Zanimljivi novinski i drugi članci

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Zanimljivi novinski i drugi članci

Post od Heineken »

„Голијат спасао Давида“

Бродић од 11 метара послао је поруку за помоћ у олуји. Одазвала се руска нуклеарна подморница дугачка 154 метра!
Када је посада малог руског брода, заробљена у олуји на северу Белог мора, послала С.О.С. поруку, није очекивала да ће се прва одазвати 154 метра дугачка нуклеарна подморница!

Наиме, „Баренц-1100“, пловило од 11 метара, покушало је у недељу да избегне невреме на поменутом мору, негде код северозападних обала Русије, када су морнари схватили да остају без горива.

Зато су били принуђени да алармирају матичну луку у Архангелску.

Спасилачки центар је послао два брода и транспортни хеликоптер „ми-8“.

Међутим, прва је на лице места стигла нуклеарна подморница „К-119 Вороњез“, класе „Оскар“, иначе у саставу руске Северне флоте.

Такве подморнице су обично „накрцане“ крстарећим ракетама, а, према саопштењу Министарства одбране Русије, затекла се ту јер је била на маневрима у региону.
Огромна подморница пристала је уз брод само 40 минута након послатог позива за помоћ и покупила пет цивила, од којих су четворица била чланови посаде, а један путник.

Командант подморнице се на тај корак, односно укрцавање цивила, одлучио јер је олуја постајала све јача. Њихов бродић је затим привезан за огромно војно пловило.

Но, показало се да то није било право решење – јак ветар и таласи су покидали дебеле канапе и „Баренц-1100“ је завршио на отвореном мору.

На крају саопштења се наводи да ће морнари и путник бити пребачени на неки брод чим временски услови то дозволе.

Slika
Slika

rts.rs
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kada je imao 8. godina, jedan dečak iz Kentakija je svom ocu obećao da će mu za 57. rođendan kupiti njegov omiljeni automobil "ševrolet bel-er 57" i dok su svi ostali zaboravili na obećanje jednog klinca, on ga je nekoliko decenija kasnije ispunio i svom ocu priredio nezaboravan rođendan.

http://youtu.be/xQLUJfArkrA

http://vesti.mojauto.rs/Istrazujemo/472 ... -rodjendan
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ne brini, verovatno će na neku novu dužnost. :thumbdown:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Direktor RTS-a :mrgreen:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Da, da, ima iskustva u medijima. :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Heineken napisao:„Голијат спасао Давида“

Бродић од 11 метара послао је поруку за помоћ у олуји. Одазвала се руска нуклеарна подморница дугачка 154 метра!
Када је посада малог руског брода, заробљена у олуји на северу Белог мора, послала С.О.С. поруку, није очекивала да ће се прва одазвати 154 метра дугачка нуклеарна подморница!

Наиме, „Баренц-1100“, пловило од 11 метара, покушало је у недељу да избегне невреме на поменутом мору, негде код северозападних обала Русије, када су морнари схватили да остају без горива.

Зато су били принуђени да алармирају матичну луку у Архангелску.

Спасилачки центар је послао два брода и транспортни хеликоптер „ми-8“.

Међутим, прва је на лице места стигла нуклеарна подморница „К-119 Вороњез“, класе „Оскар“, иначе у саставу руске Северне флоте.

Такве подморнице су обично „накрцане“ крстарећим ракетама, а, према саопштењу Министарства одбране Русије, затекла се ту јер је била на маневрима у региону.
Огромна подморница пристала је уз брод само 40 минута након послатог позива за помоћ и покупила пет цивила, од којих су четворица била чланови посаде, а један путник.

Командант подморнице се на тај корак, односно укрцавање цивила, одлучио јер је олуја постајала све јача. Њихов бродић је затим привезан за огромно војно пловило.

Но, показало се да то није било право решење – јак ветар и таласи су покидали дебеле канапе и „Баренц-1100“ је завршио на отвореном мору.

На крају саопштења се наводи да ће морнари и путник бити пребачени на неки брод чим временски услови то дозволе.

Slika
Slika

rts.rs
Moram da se vratim na ovo.

Meni bi srce stalo da mi, pored praktično čamca, krene da izranja podmornica. Nekad davno sam na Hvaru video kako izranja neka podmorničica i to sam gledao sa kopna i prizor je bio potpuno apokaliptičan.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

"Politika", 23. jul:

Slika

Izraelci zainteresovani za vojno-vojnu saradnju (podvučeno crvenom linijom). :kezo:

I tekst iznad je zanimljiv... do sada nas kao nisu preletali A380?
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Feldmaršal Makenzen i kajzer Vilhelm... ne zna se koji ima smešniju kapu. :kezo:

Slika

Slika
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

snork napisao:
I tekst iznad je zanimljiv... do sada nas kao nisu preletali A380?
novinari... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa ja kada sam ih pratio preko onog flight sajta, uglavnom su leteli dole Jadranom, ili po obali prateci Jadran :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

nikaragva napisao:Pa ja kada sam ih pratio preko onog flight sajta, uglavnom su leteli dole Jadranom, ili po obali prateci Jadran :)
uglavnom lete popreko preko srbije sa dalekoistocnih destinacija prema italiji, ili u pravcu severozapad-jugoistok. mnogo cesce nego delom mora koju mi kontrolisemo, i svaki dan nas nadleti bar nekoliko vec mesecima...
Odgovori