Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Rakhil »

Ja sam I mislio na devedesete I nagli prirast zbog rata, otuda termin "nekontrolisano"
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Da li postoji negde neka statistika porasta broja stanovnika?

Što se tiče izbeglica, moram priznati da se dosta njih nastanilo u Vojvodini, kako u NS, tako i po selima, iz već pominjanih razloga :)

A što se tiče migracija. Moji nisu došli `45., ja sam prva generacija rođena ovde, došli su negde `71/`72 trbuhom za kruhom kod rodbine koja je ranije došla. Mada je postojala realna opcija da se vratimo tamo, dok sam ja bio sasva mali, ali sva sreća nisu poslušali oca :) Inače bi po drugi put došli ovamo :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ne mogu da editujem, evo našao sam nešto:

Novosti, 22. januar 2011.
"KUPOVNA moć je najpovoljnija u prestonici. Za prosečnu potrošačku korpu (sa osamdesetak stavki hrane plus komunalije),potrebno je izdvojiti 0,95 mesečne zarade."

"Prema podacima Ministarstva za trgovinu Srbije, ubedljivo najniži standard je u Valjevu, gde za „korpu“ mesečno treba izdvojiti čak 1,37 zarada!"

"Tako, recimo, stanovnici Beograda prosečno zarađuju četiri puta više od žitelja Jablaničkog okruga. Isti je odnos i stope nezaposlenosti. Prosečan Novosađanin primi čak 12 puta veću platu nego žitelj Opova!"

Pod uslovom da je to tačno, onda je sasvim jasno zašto se ljudi iseljavaju.

I zaključak:
"- Znam da nikad neću biti Beograđanin, uvek će me zvati „došljak“. Ali, kad sam donosio ovakvu odluku vodila me je jedino misao o boljem životu. Država me je naterala da dođem u Beograd - smatra Ivan."
:)

Edit :D
"Zaboravili ste da napisete da iz Prijepolja, Priboja i N. Varosi odlaze samo Srbi, dok muslimani ostaju. Sledeci popis stanovnistva ce ici u njihovu korist. A sve je problem u nama Srbima. Ne zive muslimani bolje od Srba, pa tamo ostaju. Oni cak imaju po troje i vise dece, a to je kod Srba retkost cak i u Beogradu. Problem je u nama Srbima. Za njih je bogatstvo i srecan zivot imati puno dece i zdravlje u porodici, a za nas Srbe su bogatstvo dobra kola, izlasci po splavovima i visoka plata."
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

I onda se Srbi bore za što veću teritoriju a BG pašaluk je realno dovoljan.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Sto volim kad ljudi postave "mnogo dece" ili "vise Srba" kao apriori dobru stvar, pa kad ih pitas zasto je to dobro gledaju te ko da si sa Marsa pao...
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Ja sam dodjos, a supruga je stara Beogradjanka i to mi je najveci problem kod izbora lokacije za zivot. Navikao sam na uredjena naselja sa parkom, vrticem i obdanistem kao celinom, a njeni zive u centru gde vise ne mogu da otvore prozor od cadzi i smoga, dok se tast seca vremena kada su tom ulicom prolazile zaprege, a auto svake prestupne.

Izbor za kupovinu nekretnine je iz navedenih razloga pao na zvezdaru (djeram) koja je po meni postala sinonim za nehumano, kvaziurbano, neljudsko, preskupo...Ruse se kasabe, nisu zgrade ko pecurke, trotoari ne postoje (prekriveni automobilima, ciglama i kantama, daskama, sekundarnim sirovinama), vozi se ludacki, uglavnom kontra smerom, a uvece je tiho kao u studentskom gradu.

Neko rece Nbg je beton, a ovde ni traga drvetu, nestaju zajedno sa srusenim kucama. Opet ova naselja sto nicu po periferiji su tek geta koja uz katalizator zvani ekonomski krah drzave postaju strasni prizori.

Jedino sto bih iz ove perspektive birao su vec uredjena naselja blizu reka, gde se planiralo koliko zelene povrsine, koliko parking. Meni je deo nbg pored Save i onaj deo oko SC Milan Gale Muskatirovic predivan u smislu ambijenta, iako je infrastruktura zapustena i automobili takodje postaju bitan faktor u smislu narusavanja humanog zivljenja.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Rakhil napisao:Sto volim kad ljudi postave "mnogo dece" ili "vise Srba" kao apriori dobru stvar, pa kad ih pitas zasto je to dobro gledaju te ko da si sa Marsa pao...
Nisi dobro pročitao, nigde ne piše da je to dobro ili loše.
Niti piše da je dobro/loše kada negde ima više/manje Srba.

Protumačio sam to ovako:
Piše da je za nekog sreća kada ima 3-4 dece, a za nekog je sreća kada može da ode na splav. Neko se osetio prozvanim u imanju dece, a neko u odlasku na splav.

To tumačim kao različite prioritete u životu. Što opet može sem ličnih pobuda, da bude i odlika različitih kultura, vera i njihovog uticaja na živote ljudi, kao i uvek prisutnih spoljnih uticaja.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

schonenk napisao:Meni je deo nbg pored Save i onaj deo oko SC Milan Gale Muskatirovic predivan u smislu ambijenta, iako je infrastruktura zapustena i automobili takodje postaju bitan faktor u smislu narusavanja humanog zivljenja.
Uz Savu nije kritično za automobile. Ne postoje potpuno prohodne ulice, nego je sve mreža slepih ulica koje se završavaju parkinzima, tako da neke jurnjave, buke i brze vožnje iz tih razloga nema. Nijedna trenutna novogradnja ovo ne može da mi iskompenzuje.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

+1

mislim na stranu izmedju save i gagarina... preko gagarina prema bezaniji je vec druga prica...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Deo od Gagarina do Save je ubedljivo najgori deo BG-a po pitanju bezbednosti. Obijanja automobila, narkomanija - nigde kao ovde.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

M'jok, to bilo nekad baš davno. U najgorem slučaju je u proseku. Poprilično je mirno i bezbedno po pitanju svakog vida sitnog kriminala trenutno.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Apsolutno, čak nikada nije bio kritičan ovaj deo. Šezdeseti blokovi i jesu devedesetih, ali danas ni oni nisu ništa od toga. 44, 45, 70, 70A su uvek bili primereni. I mnogo manje opasni od recimo Paviljona ili 30. Bloka.
Zanimljivo da narkomana nikada nisam video za 15 godina, dok npr Karaburmom ne možeš proći u bilo koje doba dana a da ne vidiš pajdomana kako baulja ulicom.
Poslednja izmena od Uroš S. u 25 Maj 2015, 13:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Meni je taj deo bg jako dobar, sve je tu, reka, ima dosta zelenila bas lepa lokacija.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Reka, kej, čamac za Adu na pet min, splavovi koji nisu diskoteke, bici staza, tereni i igrališta, D Zdravlja, pijaca, Mek, Piramida, Delta City, široki bulevari bez uzbrdica, puno GSP linija, škole obdaništa sve na dva min od kuće bez da dete prelazi ulicu, parking i garaža ako treba lagano, klupe svuda, sve osvetljeno, Maksi na pljuvomet, itd itd. Ko god he hejtovao NBG ako je bio vezan za njega iz nekog razloga u nekom trenutku shvatio je da je do muda na kraju.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

A zar nije guzva za parking, tu odmah iza kineza?
Odgovori