Parkiranje

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Parkiranje

Post od Velja »

Verovali ili ne, veći je prekršaj stajati na trotoaru (gde nije označeno parking mesto) nego na sred ulice. A to što kod nas postoje i običaji, kao i paralelno pravo - to je druga stvar. Ne sporim da je ovaj u prekršaju...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mislim da su dali komunalcima nadležnost i za parkiranje na ulici, tj nema razlike gde je parkirano vozilo.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

To je možda neka novotarija i svakako još jedna idiotarija...
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Da, da. Saksije imaju ovlašćenja da kažnjavaju i za nepropisno parkiranje na ulici.
Lično me sačekalo obaveštenje zakačeno za brisač.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Da, ima vec skoro dve godine kako komunalci pisu kazne za parkiranje na ulici tako da mi nije jasno sta im je ovde bio problem i da li je zaista razlog 'mocni ljudi'.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Još jedna devijacija sistema. Nestručni i neobučeni poluhuligani procenjuju saobraćajnu bezbedost. Ni saobraćajna policija nije mnogo bolja, ali to je već drugo i dublje pitanje. Ovde je neka ,,pripadnost" u pitanju...

Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

kragujevac napisao: 21 Feb 2018, 12:19 Koliko ja vidim stoji znak na početku ulice, na slici se doduše vidi samo pozadina istog Ne verujem da u ovakvim okolnostima ulice na tom znaku stoji dozvola u fazonu "parkirajte gde stignete". Pre će biti da je neka vrsta ograničenja u pitanju. Mada, po tom pitanju me u Srbiji ništa ne bi začudilo.
Taj znak je za početak zonskog parkiranja, III zona, 9113. Proletos su tu postavili baštu, i bez blama "uštinuli" jedno 3-4 regularna parking mesta. Pisalo se o ovome dosta na tviteru, odgovor grada je tada bio "da su regularno zakupili taj prostor", ili tako nešto. Preko puta je zgrada (odakle su snimljene fotke iz onog tw posta) Zaštitnika građana.

Slika
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije problem u tim parking mestima ako su regularno zakupljena i napravljena basta za kafic, tako je po celom gradu. Nego mi nije jasno kako ne mogu da napisu kaznu ovima koji parkiraju uz bastu na sred ulice, znam da takodje za to komunalci pisu kazne svuda po gradu i to bas u ovakvim slucajevima kad neko parkira uz bastu.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Pa vidiš da neće ili ne smeju. Još jedna potvrda razloga zbog kojih i postoje, selektivno zavođenje reda ...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Velja napisao:Još jedna devijacija sistema. Nestručni i neobučeni poluhuligani procenjuju saobraćajnu bezbedost. Ni saobraćajna policija nije mnogo bolja, ali to je već drugo i dublje pitanje. Ovde je neka ,,pripadnost" u pitanju...
Ne samo to, nego i ljudi koji ni nemaju polozen vozacki :D Kazu ljudi...

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Mikka
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 23:36

Post od Mikka »

McGruja napisao:Obrnuto, ako nema znaka dozvoljeno parkiranje, onda je zabranjeno
....je jedan apsurd koji obesmisljava sva pravila u vezi sa parkiranjem u ZOBS-a i clanom 66. gde tacno pise gde je sve zabranjeno parkiranje (na mostovima, u tunelima, 3 m do pune linije..itd)

Znas li (ili neko) na koji se zakon/pravnik pozivaju kada naplacuju kazne ili nose auto tamo gde ne postoji znak "P" a nije prekrsena ni jedna tacka iz ZOBS-a pod clanom 66?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni su pre 2 godine komunalci pisali za parking. Ja iskulirao, reko zastareće. I stiglo rešenje prošle godine da platim 5000 ili zatvor 5 dana. Jeste više od godinu dana od prekršaja ali su antidatirali rešenje i jedino mi preostalo da platim.
Inače je prekršaj bio u Sokobanjskoj ulici. Dozvoljen parking sa desne strane, ali su svi parkirali i sa leve. Tako bilo godinama. I samo su jedan dan prošli komunalci i zakačili svima sa leve strane obaveštenje, a posle je stigla i kazna. Sutradan posle njih je išao saobraćajac. I posle više niko nije parkirao sa leve strane. Ne znam kako je sad.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Mikka
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 23:36

Post od Mikka »

Sokobanjska je bas uska ulica, sigurno si parkirao na trotoaru i nisi ostavio pesacima 1.6m slobodnog prostora.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kao i svi.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

2 dana je Bmw parkiran na sred ulice ispred najveceg Mupa u Srbiji.
A regularno je da nema trotoara ispred ograde Mupa, jer su stalno parkirana vozila prkeo celog malecnog trotoara, a delom na ulici i sve to ispred znaka za zabranjeno parkiranje i zaustavljanje. To je gore levo na ovoj nocnoj slici.

SlikaSlika

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori