Domaće auto emisije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Domaće auto emisije

Post od A170T »

Meni se ona multimedija dopala i nisam baš za to da sve mora da bude apsolutno iz tog doba kada je fabrika izbacila model. OK ako je neko đubre od multimedije pa je izbacio, ali ako je dobra što da ne? Udahneš malo budućnosti u auto, zar mora da bude Deutsch Originall mercedes kasetofon sa memorijom za dve radio stanice? Mada, ljudima njegovog životnog doba verovatno ne godi mnogo moderne tehnologije.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Pa dobro, nije on mator kao metuzalem. Neko voli da ubudzi multimediju, neko voli original izgled.

Sent from my iPhone using Tapatalk
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Jasno, svako sređuje kako mu je po volji.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

shandu90 napisao:Pa dobro, nije on mator kao metuzalem. Neko voli da ubudzi multimediju, neko voli original izgled.

Da ne znamo o kome se piše, reklo bi se pre par godina izašao u penziju.

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

ftj napisao: 04 Mar 2025, 23:52
dragvorl napisao:Ne isplati se raditi farbanje celog auta kada se na panelima mnogo vise uzme. To kazu ljudi koji rade taj posao, a i u inostranstvu je tako. To se iaplati ako je dotok posla konstantan i za adekvatnu lovu.
Farbanje celog automobila je danas od 1500 pa na gore a deo se farba za 150 eur(nekad bilo 50-100).
Ja sam recimo letos branik radio za 200, vrhunski je doduse ispalo, i to u provinciji. Ne bih da licitiram sa ostalim cenama. Ono sto znam da sam dvojicu u NS pitao za farbanje celog auta i bili su u fazonu da rade samo kad im se bas radi, inace izbegavaju. To znam i iz neki stranih emisija recimo iz Madjarske, za ljude koji rade farbanje old timera, jako je tesko naci ljude koji hoce da rade ceo auto.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

ftj napisao: 04 Mar 2025, 23:52
dragvorl napisao:Ne isplati se raditi farbanje celog auta kada se na panelima mnogo vise uzme. To kazu ljudi koji rade taj posao, a i u inostranstvu je tako. To se iaplati ako je dotok posla konstantan i za adekvatnu lovu.
Farbanje celog automobila je danas od 1500 pa na gore a deo se farba za 150 eur(nekad bilo 50-100).
Danas gledao nešto, farbanje krila na BMWu 7-ici 890 eura ruke + na to ide materijal farbanja zasebno. Dojčland. Toliko isplaćuje osiguranje po fakturi iz ovlašćenog servisa, inače zagrebano na parkingu.
Ide i zamena krila.
Ukupni ceh krilo sa farbanjem 3,280 eura ukupan trošak servisa.

Takoreći ništa krilu osim estetike.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

A170T napisao: 09 Mar 2025, 21:44 Meni se ona multimedija dopala i nisam baš za to da sve mora da bude apsolutno iz tog doba kada je fabrika izbacila model. OK ako je neko đubre od multimedije pa je izbacio, ali ako je dobra što da ne? Udahneš malo budućnosti u auto, zar mora da bude Deutsch Originall mercedes kasetofon sa memorijom za dve radio stanice? Mada, ljudima njegovog životnog doba verovatno ne godi mnogo moderne tehnologije.
Džentlmenski je modifikovati auto dok je u proizvodnji.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ebala ih vise zamena ulja i plocica ne znam cemu ovakvi glupavi videi, to sto je audi, pardon lambo, ne znaci i da je interesantan mali servis.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ali kad kaže loše ulje za diferencijal ono iste boje kao novo. Znači menjano je već, a ne kako on kaže nine menjano nikad.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

OMP napisao: 16 Mar 2025, 16:24 ebala ih vise zamena ulja i plocica ne znam cemu ovakvi glupavi videi, to sto je audi, pardon lambo, ne znaci i da je interesantan mali servis.
Interesantno da u Urus/Audi diferencijal sipaju 75W/90 ulje. Pa čak i kod mene u matorom zelenom XFu je po specifikaciji propisano 75W/140 🤔.
Na motor integratoru, kad se upišu parametri, ne stoji da je 75W/90 predviđeno za Urus diferencijal.
Generalno, ovi video zapisi sa redovnim servisima su dosadni, ko god da ih pravi, ali ajdsad, dodju mu kao reklama, pa koga zanima da kod skupog majstora menja ulje i filtere, što da ne. Realno, najveći deo ovoga što momci u videu rade može da se uradi u Hobby radionici ako se ima bar malo volje i vremena.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

nesto malo zanimljivije, mada realno bez veze rasturao pola motora, lanci i klizaci bili ok, ali 270e za termostat, ccc :glavomuzid:

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Odgovori