Granicni prelazi?
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Re: Granicni prelazi?
Misliš na moj post ili onaj ispod?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Mislim na tvoj, a da dodam da nemam pojma sta vozis. 
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

-
I ne treba da imaš pojma. Malo iritira tvoj prepotentni zaključak. Mogao bi malo da se napregneš i probaš da razumeš šta sam hteo reći. Možda se nisam najbolje izrazio, ali svakako sam mislio prvenstveno da na vreme putovanja danas (na primer do Nemačke) nema uticaja snaga automobila zbog gore navedenih razloga. Naravno da se s boljim automobilom udobnije i sigurnije voziš.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja sam putovao 2 puta sadašnju rutu (Štutgart - N. Sad 1150km) sa Golfom 4 1.4 benzincem od 75ks i izuzetno bi mi bilo važno da nikad ne putujem više sa njim ako ne moram. A da sam stigao bez nekih problema - jesam.
Zdushan je nastupuo u svom stilu, ali u pravu je to što kaže.
Zdushan je nastupuo u svom stilu, ali u pravu je to što kaže.
-
Mnogo duže si putovao Golfom? Mislim, ni ja se ne bih vraćao na manji i slabiji auto, ali tvrdim da zbog čekanja na granicama i čestih usputnih zastoja nema govora o značajno kraćem putovanju boljim automobilom.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Danas bilo koji auto koji moze da drzi tempo 150 ce te dovesti za slicno vreme do cilja, sem ako nisi recimo u Nemackoj u neko prohodno vreme ili da si bas u fazonu da ti se moze pa vozis satima 180+ gde je ogranicenje 130.
Cim je bilo kakva guzva tu se topi sve sto se brzo islo.
Poenta je koliko ces se iskriviti za tih 6+ sati voznje, da treba 2 dana da se regenerises. dobra sedista, izolacija, menjac, tempomat tu uticu, brzina nije problem.
Cim je bilo kakva guzva tu se topi sve sto se brzo islo.
Poenta je koliko ces se iskriviti za tih 6+ sati voznje, da treba 2 dana da se regenerises. dobra sedista, izolacija, menjac, tempomat tu uticu, brzina nije problem.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Tačno je da sada (najviše) stanje na granici utiče na vreme putovanja, ali nije ovako tokom cele godine, naprotiv, u novembru recimo, vreme putovanja sa jačim autom, uglavnom bude kraće, naravno, za one koji ne voze striktno po ograničenju, a pošto vidim da se misli na rutu ka Austriji ili Nemačkoj, tu može da se vozi relativno brzo, bez velikog rizika što se tiče policije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- zdushan
Moze, ali neko nece da vozi 1.4b atmo konstantno 160kmh, jer bi mu potrošio boga oca i brujala bi mu glava posle 3 dana.
Veći je tu problem barem kod nas merenje prosečne brzine. To anulira nešto.
A za ovu početnu tezu se ne slažem uopšte, iako sam je pažljivo pročitao u prepotentnom maniru...
Ako je gužva na granici 3 sata cekanja, a osoba X je došla brzim kolima sa sat vremena prednosti u odnosu na Y, preci će i granicu sa sat prednosti u odnosu na osobu Y u "sporom kršu".
Sta se tu anuliralo?
A za ovu početnu tezu se ne slažem uopšte, iako sam je pažljivo pročitao u prepotentnom maniru...
Ako je gužva na granici 3 sata cekanja, a osoba X je došla brzim kolima sa sat vremena prednosti u odnosu na Y, preci će i granicu sa sat prednosti u odnosu na osobu Y u "sporom kršu".
Sta se tu anuliralo?
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Pa jesam, ali na 10tak sati puta jedan do jedan i po sat više ne znači ništa, problem je sto se auto sa manjim motorm i manje konja na 130km/h dere kao svinja na klanju, što umara jako.milekmilek napisao: 19 Avg 2024, 20:12 Mnogo duže si putovao Golfom?
-
Neefikasan ti taj prepotentni manir, moraš još da se napregneš. Nisam pomenuo samo čekanje na granicama već često i desetak zastoja na koje možeš naići na putu. A toliko zastoja poništava svaku prednost koju dobijemo vozeći brzo. Ja sam recimo za vikend cepao 180-190km/h gde god sam mogao, ali ne vredi, nailazak na čep radi svoje.zdushan napisao:Moze, ali neko nece da vozi 1.4b atmo konstantno 160kmh, jer bi mu potrošio boga oca i brujala bi mu glava posle 3 dana.
Sta se tu anuliralo?
Odavno gluplje poredjenje nisam procitao o vremenu putovanja, cekanjima i sl, bez uvrede.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Diskusija je bas besmislena, duplo slabiji auto moze biti udobniji, sigurniji, tisi, ekonomicniji, mozda moze da drzi i visi prosek zbog manje stajanja i milion slicnih kombinacija. Sporiji auto moze ceka duze na granici, moze krace
itd..
Mozemo da preformulisemo:), ako izbacimo ks, je da vrlo verovatno ma koliko peglao mozes svu prednost da izgubis na nekom zastoju, grani.
Na kraju krajeva, ja npr vozim brze jer mi se tako vozi, ne zato sto zurim. Zato me bas briga za prednost, jer mi nije bitna.
itd..
Mozemo da preformulisemo:), ako izbacimo ks, je da vrlo verovatno ma koliko peglao mozes svu prednost da izgubis na nekom zastoju, grani.
Na kraju krajeva, ja npr vozim brze jer mi se tako vozi, ne zato sto zurim. Zato me bas briga za prednost, jer mi nije bitna.
- zdushan
Pa i onaj što vozi sporo će naići na čep. I cekati kao i ovaj što vozi brzo. Brži će opet brže da stigne u odnosu na sporog, ne znam u čemu je problem. Sem u guzvi jer lepo je kad je nema. A lepe su i jagode.
-
Ajd' obrazloži zašto je glupo kad si već napisao, navedi argumente protiv, nema nikakvih problema ni ljutnje.
Pišem iz ličnog iskustva, već 5 god. živim u De, dolazim u Srbiju namanje 3 puta godišnje i skoro sam došao do zaključka koji sam opisao gore.
Pišem iz ličnog iskustva, već 5 god. živim u De, dolazim u Srbiju namanje 3 puta godišnje i skoro sam došao do zaključka koji sam opisao gore.
-
Koliko će brži da stigne pre? Koliko je to u praksi, a ne u teoriji?zdushan napisao:Pa i onaj što vozi sporo će naići na čep. I cekati kao i ovaj što vozi brzo. Brži će opet brže da stigne u odnosu na sporog, ne znam u čemu je problem. Sem u guzvi jer lepo je kad je nema. A lepe su i jagode.