Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od Heinz »

Kombank, instant plaćanje. Ne radi iz Web2.0 već samo iz Web3.0 ebankinga. Iako postoji čekboks za hitno, iako apsolutno nigde ne piše da mora iz 3.0.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Vidim da je vladapetr spomenuo zivotno osiguranje, ne znam da li postoji odvojena tema za to, interesuje me kakva je situacija na nasem trzistu po pitanju zivotnog (penzionog) osiguranja, gde su najbolji uslovi i koji su okvirno procentualno prinosi na godisnjem nivou ako se racuna da je otplata na nekih 25-30 godina?

Rece mi knjigovodja da preko firme moze nekih 5800din da se uplacuje za ovo osiguranje, neoporezivo je i ide kao trosak pa bi da otvorim za sebe polisu, samo ne znam kakva je situacija kod nas po tom pitanju, ja uplacujem preko kod Allianza ali njih nema i u Srbiji koliko sam skontao.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ima tema o osiguranjima, tamo smo malo diskutovali.
Ja sam kao primarno uzeo Grawe, analizirao sam par ponuda i njihovi uslovi su mi zvučali najbolje. Na osnovu iskustava par ljudi iz okruženja vidim da su korektni i pouzdani kod isplate.

Ovo za uplatu preko firme nisam znao, čak je ovlaš informacija koju sam tad dobio tvrdila suprotno. Proveriću i ja sa knjigovodjom.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Jel mozes da napises vise detalja, ovde ili na pp, o tome?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dodatno penziono je bez poreza, za životno nisam čuo.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Do tako neke cifre 5k mesečno se ne oporezuje.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Otvorio racun kod telenor banke 27 novembra. Jos uvek mi nije stigla dina kartica.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Sosijete ženeral grupa potpisala je ugovor o planiranju prodaje banke u Srbiji OTP grupi, uslovljen odobrenjem Narodne banke Srbije i antimonopolske komisije.
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1484348

SOGE Lizing (Leasing) i SOGE Osiguranje su obuhvaćeni procesom prodaje, dok će Sosijete ženeral grupa nastaviti svoje prisustvo u Srbiji kroz ALD Automotive, potvrđeno je agenciji Beta.

Zatvaranje transakcije bi trebalo da se desi u narednim mesecima.

U saopštenju Sosijete ženeral banka u Srbiji navela je da ona beležila rekordne rezultate u poslovanju u poslednjih nekoliko godina.

"Banka je na domaćem tržištu pozicionirana na četvrtom mestu po visini aktive, trećem po obimu kredita i četvrtom po ukupnim depozitima, a aktivna je i u poslovima sa stanovništvom i sa korporativnim klijentima. SOGE Leasing je tržišni lider", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u narednim mesecima Sosijete ženeral grupa i OTP grupa zajedno raditi na pridobijanju potrebnih odobrenja za ugovorenu transakciju.

"Sosijete ženeral Srbija će nastaviti servisiranje stanovništva i korporativnih klijenata sa visokim nivoom kavliteta i posvećenosti dok se bude pripremala neometana tranzicija za klijente osiguravajući pri tome stabilnost njihovog odnosa sa bankom", navela je banka.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Mares napisao:Vidim da je vladapetr spomenuo zivotno osiguranje, ne znam da li postoji odvojena tema za to, interesuje me kakva je situacija na nasem trzistu po pitanju zivotnog (penzionog) osiguranja, gde su najbolji uslovi i koji su okvirno procentualno prinosi na godisnjem nivou ako se racuna da je otplata na nekih 25-30 godina?

Rece mi knjigovodja da preko firme moze nekih 5800din da se uplacuje za ovo osiguranje, neoporezivo je i ide kao trosak pa bi da otvorim za sebe polisu, samo ne znam kakva je situacija kod nas po tom pitanju, ja uplacujem preko kod Allianza ali njih nema i u Srbiji koliko sam skontao.
Imaš li više informacija o ovome? Jedino što sam saznao je da se iznos do 5750din ne oporezuje kad se uplaćuje za zdravstveno osiguranje, ali se računa u platu pa idu doprinosi.
Poslao sam upit agentu osiguranja, očekujem uskoro odgovor.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Da li je pitanje o životnom ili penzionom osiguranju? Za ovo drugo
http://www.herbutkarolina.com/privatna- ... a-da-znas/
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Da li koristi neko Raiffeisen online? Zanimaju me utisci za novu verziju. Meni je drastična promena na lošije. Sve je veliko (fontovi, dugmad, meni) ali potpuno nepregledno i jako malo informacija je u jednom trenutku na ekranu. Ranije sam mogao da vidim sve račune i ispod gomilu drugih informacija. Imam osećaj da su pravili sajt za tablete i ljude koji imaju ćevape od prstiju. Na 24“ monitoru kad imaš miša, iskorišćene prostora je smešno. Ali, dizajn može da bude stvar ukusa, funkcionalnost je definitivno lošija. Više ne mogu da platim račun za ženu ili da uplatim bilo šta na ime deteta. Nema polja uplatilac, automatski idu moji podaci. Što je još gore, ne znam šta stavljaju od mojih podataka jer ne vidim kako će izgledati uplatnica. Kada odem na pregled plaćanja, ne vidim status u tabeli nego moram da gledam detalje za svako plaćanje da bih znao da li je prošlo. Ponovo su skratili period pregleda na 6 meseci tako da ne mogu da vidim sva plaćanja ka nekom za godinu dana. Ne mogu više ni copy paste u excel, odnosno, ono što dobijem je neupotrebljivo, a bilo je skoro savršeno u prethodnoj verziji. Smorio sam se,a nisam ni pogledao ostatak aplikacije, nemam živaca za dalje.
Koristi li još neko, kako vam se čini?
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Loše je.
Npr, za kreditnu karticu ne vidi se više stvarno stanje nego samo raspoloživo.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Jezivo. Baš sam seo za komp da poplaćam račune jer me mobilna aplikacija smorila, usporila 10x
Boringly average, but also perfect for school run mums
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ja u DE kada placam online, isto i u PL, nigde nisam mogao da modifikujem posiljaoca, uvek su moji podaci.

Svrha placanja sluzi za reference, bar kako to ovde funkcionise.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sve se slažem, veliki korak na gore. Poslao sam im mail da pitam kako da uplatim npr. za dete, ili ako hoću da mi dobrovoljni prilog bude anoniman. Evo odgovora:

Banka u skladu sa odredbama Zakona o sprečavanju pranja novca i finasiranja terorizma, donela poslovnu odluku da se naziv platioca fiksira (platilac je vlasnik računa). U svakom slučaju, to ne sprečava izvršenje transakcije.
Takođe, može se koristiti polje “Svrha plaćanja” za dodatne detalje koje želite da navedete, a koje ste ranije upisivali u polje “Naziv platioca” (ime deteta, roditelja i sl.)
Odgovori