HvalaH4wkeye napisao:41-60km/h prekoracenje van naselja je 6-20.000 dinara, 3 kaznena poena i najmanje 1 mesec zabrane.
61-80km/h prekoracenje van naselja je 15-30.000 dinara, 6 kaznena poena i najmanje 3 meseca zabrane.
80+ km/h prekoracenje van naselja je 100-120.000 dinara ili 15 dana zatvor, 14 kaznenih poena i najmanje 9 mesec zabrane.
Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
@ DW nisam ja,drugar je
A,sreca pa nisu imali radar,onda bi mu lagano bila nasilnicka,jer je vozio bas bas 
@H4wkeye Hvala,pa dobro I nije Bogu hvala nesto prestrasno...

@H4wkeye Hvala,pa dobro I nije Bogu hvala nesto prestrasno...

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Jel ste znali da u Bosni i Hercegovini policija moze da oduzme vozilo trajno ukoliko vozac ima dosta tezih prekrsaja i neplacenih kazni?
Policija je prvo oduzela crveni Nissan s nepripadajućom registarskom tablicom, koji je kontrolirala u ulici Krivoglavci, a kojim je upravljao Eldin Bektašević iz Vogošće.
Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni utvrđeno je da je Bektašević višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz ZOOSS-a i da je evidentiran za 28 prekršaja u ukupnom neplaćenom iznosu od 5.280 KM.
Vozilo mu je oduzeto, a Sud je izrekao zaštitnu mjeru oduzimanja i prodaje vozila, koju će izvršiti Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Sredstva ostvarena prodajom uplatit će se u odgovarajući budžet u skladu sa zakonom.
Policija je prvo oduzela crveni Nissan s nepripadajućom registarskom tablicom, koji je kontrolirala u ulici Krivoglavci, a kojim je upravljao Eldin Bektašević iz Vogošće.
Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni utvrđeno je da je Bektašević višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz ZOOSS-a i da je evidentiran za 28 prekršaja u ukupnom neplaćenom iznosu od 5.280 KM.
Vozilo mu je oduzeto, a Sud je izrekao zaštitnu mjeru oduzimanja i prodaje vozila, koju će izvršiti Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Sredstva ostvarena prodajom uplatit će se u odgovarajući budžet u skladu sa zakonom.
koji pravilnik opisuje nacin zaustavljanja i mesto na kom to sme da se uradi/uslove koje policija mora da ispuni?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Verovatno nijedan 
Opet praviš sranja

Opet praviš sranja

Ma nikakvo sranje nego su mi digli pritisak danas.
Ima garant nesto, samo se ne secam kako se zove. Dal je pravilnik o postupanju sluzbenih lica, ili tako nesto...
Ima garant nesto, samo se ne secam kako se zove. Dal je pravilnik o postupanju sluzbenih lica, ili tako nesto...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pravilnik o postupanju policijskih službenika

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Znam i ja da ima al ne znam čime je rešeno.
Zaustavili me danas ispred Dejtonke, i prvo sam par minuta stajao u zutoj traci, cekajuci da me zakaci neki autobus dok se provlaci pored mene, a posle me je pomerio na trotoar. Ista stvar i sa Corsom koju je posle zaustavio.Члан 11.
Контролу саобраћаја полицијски службеници врше на путу - ако би њихово непосредно
присуство, упутства и савети, упозорења, наређења, те употреба техничких средстава
утицали на законито и правилно понашање учесника у саобраћају и на поштовање
прописа о правилима саобраћаја.
При вршењу контроле саобраћаја на путу полицијски службеници, након одабира места
на коме се контрола може вршити безбедно, заустављање возила у саобраћају врше
благовременим давањем прописаног знака за заустављање возила, ван коловоза.
Изузетно од става 2. овог члана, ако то захтевају разлози безбедности, полицијски
службеници могу заустављати возила и на коловозу, уз ивицу коловоза, као и на другом
погодном месту, водећи при томе рачуна да не ометају саобраћај или угрожавају
сопствену безбедност или безбедност других учесника у саобраћају.
Заустављање возила, према ставу 2. овог члана, обавља се по правилу тако да је цело
возило ван коловоза. Ако се контрола возила обавља на коловозу, на службеном возилу
је укључен уређај за давање светлосних знакова (плаво ротационо светло), а возило се
налази тако постављено да возач који се креће саобраћајном траком у којој се врши
контрола прво наилази на службено возило.
Током спровођења појачане контроле у саобраћају планирана места на којима ће се
обављати заустављање и контрола возила-возача биће означена одговарајућим
средствима (рефлектујуће купе, турбо флер, теле блиц и др.).
Na moje pitanje da li je to zakonski pravilno zaustavljanje, lik je rekao "paa jeste", na sta sam ga napusio da mi je ugrozena bezbednost dok prolaze autobusi, i da mi je direktno ugrozio imovinu. Posle je rekao "pa u stanici nas nisu snabdeli opremom, cunjevima i sl. Vidis da ni uniforme nisu odgovarajuce".
Pandur je u principu bio korektan, normalno se ponasao, al ja i dalje tvrdim da ovako ne sme da me zaustavlja.
Da sam ja tako stao iz bilo kog razloga, lagano bi mi pisao kaznu.

Aj ti lepo priznaj što su te zaustavili.
Nisam upalio svetla. Skroz nebitno. Platicu im 12 evra, da sa srecom potrose na advokate 
Cim te nisam zvao, nista strasno

Cim te nisam zvao, nista strasno

Lepo ja napisah na prethodnoj strani.
paja napisao:Ovog leta se ozbiljno radi. Beograd je prepun klinaca saobraćajaca na besmislenim lokacijama koji zaustavljaju zbog pojasa, telefona, dnevnih svetala i nepropuštanja pešaka.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Pajo zvaće te. Slikao je službena lica bez dozvole. 

Širim haos!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Klasicna sacekusa bez mozga je kad se penjes sa auto puta kod Merkura, a oni na nadvoznjaku. Skrenem pod 90% a pandur zaustavio lika 10 metara od krivine u desnoj traci a on se sepuri u levoj. Drugi put me zaustave na silasku sa autoputa posle Zmaja ka Tempu, na silaznoj rampi, ej, jebem ti zivot i mozak pandurski. I to da mi proveri nalepnicu, nije me ni pitao nista.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Sad su redovni na parkingu kod Vitro zgrade na padini, baš ta jedinica za ugašena svetla, telefone i pojaseve