E sad, da je SUP za mene, ne bi ni bilo dileme, jer ovaj od 10' preporučuju za početnike od 60-80kg, a ja sam dosta preko toga. Nije tih 60-80kg nosivost, nosivost je dosta veća (240kg), nego pretpostavljam da je to preporuka što si nestabilan na početku. Kod mene će to da koriste deca i žena, pa mi deluje da će ovaj nešto manji SUP da im više odgovara.

Inače razlika između 10' i 11' i nije tolika ni u ceni ni u dimenzijama da bi to bilo presudno. Kad je spakovan dosta je tanak, 20cm, pa može da se stavi u onaj zadnji deo gepeka - kod mene su leđa sedišta pod uglom, nije skoz vertikalno, pa zbog kosine u taj donji deo ionako ne idu koferi i tu je zgodno za ovako nešto. Ili preko stvari. Tako da planiram da na more nosim i kajak i dasku. Kupio sam i veslo, ali i novu pumpu koja može do 20psi. Jedino je dobro što pumpa ima nastavke i za kajak, pa bar to ne nosim duplo. To je ovo:
https://www.decathlon.rs/vesla-i-pumpe/ ... ID=2705745
Inače ove pumpe koje mogu do 20psi imaju nešto da prebaciš da ti bude lakše kad pumpaš taj zadnji deo gde se nabija veći pritisak.