sa naplatnih stanica.H4wkeye napisao: Mislim da je ovo vise test faza sto nasi hoce.
- H4wkeye
Mozda ce kasnije staviti i kamere. Doduse, iz mog nekog iskustva na nasem autoputu u posednje vreme ko ide 140-150km/h je medju najbrzima. Uglavnom ljudi idu 100-130. Jako retko sam primetio nekog da bas pegla tipa 180-200.
Upravo tako, bar na pravcu ka Nišu. Ka Novom Sadu je više vozila i vozi se brže.H4wkeye napisao: na nasem autoputu ko ide 140-150km/h je medju najbrzima. Uglavnom ljudi idu 100-130. Jako retko sam primetio nekog da bas pegla tipa 180-200.
I onda kad imas u sezoni spic, pa provedes 10/30 minuta na naplatnoj imas prosek duplo manji, dok ce neko sa ENP imati mnogo veci prosek jer se uopste ne zaustavlja... Mnogo tu rupa ima...Mladen7 napisao:Da, prosečna brzina dobijena od podatka kada je uzeta kartica( uz snimljenu reg. oznaku) na rampi, do trenutka dolaska na sledeću, podatci će se slati saobraćajnoj policiji koja će neke vozače kažnjavati odmah,tj posle rampe, dok će nekima stizati čestitke na kućnu adresu.