Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Post od maniaxxx »

Jedno pitanje.

Zašto ima u Srbiji toliko psa lutalica ( iako jih je manje nego jih je bilo ). Zar nema nikakvog društva ili ko zna koga, koje bi vodilo red o njima, sklonilo jih sa ulice, sredilo i pokušalo da jih udomi, ponekad i bolje da jih humano uspavaju nego da se psi muče i vode život ko što ga vode? Meni se srce lomi svaki put kad to vidim i svaki put psujem i državu i ljude koje mogu to da dozvole, pa zar pas ( ili bilo koja druga životinja ) nije živo biče???

Ne mislim da generalizujem ali odnos do životinja u Srbiji je "na psu", toliko nepoštovanja i nemara nisam sreo još nigde. Zadnji put kad sam bio dole, pre skupa, kad smo se vračali iz Romunije ja i moja devojka išli smo na ručak u neki restoran tamo oko Vršca valjda...ceo ručak je završio kod psa lutalice koji je tamo bio, i to mladunac, lep ko čaša :mrgreen: . Kakvi su to ljudi, koji mogu to da gledaju i ne mare? Meni srce puca kad samo pomislim na to...a kamoli da to susrečem svaki dan.

A šta se tiče psa u javnim prostorijama, u Austriji je potpuno normalno da jih vode u shoping centre, ali ti psi su kulturniji ičistji od pola ljudi :mrgreen:

U Sloveniji jih po centrima još nema, barem ne ovih večih, onih za u torbice ima :mrgreen:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Paja napisao:Mix staforda i ko zna čega još. Pokupljen s ulice na Dorćolu gde ga je neka bagra trenirala za borbe. Bio je nabijen ko bilder.
Ordinira uglavnom oko Kalenića. Prepun ožiljaka iz raznih borbi oko ženki. Nikad na čoveka nije ni zarežao, a kamoli napao. Moja klinka samo što m oči ne vadi, a on sve to stojički podnosi.
Živi u stanu.

Slika
Iz par primera koje sam video psi trenirani za borbe nisu opasni za ljude, ali je ogroman problem kontakt sa drugim psima...
AVier_girl
Reactions:
Pridružio se: 20 Nov 2014, 14:01

Post od AVier_girl »

Na zalost psi sa ulice su osudjeni da se snalaze, ili im u tome pomazu udruzenja koja ih zbrinjavaju koliko mogu, hranu kupuju od donacija dobrih ljudi, koji uplate novac kada su u mogucnosti. Recimo danas je ispred pet centra bilo skupljanje hrane za pse lutalice. Ima ih mnogo zato sto je ljudima lakse da stence izbace na ulicu nego da sterilisu svog psa.

Nikakvog zakona nema za zivotinje, pogledajte samo primer iz Jagodine, kada je covek premlatio onog jadnog konja, a drzava mu dan posle toga istog konja vratila. Mislim tuga Bozija.
Nista ne moze da me iznervira nego kada neko muci zivotinju.

U Parizu je psima najnormanije dozvoljeno da se voze metroom, a ovde te vozac prvi izbacuje iz autobusa.
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

:plusone:
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Tebi ce biti mnogo lakse kada shvatis da ovo nije Pariz i Francuska, nego Beograd i Srbija. I da pre toga da li ce psi moci da se voze gradskim prevozom ili ne ima jos mnogo toga da se resi. Poredis Francusku, uredjenu zemlju, pravnu drzavu,...sa Srbijom koja je kaubojska zemlja, da se ne izrazavam drugacije.

Ovde se ne postuje zakon sto se tice ljudi, a da se postuje sto se tice pasa.

Taj lanac je privremeno resenje. U planu je da mu se napravimo boks kada se vreme malo prolepsa. Svaka tebi cast, ali ako svi ljudi koji drze pse vezane i u boksevima rade kako ne treba, a tako radi vecina, bar kod svih koje ja znam, a imaju veceg psa, on ne seta slobodno uvek po dvoristu, nego je vezan ili u boksu, onda i ja radim kako ne treba.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Lutalica ima toliko jer su njihovi bivsi vlasnici retardirani
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Ako si se pokajao sto si uzeo/dobio/kupio psa i shvatis da si pojeo go..o sto se toga tice, probas nekome da ga das ko ce se o njemu brinuti. Ako niko nece, onda opet pojedi go..o, pa ga odvedi u azil. To je mnogo humanije nego da ga odbacis.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
AVier_girl
Reactions:

Post od AVier_girl »

Ja uopste ne poredim vec kazem, ne moras ti da me prosvetljujes kako je u zemlji Srbiji :ccc:
Jos neko je ovde komentarisao kako je u ostalim zemljama tako da...
Svako ko VOLI pse ce reci da ne radis ispravno. Ni ti a ni ljudi koje pominjes.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Koja je poenta psa na lancu?
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Pa da ti ne pravi haos po dvoristu dok ne napravis boks.

Ali valjda ces prvo da obezbedis prostor(napravis boks) pa tek onda da nabavis psa...
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

On je dosao iznenada pa nas je malo uhvatio nespremne sto se toga tice. Zahvaljujem na dobronamernim savetima. Ali za sada ostaje ovako kako jeste. Veterinar je rekao tako. A ja da budem veci katolik od pape, ne pada mi na pamet. Ipak se taj covek skolovao za to i verovatno zna sta radi i kakve savete daje.
Slika
AVier_girl
Reactions:

Post od AVier_girl »

:srbin:
Jel mozes na pp da mi pustis lokaciju i kontakt tog "veterinara"?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ma pusti, ni prvi ni poslednji, a ocigledno neces promeniti stav
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Ali to nije veterinar, to je IDIOT ako ti je tako savetovao. Stvarno bi mogao da napises njegovo ime, cisto da znamo kome da se ne obracamo ako nam zatreba veterinar.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Meni veći haos po kući i dvorištu prave deca nego pas, pa ih opet ne vežem :)
Edit: inače pas pravi haos i štetu kada je zapostavljen.
Odgovori