Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Re: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Post od Zveroljub »

@ TDI

Reci kad ti odgovara da ti prosetam kroz dvoriste. Garantujem da me nece napasti ;)

AVier_girl napisao:A zasto da ne bude odvezan non stop, mislim verovatno imas uslove za to cim kazes da je nocu pusten. Verujem da nije agresivan, ako se ispravno radi sa njim, i ne uci da kidise na sve zivo.
Greota je za jedno zivo bice da bude vezan, postace isfrustriran i agresivan.
Vezi sebe samo jedan dan tim istim lancem pored te kucice. Nece ti biti prijatno. Verovatno mislis da je glupo porediti coveka i zivotinju, ali veruj mi nema razlike.
Psi se dresiraju i uce raznim stvarima i bez tog lanca, tako da to sto ti je taj veterinar rekao okaci macku o rep.
Nije mi jasno sta ce ljudima pas ako ga drze na lancu :ccc:
Bez ljutnje, ovo ti govorim iz dobre namere. Imam ih 5 i jako su lepo nauceni i poslusni a lanac nikada nisu videli ;)
+100001
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Paja »

Prebacite u kućne ljubimce.

Vlado pas nije biće koje život bazira samo na fiziološkim potrebama. On je socijalno biće kojem je interakcija sa ostalim članovima čopora mnogo bitnija od količine životnog prostora i od činjenice da li će pišati sada ili za 15 minuta.
Ako nisi spreman da prošetaš psa i po kiši i po vetru, snegu.... nemoj ga uzimati. Psu ni dvorište nije dovoljno. Mora da se šeta i istrčava i kad živi u dvorištu.

Za mene je mnogo veće mučenje psa ostaviti ga samog u dvorištu, nego da živi u stanu. Bitno je šta je dobro za psa, a ne šta je lakše za nas. Uzimanjem psa mi se svesno odričemo jednog dela komfora.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Slicno je pre tebe par njih reklo, retko koga nije napao. Obicno kad vidi nekog nepoznatog, a pod uslovom da je neko od nas iz kuce tu, voli da pridje da ga onjusi i tek onda dozvoljava da mi se prilazi i to oprezno. Ljudi koji imaju pse mu obicno tako prilaze, jer znaju. A kad bi mu prisao sam neko nepoznat, a sam, tu nema njusenja nego odmah stupa u napad. A vecina su bili oni koju su se pravili pametni, pa je krenuo da ih napadne. Ali srecom, bio je vezan.

On je jos mali, nema ni godinu dana. Naravno vakcinisan je, redovno dobija sve sto treba. A taj veterinar, za koga smo preporuku dobili od mnogih ljudi je rekao da mora da bude vezan ili u bosku. Posebno sada kada je blato ,lose vreme, izrovarice celo dvoriste. A i on tako mali voli sa svime da se igra, sve da cacka, sve da gricka...A se bas ne isplati. Ucimo ga mi sta sme, a sta ne. Ali u tu fazu da sve zna jos nije dosao. I veterinar je rekao da on mora da dodje u stadijum da kada ga pustimo, ne treba da razmisljamo da,li ce nesto da polomi, iskida, a igrajuci se sa onim sa cime ne treba.

A da vam kazem iskreno, kod koga kod odem, a da ima psa, pod uslovom da to nije neki ,,kucni,, pas (pudlica, pekinezer, pinc, civava i tako to na tu temu), on je ili vezan ili u boksu. Lepse je i kulturnije u bosku. Tako da i mi imao plan da mu to napravimo.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ja bih kuče vodao i 6 puta dnevno ako treba, ali sam siguran da bi njemu ostatak dana u stanu od par desetina kvadrata predstavljao mučenje. Zato kuče neću držati u stanu.

Odakle sad ta teorija da je kuče sretnije u stanu nego u npr dvorištu svog doma? To je pod jedan u potpunoj suprotnosti sa psećom prirodom, otkako postoje pse u stanove trpaju tek u možda zadnjih 50-100 god. Od pamtiveka psi žive uz svog gazdu, ispred njegovog doma.

Psu je potrebno da bude voljen, to ne znači nužno da mora da spava i piša pored gazde. Izvodjenje psa u šetnju nije pitanje njegove fiziologije tj potrebe da piša, većina kučića je naučeno da se istovara u odgovarajuće posude u stanu. Njegova je priroda takva mu treba kretnja i sloboda - a to u stanu nema.

Psa koji ima svoje dvorište možeš naučiti da izlazi napolje tj na ulicu i da se ubrzo vrati nazad. Čik pusti napolje psa iz stana, koji procenat će se vratiti.

Da ne budem pogrešno shvaćen: pse volim i smatram da se iza želje da se ima pas u najvećem broju slučajeva krije plemenit poriv. Ali ne verujem da psu takav način zadovoljenja tog poriva prija koliko i nama...

Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Paja napisao:Prebacite u kućne ljubimce.

Vlado pas nije biće koje život bazira samo na fiziološkim potrebama. On je socijalno biće kojem je interakcija sa ostalim članovima čopora mnogo bitnija od količine životnog prostora i od činjenice da li će pišati sada ili za 15 minuta.
Ako nisi spreman da prošetaš psa i po kiši i po vetru, snegu.... nemoj ga uzimati. Psu ni dvorište nije dovoljno. Mora da se šeta i istrčava i kad živi u dvorištu.

Za mene je mnogo veće mučenje psa ostaviti ga samog u dvorištu, nego da živi u stanu. Bitno je šta je dobro za psa, a ne šta je lakše za nas. Uzimanjem psa mi se svesno odričemo jednog dela komfora.
Psu, ukoliko izuzmemo one koji žive u stanu, je prostor potreban između ostalog i da se zimi ugreju. Mi jednostavno ne možemo da budemo sa džukcem 24h dnevno. On će sad trčati po dvorištu i igrati se, pogotovo ako nije sam, ako recimo ima još neki pas ili komšijska mačka :D
Posmatrao sam ga nekad iz prikrajka, on sam sebi nađe zanimaciju, čak i kada je napolju -20, on trčkara i ugreje se. Ne leži u kućici i smrzava se.
Mislim da je čak i kada šetaš psa baš svako jutro i svako veče, to njemu nedovoljno i ne može da mu nadomesti prostor u kome može sam da se istrčava. To je ipak životinja koja ne voli da bude skučena. Makar moj pas :)
Ograđujem se od ovih stambenih rasa, možda oni vole skučenost.

Ali verujem da je i psu, kao i čoveku, sve stvar navike :)

Nekad zbog nekog posla moram da zatvorim psa u neku prostoriju, u stvari bivšu štalu, koja je dosta komotna, veća od barem 90% boksova u Srbiji, ali on opet posle 2,3 minute počne da cvili da ga pustim. Jednostavno nije navikao tako.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ma imas kucice i koji si lenji, moja Kali je bila gora od mene, mogla je po ceo dan da se izlezava i par setnji bi joj bilo sasvim ok.
Dok je Mila divlja i ne mogu da je zamislim u stanu.
A generalno gledano postoje mirnije i nemirnije rase, doga bi trebalo lakse da podnosi zivot u stanu od pudlice iako jr 5 puta veca
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Ma kakav pas u stanu. Sem ako se ne racunaju ovi ,,kucni,, psi. Civave, pekinezeri, pincevi i tome slicni.

Ako hoces ljubimca za stan, tj. neces da imas neku vecu obavezu prema njemu, pocev od toga sto moras da izadjes iz kuce da ga nahranis, pa preko toga da ga prosetas i tako dalje...Onda lepo kupis pagagaja ili ribice.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ne bih se slozio, pa engleski bulodog prespava 80% dana i moze da umre ako ga mnogo setas :kezo:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Uroš S. napisao:
McGruja napisao: Komšije iznad imaju onog sivo belog dlakavog, bio je u nekom crtaću, ne sećam se, što mu pada preko očiju dlaka. Imaju malu decu, reda 3-6 godina. Jebote kako ono smrdi samo kad prođe kroz ulaz, žao mi te dece što moraju da žive sa njima. A niti ta deca, niti taj pas nisu imali izbora. Deca jer nisu mogla da odluče o izboru, i pas koga niko ništa nije pitao.
Ahahah sad sam se igrao sa tim psom iz tvog ulaza. Bobtejl, neviđena dobrica, ali fakat za održavanje je :kuku: Ipak koliko sam mogao da vidim prilično ga dobro drže.
Širim haos!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Znam ja :D
Bradati koli?

Edit:
Vidim, Bobtejl :)
AVier_girl
Reactions:
Pridružio se: 20 Nov 2014, 14:01

Post od AVier_girl »

TDI napisao:A taj veterinar, za koga smo preporuku dobili od mnogih ljudi je rekao da mora da bude vezan ili u bosku. Posebno sada kada je blato ,lose vreme, izrovarice celo dvoriste. A i on tako mali voli sa svime da se igra, sve da cacka, sve da gricka...A se bas ne isplati. Ucimo ga mi sta sme, a sta ne. Ali u tu fazu da sve zna jos nije dosao. I veterinar je rekao da on mora da dodje u stadijum da kada ga pustimo, ne treba da razmisljamo da,li ce nesto da polomi, iskida, a igrajuci se sa onim sa cime ne treba.
Znaci molim te promeni veterinara. Nikad gluplje savete nisam cula.
Imam ih 5 i nikada nisu napravili neku stetu u dvoristu, a sve im je dozvoljeno.
Pazi kada ni jedan nije izgrizao svoj kupljeni krevetic a mnogi su mi pricali da ne bacam silne pare, da ce ih pojesti u roku od odmah.
Pritom ja nemam rasne pse, vec pse sa ulice. Laju normalno kada neko dodje nepoznat na kapiju, ali cim kazem dosta, niko se ne cuje.
Sa psima treba raditi, druziti se sa njima i kroz igru uciti sta sme a sta ne.
Kada ih izvedem u setnju, a setaju svaki dan i to dosta, mislis da neko od njih sme da bezi, pa da ih ja dozivam kao sumanuta. Svi do jednog idu pored mene, cim dodjemo na jednu poljanu izigraju se i istrce kao blesavi.

Jedan pas je pokupio parvovirus pre 2 meseca, iako je bio vakcinisan. Ima 8-9 meseci.
Toliko je bio lose da su me savetovali da je najbolje da se uspava, na sta naravno nisam pristala. 10 dana nisam spavala uopste. Ko se susreo sa ovim virusom zna o cemu pricam i kakve su to muke.
Svaki dan 2 puta dnevno na infuziju i terapiju. Mnogo para sam dala na lecenje i ne zalim ni malo.
Cim se razboleo morala sam da ga izolujem od ostalih i donela u stan, a u stanu imam zeca. Nisam znala kako ce se uklopiti njih dvojica, ali na srecu postali su najbolji prijatelji :D spavaju zajedno, igraju se, zec ga maltretira i stalno izaziva.

Hocu da kazem da ja pse ne delim na rasne i one ulicne koje niko ne voli. Onaj ko iskreno voli pse (zivotinje) ne deli ih na ruzne i lepe. Za mene je svaki pas lep. Granule i vodu uvek imam u autu, nahranim tako neku lutalicu koju sretnem, jako sam slaba na njih :(
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Mesanci su najjaci psi :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Mix staforda i ko zna čega još. Pokupljen s ulice na Dorćolu gde ga je neka bagra trenirala za borbe. Bio je nabijen ko bilder.
Ordinira uglavnom oko Kalenića. Prepun ožiljaka iz raznih borbi oko ženki. Nikad na čoveka nije ni zarežao, a kamoli napao. Moja klinka samo što m oči ne vadi, a on sve to stojički podnosi.
Živi u stanu.

Slika
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

TDI napisao:Slicno je pre tebe par njih reklo, retko koga nije napao.
Daj adresu i reci kad da dodjem. Kucacu ti na ulazna vrata kad prodjem kroz dvoriste pored divlje zveri :P
AVier_girl
Reactions:
Pridružio se: 20 Nov 2014, 14:01

Post od AVier_girl »

Mene zanima da li TDI drzi psa iz ljubavi ili zeli da izdresira psa u krvolocnu zivotinju :ccc:
Jako bih volela da i kod nas uvedu zakon 300e kazna ko god drzi psa na lancu. Pa neka pre toga dobro razmisle da li zele psa ili ne.
Odgovori