Zašto ima u Srbiji toliko psa lutalica ( iako jih je manje nego jih je bilo ). Zar nema nikakvog društva ili ko zna koga, koje bi vodilo red o njima, sklonilo jih sa ulice, sredilo i pokušalo da jih udomi, ponekad i bolje da jih humano uspavaju nego da se psi muče i vode život ko što ga vode? Meni se srce lomi svaki put kad to vidim i svaki put psujem i državu i ljude koje mogu to da dozvole, pa zar pas ( ili bilo koja druga životinja ) nije živo biče???
Ne mislim da generalizujem ali odnos do životinja u Srbiji je "na psu", toliko nepoštovanja i nemara nisam sreo još nigde. Zadnji put kad sam bio dole, pre skupa, kad smo se vračali iz Romunije ja i moja devojka išli smo na ručak u neki restoran tamo oko Vršca valjda...ceo ručak je završio kod psa lutalice koji je tamo bio, i to mladunac, lep ko čaša

A šta se tiče psa u javnim prostorijama, u Austriji je potpuno normalno da jih vode u shoping centre, ali ti psi su kulturniji ičistji od pola ljudi

U Sloveniji jih po centrima još nema, barem ne ovih večih, onih za u torbice ima