Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Grčka

Post od OMP »

Komsije pre neki dan otisle u olimpik bic, kupaju se, temp mora i vazduha se izjednacila oko 24-25 stepeni. Kolega dosao sa Tasosa prekjuce, kaze svih 10 dana super vreme i kupanje takodje temperature 24-25 i more i vazduh.

Zemljotres sam osetio vise puta u zgradi, kuci i napolju a ove godine je bilo vise potresa po grckoj, neki kazu da je za neke oblasti normalno.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Sve je odlično, i voda i vazduh. :)Slika

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

OMP napisao: 24 Sep 2024, 08:56

Zemljotres sam osetio vise puta u zgradi, kuci i napolju a ove godine je bilo vise potresa po grckoj, neki kazu da je za neke oblasti normalno.

Ja sam izgleda osetljiviji na potrese od ostalih iz mog okruženja. Nekoliko puta u zadnje 3-4 godine se desilo da osetim nešto, pitam ljude oko sebe, a oni ništa. Nakon toga pročitam da je bio zemljotres negde u regionu...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Jutros sam bio na pijaci u (starom)Nikitiju. Pijaca se seli od mesta do mesta, a ovde je petkom.

Zanimljivo je kako se ulice pretvore u pijacu, postave se šatori, tezge, nadstrešnice. Vezuju šatorska krila jedni za druge, za kombije, bandere, kapije... Veći deo je poput nekadašnjeg buvljaka, dakle obuća, odeća i sl. Ima nešto poljoprivrede, kaomi ulja, začina, ribe, slatkiša i sl. Ništa spektakularno, ali je zanimljivo za videti. Prošao sam tuds pre neki dan i ništa nije nagoveštavalo u šta se te (ne baš prometne) ulice pretvore petkom, u zoru.

Inače, preporuka za Stari Nikiti, iznad magistrale. Sređeno, popločano, suvenirnice, postoji i lep vinski bar, a na vrhu naselja je crkva. Mislim da masa i ne zna da to postoji "gore", verovatno zato što se mora uzbrdo ići :D

TapaT

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Takve pijace su u vecini letovalista i uopste tih malih mesta pa cak i u manjim gradovima npr. za Katerini znam isto je na ulici odredjenog dana, nemaju klasican prostor za pijacu kao kod nas pa im odrede neku ili neke ulice gde ce postaviti tezge jednom nedeljno, u Neos Marmarasu je cetvrtkom u Nei Poriju petkom itd. Ono sto je dobro kome treba sveza riba i sl. moze tu da se snabde, kao i vocem, povrcem, maslinama, itd. proizvodima koji tu uglavnom budu bolji i povoljniji nego u marketima, dok jedan deo tezgi cini roba kao na buvljaku.
Mene nesto ne zanimaju te pijace, bio sam u Nei Poriju i Solunu stim sto je u Solunu klasicna pojaca svakog dana i na mestu predvidjenom za to, kao kod nas, svracam uglavnom samo za masiline, ove godine i ulje sam tamo kupio.
U Nikiti nikako da odem u taj gornji deo tj stari deo, ne znam ni sam zasto a znam da postoji.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Grčka

Post od shandu90 »

U Modanji je sredom i bila mi je bukvalno ispred zgrade. Prosle godine su je premestili i malo mi je zao Zanimljivo je kako sve pociste, kao da je 3 auta proslo taj dan. Zato riblja pijaca u centru NS-a izgleda kao obor, da te bude sramota.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Eko/Olympus plaza pumpe u Grčkoj, nešto pre ili posle Evzonija (ima sa obe strane puta), za svaku pohvalu.

Čisto (posmatrajući kompletan "kompleks") , ima solidne hrane, suvenira (ko zaboravi), igralište, pa i WC junior, sa stolom za presvlačenjem beba, te dve kabine sa dečijim/mini WC šoljama.

TapaT

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Carov, jel imas neki info kako je prosla Modanja posle zemljotresa?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Treslo jako kako kaže sestra. Nemaju štete. Ona je 5 km od NM.

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

Milica87
Reactions:
Pridružio se: 22 Nov 2024, 21:34

Post od Milica87 »

Zdravo, izvinjavam se ako sam promasila temu, ne znam gde da pitam, mozda zna neko od vas koji zivite u Grckoj. Kako mogu da pronadjem prijatelja koji je Grk i zivi u Atini ako znam ove informacije: ime i prezime, datum rodjenja, zanimanje. On je poreklom sa Evije, znam iz koje opstine ali ne znam ime sela. Znam gde je zavrsio osnovnu i srednju skolu. Ne znam kako da ga nadjem, nema drustvene mreze. Jel moze neko od vas da mi pomogne molim vas, ili dajte neki savet, bilo sta. Mogu da napisem i imena. Hitno mi je. Prvi put na forumu, izvinite ako nisam pravilno poslala poruku, ako moze prebacite je da svi vide. Hvala :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Preporučujem vam grupu Grčka info na Facebooku. Tamo ima dosta naših ljudi koji žive u Grčkoj, kao i Grka u samoj grupi.
Ovde to nije slučaj i teško da će neko moći da vam pomogne.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Milica87
Reactions:
Pridružio se: 22 Nov 2024, 21:34

Post od Milica87 »

Hvala puno, pitacu tamo. Za svaki slucaj, ako ovde ima nekog ko zivi u Mantoudi-u na Eviji ili zna nekog ko zivi u tom gradicu molila bih da se javi. Hvala :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

https://www.euronews.rs/putovanja/novos ... ositi/vest

Opet dižu cenu takse za klimatske promene, ili kako se već zove.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Pisalo se na grupama jos pre neki mesec o tome a ja te takse nisam ni do sad placao tj niko mi nije trazio, jesam jedne godine platio nekih 5e taksu tj to je ovih 0,5 po danu ali ostalih godina nisam, mozda je to vec bilo uracunato u cenu smestaja... sad ce biti 2e/dan znaci ispada 20e da ce se placati po smestaju za 10 dana. Ovih 8e po danu vazi za short term rentals, tipa stanovi koji se izdaju preko boking, airbnb i sl. sto znaci da ko ide recimo u Solun i iznajmi takav smestaj platice 8e/dan, mada tu niko i ne ide na 10 dana obicno se rentira na noc-dve pa nije strasno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa nije da nije, ne znam koje su cene dnevnih najmova, al ako je 50e, da ti na to poskupi 8e je veliko poskupljenje
Odgovori