Grčka
Re: Grčka
sveže od juče, 31.maj
tabanovce integrisani prelaz, otvoreno 5 šaltera/kolona, po 10+ auta u svakom, čekao sam 20 minuta
bogorodica makedonci, otvorena 2 šaltera po 2 auta u svakom, par minuta
evzoni grci, 3 šaltera po 5 vozila, 10 minuta
grčka carina se dosta uskopistila, traže najmanji razlog da oglobe ali kod nas nisu imali sreće
treba se čuvati kod prenosa hrane a naročito cigareta, ne znam da li neko nosi alkohol ali to traže
ja sam imao paket kisele vode knjaz miloš (jer je bolja od bilo čega sličnog grčke proizvodnje)
carinica se istripovala da je rakija.
dizel u solunu 1.37, ekstra dizel oko 1.45
95 benzin 1.56 pa svaki sledeći po još 0.15 centi dodatno (98, 100)
stotka bude blizu 2e.
plus minus par centi, isto kao i jači brendovi (shell dizel 1.40)
tabanovce integrisani prelaz, otvoreno 5 šaltera/kolona, po 10+ auta u svakom, čekao sam 20 minuta
bogorodica makedonci, otvorena 2 šaltera po 2 auta u svakom, par minuta
evzoni grci, 3 šaltera po 5 vozila, 10 minuta
grčka carina se dosta uskopistila, traže najmanji razlog da oglobe ali kod nas nisu imali sreće
treba se čuvati kod prenosa hrane a naročito cigareta, ne znam da li neko nosi alkohol ali to traže
ja sam imao paket kisele vode knjaz miloš (jer je bolja od bilo čega sličnog grčke proizvodnje)
carinica se istripovala da je rakija.
dizel u solunu 1.37, ekstra dizel oko 1.45
95 benzin 1.56 pa svaki sledeći po još 0.15 centi dodatno (98, 100)
stotka bude blizu 2e.
plus minus par centi, isto kao i jači brendovi (shell dizel 1.40)
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Ne znam tačno o čemu pričaš, ali ukoliko uzmemo kao referentnu tačku Solun/Halkidiki, nema tu magistrale, zapravo je bolje stanje nego kada se iz Makedonije udje, gde imaš magistralu.
Verovatno misliš na Tasos i put preko Drame.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Verovatno misliš na Tasos i put preko Drame.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Ja evo danas predjoh oko 10 ujutru granicu na nazad, Evzoni Grcka - Makedonija bez cekanja, MKD-Srbija 15 min, iako je bila velika guzva, izabrao sam jedinu traku koja je isla brzo. Niko nista nije pitao, niti gledao iako je auto bio pun da igla nema gde.
Jedino sam se zeznuo sto sam proleteo pored kamere pre Evzonija sa 140km/h, a ogranicenje 110, nadam se da necu dobiti cestitku
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Jedino sam se zeznuo sto sam proleteo pored kamere pre Evzonija sa 140km/h, a ogranicenje 110, nadam se da necu dobiti cestitku

Sent from my SM-S938B using Tapatalk
ma kakve njihove kamere to nista ne radiAleksandarAca napisao: 01 Jun 2025, 16:51
Ova sat emisija zali boze, nekad su i jednoj epizodi pustali sve a sad ga nesto krate bez veze
važna info za one koji su planirali da divlje kampuju po grčkoj obali, posebno sa vozilom (kamper). moći će samo u registrovane kampove.
to neće više da može, jake su kazne udarili i novi zakon se već aplicira.
tu su se posebno isticali bugari koji su neke lokacije ozbiljno preplavili kamperima (sitonija, tasos itd) a kako čujem nešto ih sada nema, u strahu od kazni koje su od 300 do 3000e. kažu da je njihova proliferacija na severu na obali koja nije predaleko od bugarske dobrano doprinela ovom zakonu.
videćemo koliko će ova zabrana poživeti pošto se nekima iz evrope ovo izrazito ne sviđa, na primer nemci pominju da će se pravno boriti za ukidanje. dok se to ne desi, mislim da će grčka napuniti džepove kaznama ali im se da šansa.
https://news.gtp.gr/2025/05/05/greece-t ... community/
ovaj lik na videu je u pravu za neke stvari a za neke izrazito nije, ali dobro.
delim čisto da znate, da ne dođete pod udar zakona bez potrebe pošto je kažnjavanje već počelo.
https://elxis.com/uncovering-the-contro ... n-parking/
to neće više da može, jake su kazne udarili i novi zakon se već aplicira.
tu su se posebno isticali bugari koji su neke lokacije ozbiljno preplavili kamperima (sitonija, tasos itd) a kako čujem nešto ih sada nema, u strahu od kazni koje su od 300 do 3000e. kažu da je njihova proliferacija na severu na obali koja nije predaleko od bugarske dobrano doprinela ovom zakonu.
videćemo koliko će ova zabrana poživeti pošto se nekima iz evrope ovo izrazito ne sviđa, na primer nemci pominju da će se pravno boriti za ukidanje. dok se to ne desi, mislim da će grčka napuniti džepove kaznama ali im se da šansa.
https://news.gtp.gr/2025/05/05/greece-t ... community/
ovaj lik na videu je u pravu za neke stvari a za neke izrazito nije, ali dobro.
delim čisto da znate, da ne dođete pod udar zakona bez potrebe pošto je kažnjavanje već počelo.
https://elxis.com/uncovering-the-contro ... n-parking/