Hot hatch

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Hot hatch

Post od Scuderia »

Ja bi 7R birao u toj klasi, ali verujem da je ovaj naj s performansama.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

A ja bih birao S3 / RS3 jer imaju lepsu opremu (LED , B&O zvucnike , MY2016 dobija digitalni cajger kao iz TT itd )
Uroš S. napisao:Kolko košta to čudo?

P8 Lite TT
Mnogo :) 50 k je base model u Njemackoj.

A i sedista su pervezija

Slika
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ma izvlace oni i 450ks, ali koliko takav auto predje kilometara, koliko se vozis, a koliko popravljas?

Sledeca A klasa ce fabricki imati preko 400ks, najverovatnije sa drugim turbom ili elektricnim turbinama.
Izjavili su u Mercedesu jos pre par meseci, da do sada nisu ozbiljno gledali taj segment, da ih nije zanimao, ali da ce od sada uvek nuditi najjaci auto u segmentu.
2016. bi VW trebao izbaciti Golf R sa 400ks, pa su ovi rekli da ce nova A klasa 2017. imati preko 400ks, jer im je bitno da musterijama ponude najjaci auto u segmentu.
Ulazu bilion eura u fabriku koja proizvodi kompakte i krosovere zasnovane na njima(GLA za sada), koja je vec veca od Bmw-ove i Audijeve, da bi pripremili dolazak novih kompakta, izmedju ostalog i suv na bazi B klase, da zadrzi i poveca prakticnost iste.
Videli i oni da pare leze u suv-ovima i da su svi poludeli za istima :)

A45 AMG kod nas kosta 43-45k, ako se dobro secam, a 60k u bas vrhunskoj opremi, posto dosta ide kao standard, kao felne, automatska klima i xenoni recimo.
Super stvar je sto u restyle A klasi mozes da doplatis 200e za media display, to jest, da imas onaj veliki ekran, a da ne pljunes 3 i po soma za navigaciju, a za 600e mozes da uzmes Garmin pripremu i da imas njihovu navi na tom uredjaju.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 25 Okt 2015, 19:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Slicanu maks snagu izvlace tuneti iz s3 i a45, verovatno ne moze vise iz 2.0 a da bude iole civilno.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Milos napisao:
A i sedista su pervezija

Slika

Ta sedista su bez AMG exclusive paketa, sa njim su mnogo lepsa:

Slika

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne znam cemu ovaj fejk karbon na tabli.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Meni lepsa ova sto je Milos postavio,nekaok mi upada u oci ovaj aluminijum.
Jel to sto pricate vazi i za GLA ?
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Meni je lepsa alcantara, ali da ima taj aluminijum.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Meni je lepsi bruseni aluminijum(koji na ovim slikama malo previse bljesti, a nije tako sjajan), jer se uklapa sa ostalim alu detalima u enterijeru, ova mat crna boja mi deluje kao da je plasticno.

Da, sve je isto i na GLA, osim sto CLA i GLA imaju vise izbora enterijera, a i drugaciju intarziju.
Kod njih dolazi bruseni alu kao standard, a karbon se doplacuje soma.
A A45 amg se automatski menjaju lajsne sa izborom enterijera, a na CLA i GLA je odvojeno i imaju dosta veci izbor.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Heroj, nisam nista lupio.

Standardan a45 i stage 1 je 2 sec razlika do 200. Nisi ni video to a pises napamet i ismevas kao nesto. Razlika uopste nije mala.

Aventadora si napisao da bi ismejao to sto mi a45 nije super brz i to sam skapirao, a da je on atmo i da neces nista dobiti chipom si zaboravio tako da jeste glup primer.

Kao sto je tebi tesko da uparkiras e klasu tako i meni nije brz auto od 380ks. Jbg, retardirani smo obojica, sta sad.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Pa dobije se 40 konja remapom Aventadora , ali bitnije je skine se Top Speed limit i optimizuje menjac.

http://www.thesupercarrooms.co.uk/lambo ... -ecu-remap

http://www.sntuning.com/lamborghini-aventador-remap/
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

AcaKayak napisao:Heroj, nisam nista lupio.

Standardan a45 i stage 1 je 2 sec razlika do 200. Nisi ni video to a pises napamet i ismevas kao nesto. Razlika uopste nije mala.

Aventadora si napisao da bi ismejao to sto mi a45 nije super brz i to sam skapirao, a da je on atmo i da neces nista dobiti chipom si zaboravio tako da jeste glup primer.

Kao sto je tebi tesko da uparkiras e klasu tako i meni nije brz auto od 380ks. Jbg, retardirani smo obojica, sta sad.
Nisam ni rekao da si bilo sta lupio ili pogresno rekao, do sada.
Sada si lupio za cipovanje, jer se cipom dize na 750ks i 730Nm, ako se dobro secam, dobija se 0.1s do 100 i visestruko toliko do 200.
Nisam ismevao to sto tebi neki auto nije brz, niti si ti spomenuo da tebi nije brz, nego tvoju izjavu, gde za najbrzi HH na svetu, ti govoris da je brz sa cipom, kao da bez cipa nije brz.
I aventador i a klasa su jos brzi sa cipom, kao i svaki drugi automobil, sto ne znaci da nisu brzi bez njega, to jest, moja izjava je jednako smesna i jednako realna kao tvoja.
Meni nije tesko da uparkiram E klasu, nego je dosta manje mesta na koje E klasa moze da stane, od mesta na koje moze da stane manji automobil.
A argument od 2s do 200 je tek banalan.
I naravno da sam video za cip tuning, kao sto sam vec i napisao, ali ja nigde nisam sporio rezultate cip tuninga, niti cinjenicu da je auto brzi sa istim.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Argument od 2s do 200 je zapravo najbitniji u izjavi koliko se dobija.

Naravno da se dobija snaga i na atmo motoru, ali se dobije malo više od 5%, dok se recimo sadašnji m3 i m4 dižu sa 425ks (mislim da toliko imaju da ne tražim sad) na 516ks.

To što A klasa ide kao luda do 100 jer ima sve moderne sisteme ne znači da je super brz auto. Ona ide recimo brže do 100 od diabla jer se ispali i grebe na sva 4 s modernijim gumama, a do 200 je sporija 3.5 sec jer nema snage i tu se oseti razlika. I moj lancer ide do 100 nenormalno vreme i ide napar s golfom R od 360ks, pa posle ostane do 200 kao da stoji u mestu. Isto bi bilo i sa A klasom u odnosu na čipovanu a klasu.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

U Australiji je Cla amg sa dodatnom opremom nesto manje od 70h $.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

1 US Dollar equals

1.41 Australian Dollar
Boringly average, but also perfect for school run mums