trojanac napisao:Evo sad prodjoh novosadskim, negde kod auto kuce Luka, policija i hitna pomoc. Videh jedan auto unisten napred, mislim je Fabia, a drugi nisam video gde je udaren, pretpostavljam bocno.
Sudar pet automobila u Zemunu
B. D. | 27. 12. 2012. - 21:47h izmena vesti 21:49h | Komentara: 0
Dve osobe su povređene danas oko 18:30 sati na Novom novosadskom putu gde se sudarilo pet automobila.
Dvojica muškaraca zadobili su povrede vrata i glave u sudaru pet automobila, od kojih je jedan policijski, na Novom novosadskom putu i oni su prevezeni u Zemunsku bolnicu.
Do sudara je došlo kada je "opel astra" koja se kretala zadnjom desnom kolovoznom trakom u smeru prema Beogradu udarila u "golf" i zbacila ga sa puta. U "opel astru" je potom udarila "škoda" i odgurnula je nekoliko metara.
Na lice mesta je stigla policijska ekipa na čije je vozilo potom naleteo "folksvagen".
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Plaši me to što je osuđen na osam godina, a vozačka dozvola mu je oduzeta na četiri. Da li to znači da planiraju ranije da ga puste - neutešna je majka Dragana, i dodaje da su ovom tragedijom uništeni i životi svih ljudi koji su voleli žrtve.
Nema doživotnog oduzimanja dozvole kod nas... Zbog ovog dela je njemu ponistena dozvola kao da je sakupio 18 bodova, a tek 4 god nakon izlaska će moći da pristupi vraćanju...
Inače, ne znam kolika je maks kazna, nešto mi se vrti cifra od 10god, ako jeste onda on i nije tako malo dobio... Da li je adekvatno ili ne to je druga priča..
Ja te necu napadati (mada sam siguran da mnogi hoce), jer svakako imas pravo na svoje misljenje, ali malo mi deluje pausalno ovo sto si rekao.
Pokaje se 90% ljudi pred sudom, obicno deklarativno - morao bi biti bas malouman da kaze sudiji "zabole me, bas sam se lepo proveo vozeci 130 na sat". To sto ima decu bi mu se u dobrom pravosudnom sistemu (sto nas svakako nije) uzelo kao otezavajuca okolnost - kad imas decu, ocekivano je da se neces ponasati kao naprzeni tinejdzer kome testosteron siklja iz usiju. Svi mi pravimo prekrsaje u saobracaju i prekoracujemo brzinu, ali da vozis 130, prodjes kroz crveno i ubijes 4 ljudi - za to je potrebna posebna doza bahatosti i bola u penisu.
Dobar sudija bi bio svestan sa kakvim zakonskim ogranicenjima ima posla, pa bi mu udario maksimalnu kad vec ne moze vise. Ja ovde ne vidim ni trunku necega sto bi njega moglo opravdati, da ne ulazim u sam karakter optuzenog i detalje koje sam pokupio usput.
Pored takvog oca ne znam da li ce toj deci faliti otac...kazem ne znam, ali je moguce...a definitivno mislim da nema mesta opravdanju niti olaksanju za ovog...to sto je on u depresiji zbog posla, zene, svalerke ili smaka sveta nije razlog da poubija druge ljude.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Bravo Dusane. Pre neki dan sam cuo pricu od jedne devojke, ispricala mi je kako su poginuli njen decko i njena drugarica. Svi troje su bili u kolima. Decko joj je umro na rukama. A sve zbog jedne pijane budale koja je presla u suprotnu traku.
Uzasno potresna prica. Ali dzabe je nekima pricati takve price svaki dan, on ce opet pijan za volan.
Dobro sad, ja prvi jesam za oštrije kazne, ali 12 godina po osobi je ipak malo previše. U ovom slučaju, to bi bila doživotna kazna. Pođite od toga da mnogi među nama nekad pređu granicu i može se lako desiti da dođe do tragičnih posledica. Presuda se uvek gleda sa dve strane, a za porodicu i prijatelje okrivljenog i ovih 8 godina je preoštra kazna. Daleko bilo, ali da se neko od nas nađe u takvoj situaciji, sigurno bi želeo što manju kaznu, bez obzira što je svestan da je napravio sranje i da mora da odgovara. Nisam nikad bio u situaciji ni da me privode, a kamoli kažnjavaju i vode u zatvor, ali mogu zamisliti kako se čoveku sruši ceo svet na samu pomisao da će godine provesti u zatvoru.
Zato budite pametni pa ne sedajte pijani za volan, ne preterujte sa prekoračenjima, vodite računa kako o sebi tako i o drugima. Ova tema upravo i služi tome da se malo podigne svest među vozačima, jer kad se nešto desi onda je kasno za sve. U narodu postoji neko verovanje da se loše stvari dešavaju drugima, nekom tamo daleko, a kad se desi onda ljudi postavljaju pitanje "zašto baš meni" , "zašto baš sad". Uvek kažem, ako se i desi nešto, ako sam učinio sve sa moje strane da do toga ne dođe, mirnije ću spavati. Ko je imao i neku manju nezgodu, zna kako je kad napraviš samo materijalnu štetu, pa ti bude krivo, posebno ako je tvojom krivicom. E sad zamislite kako je kad se desi da neko nastrada vašom krivicom. Pamet u glavu i polako.