Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Fiat 500L

Post od Paja »

Njegova interpretacija je da je zbog jastuka promašio put i udario u stenu, ali je vrlo moguće da je zbog udarca kamena zažmureo (što mislim da je neizbežno u takvim situacijama) pa da je zbog toga udario i otvorio jastuke.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I meni se čini da je tako... Prosto mi je neverovatno da bi se jastuci otvorili na udarac kamena u šoferku. Nemoguće...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Po meni je sasvim moguce, prednja soferka je sastavni strukturni element karoserije isto kao sto su limeni delovi.
Senzor sudara reaguje na vibraciju i moguce je da se pogodila rezonantna frekvencija koja je okiniula senzor.
Meni se dogodilo da je aktiviran air bag pri blagom frontalnom udaru u auto ispred, sa malom brzinom oko 40tak km/h. Na mom autu se ulubila registarska tablica i ispucali air bag i zatezaci pojaseva, na autu ispred se ulubio malo plasticni branik koji nije cak ni pukao.
Udarac branik na branik.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

The sensor is the device that tells the bag to inflate. Inflation happens when there is a collision force equal to running into a brick wall at 10 to 15 miles per hour (16 to 24 km per hour). A mechanical switch is flipped when there is a mass shift that closes an electrical contact, telling the sensors that a crash has occurred. The sensors receive information from an accelerometer built into a microchip.

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Upravo tako.
Senzor reaguje na silu i ni na kakvu vibraciju. Znači, ozbiljno trošenje kinetičke energije po jedinici vremena mora da se desi. :-)

Takođe na kolima sa mnogo jastuka ne aktivira sve, samo grupu koja treba da se aktivira u skladu sa smerom delovanja sile.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

http://www.youtube.com/watch?v=CAZxQ7cMXFw

Evo malo novosti, uradjena je emisija na RTS, kako prolaze kupci u Srbiji, koje ponizenje i maltretiranje...
Placena kola, i svi ih odjebali...
U junu uplaceno!
Jos se ja nerviram oko onog mog govanca, ove oladili za ceo auto...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Pitao sam ovog decka i na FLC zasto je banka prebacila celokupan iznos novca na racun dilera,pre nego sto je automobil stigao u salon? :kuku:
Nisam dobio odgovor...
Koliko je kriv diler toliko je kriv i on.

Ja sam dao kaparu i cekao da automobil dodje u salon,a onda u banku i transfer novca...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

FAS traži da vozilo bude plaćeno da bi moglo da izađe iz fabrike. Seljačka politika kojom se štite i zbog koje nastaju ovakvi problemi.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Cek, jesu li pare legle na racun FAS-a ili je diler pokupio pare?

Tapatalk 4.2.0 from my HTC ;)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Banka plati dileru koji je formalno prodavac, a diler treba da plati FAS-u od koga kupuje. Diler ispada preprodavac.

Ovo je 100% tačno. Znam kada sam uzimao auto, završio kredit pa pričao sa ovima u Kompresoru. Tada su mi objasnili da banka njima uplati pare jedan dan, oni isti taj ili sledeći prebace pare FAS-u i tek kad FAS vidi na stanju uplatu prebacuje vozilo u expediciju i tada ga je moguće tovariti na kamion.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Tako je bilo i u mom slučaju. Dok pare ne legnu na račun - ništa od vozila. Dakle, moraš jednostavno imati poverenja u dilera, a on može da te zavrne samo tako, nažalost. :nonono: Ja sam čekao Punta skoro 3 nedelje jer diler kod koga sam ga kupio ih uopšte nije imao na lageru, a tražio sam striktno 2011. godište (mislim da Puntiće nisu ni prodavali - nisu ih ni imali u salonu, samo baš na zahtev), pa sam se i sam posle dve nedelje zapitao da se nisam zahebao i hoće li išta biti od toga, no srećom na kraju ispali pošteni... Tako sam inače i stan kupio, sve isplatio i i tek kada sam se uselio - onda sam napravio ugovor sa investitorom, sve na lepe oči i poverenje... Jbg... :D
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Одг: Fiat 500L

Post od swemir »

Auu pa ti vise srece nego pameti :mrgreen:

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kolko je ljudi ostalo bez para i stana(udruženje 1000 oštećenih recimo), pitanje je kolika frka može da se digne oko 10-20 automobila.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Različita je situacija. Ljudi su stanove kupovali često na sopstveni rizik (kao i Saša), a vozila se kupuju od dilera na koji te uputi FAS, tako da je njegova krivica ozbiljna u celoj priči.

FAS da ima ideju da bude ozbiljna kompanija na našem tržištu isporučio bi tih nekoliko vozila, a na sebe bi preuzeo sređivanje odnosa sa dilerom.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Dakle svi koji bi da kupe nov auto preporuka, iz ove emisije, je da pre kupovine provere finansijsku stabilnost dilera. Osnovni uvid u trenutnu finansijsku stabilnost dilera može se steći pretraživanjem dužnika u prinudnoj naplati na sajtu NBS.

Ne kupovati auto od dilera koji su registrovani kao društvo sa ograničenom odgovornošću.

FAS je jedini koji ima direktnu prodaju u Srbiji i preporuka je da se Fiatova vozila kupuju od njih a ne od dilera.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Odgovori