Sent using Tapatalk
Kazna ili cascavanje?NexT napisao:Pricam veceras sa likom, vracao se za Bg i u Hr ga zaustave presretaci. Vozio je ravno 202 kmh, i posle malo ubedjivanja je prosao sa 100 evra. Ovo mu je drugi put da ga hvataju na bezobraznim brzinama i da placa na licu mesta...
Da, Vito koji ima neke do jaja kamere koje prepoznaju tablice i proveravaju u sistemu automatski da li je registrovan auto, da li vozac ima zabranu itd...methane.master napisao:Bilo je skoro u nekom AutoKlubu o njihovim presretačima. Nabavili su nove, uglavnom dizeli šestaci. Takođe furaju i neki ludački kombi sa haj - tek opremom unutra, kamerama, kompovima. Kombinuju ga sa presretačaem na motoru.
Sent using Tapatalk
Sto se tice FAMA radara tu sam licno prisustvovao, kad je sredjeno da se ne pise kazna za ogromno prekoracenje, sredjeno za 5000 dinara, na onom pravcu kad se sa autoputa krene prema Mladenovcu, od tad je proslo vise od dve godine i nikakva kazna nije nikad stigla...H4wkeye napisao:Ti snimci i ne mogu da se "srede" osim ako nemas neku bas jaku vezu u vrhu pretpostavljam. Inace, unutrasnja kontrola proverava snimke sa FAMA itd, nasumicno tako da ako uhvate neki prekrsaj na snimku, a ne nadju prijavu, najebao si. Ovo provereno znam. Takodje savetovao bih sve koji tako olako daju pare policajcima da razmisle jer ne cine nikakvu korist ni drugim vozacima, ni sebi, jer ce taj policajac pustiti nekog manijaka koji ce posle da zgazi nekog jer mu je ovaj dao pare. Plus sto davanje mita je krivicno delo i bilo je vozaca u zatvoru zbog toga.
Vozio se moj drugar u autu sa desnim volanom kao suvozac. Zaustavili ih uvece panduri na savi kod splavova, drugar otvorio svoj prozor, pandur mu dao dreger i on naduvao 1,7 promila. Pandur nijednog trenutka nije provalio da ispred drugara nema volana. Taman se naostrio da mu napise prijavu kad mu je drugar rekao nece moci, ja nisam vozio. Posle ga je pandur molio da dodje u stanicu i napise izjavu jer je u memoriji ostalo 1.7 promila a prijava nije napisana. Uvek general policije moze da potpise obustavu postupka, ali retko koji to hoce da radi zbog alkohola. Ne znam da li i dalje koriste dregere bez memorije, mozda je taj bio takav.aleksa napisao:Kao i sto moze da se sredi kad naduvas alkohol, pa ti pandur prica price kako taj rezultat on sad ne moze da brise iz dregera, pa mora da ti pise kaznu... i to moze, video svojim ocima.