Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Nije trebao onda ni zvati miliciju. Samo ga zakopa negde 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Odg: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Tu baš nisu čista posla, ako misliš na onog sto je upao u stan u prizemlju. Raspitacu se sutra tačno al nešto sam već čuo.Rakhil napisao:Sto lupa leba ti, pa najebe svako ko povredi, a ne ubije provalnika. Onaj sto je zabo srafcigerom dzankija na gajbi jos nije oslobodjen optuzbe
Ovog moraju privesti, da se sasluša itd. Ipak je ubio čoveka, ma kakve bile okolnosti.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Da od malena uce da se bave manifetlucima i da ne rade. Verujem da je moguce, mada je mozda i namestaljka.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Urose, ne znam sta si mi napisao posto je editovano, ali cisto da napisem modu/adminu da svakako ne bih shvatio kao uvredu jer se znamo licno tako da nije problem (ne znam da li ide neka opomena za to pa zato pisem). 
Sto se tice ovoga sto sam napisao, ne razumem se ni najmanje ali znam da se narod bunio i da se pisala peticija da se neki otac oslobodi sto je ubio provalnika u svojoj kuci koji mu je napqo decu ili tako nesto.
Po meni je sasvim ok da ubijes coveka koji ti unosi pistolj u kucu u kojoj su ti deca. Ne mozes ti da znas koliko je on lud (a sigurno jeste kad to radi) pa da budes zakonski limitiran da prihvatis rizik da opali tvom detetu u glavu. Jeste da nije po nasem zakonu ali smatram da je ovo sasvim ok razmisljanje.

Sto se tice ovoga sto sam napisao, ne razumem se ni najmanje ali znam da se narod bunio i da se pisala peticija da se neki otac oslobodi sto je ubio provalnika u svojoj kuci koji mu je napqo decu ili tako nesto.
Po meni je sasvim ok da ubijes coveka koji ti unosi pistolj u kucu u kojoj su ti deca. Ne mozes ti da znas koliko je on lud (a sigurno jeste kad to radi) pa da budes zakonski limitiran da prihvatis rizik da opali tvom detetu u glavu. Jeste da nije po nasem zakonu ali smatram da je ovo sasvim ok razmisljanje.
Poslednja izmena od AcaKayak u 24 Mar 2015, 19:25, izmenjeno 1 put ukupno.
AcaKayak napisao: Jeste da nije po nasem zakonu ali smatram da je ovo sasvim ok razmisljanje.

Nego kakva je praksa po tom pitanju. Jel se sprovodi zakon pa naje*u do kraja ljudi koji se nadju u takvoj situaciji ili se pogleda kroz prste ipak?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Aco napisao sam "ne lupaj" ali naravno nisam mislio ništa loše, drugari smo
Po mom mišljenju se institut nužne odbrane se u našem pravu previše ekstenzivno tumači, što znači kvalifikuje se u praksi kao nužna odbrana i ono što po nekom užem tumačenju ne bi trebalo da bude nužna odbrana.
Scuderia, u praksi, naravno da se gleda kroz prste, samo što ja to ne bih tako nazvao jer postoje dobro određeni instituti koji to regulišu i koji se primenjuju.
Slažem se Aco sa tim da je taj čin u takvoj situaciji sasvim legitiman, ali opet, nije razbio nekom kutiju sa jaja s pijace, ipak je neko ubijen, kakve god da su bile okolnosti. Mora da se vidi da li je tu bilo nekih komšijskih razmirica ranije.
Iz mog dosadašnjeg iskustva, takve stvari se ne dešavaju slučajno, tj. zanemarljiv je broj takvih situacionih dela. Uvek ima nešto iza. Ali jedno je kada imaš cele spise predmeta pred sobom i možeš da listaš, kada vidiš čoveka, čuješ svedoka, a drugo je kada čitaš novine uz kafu.

Po mom mišljenju se institut nužne odbrane se u našem pravu previše ekstenzivno tumači, što znači kvalifikuje se u praksi kao nužna odbrana i ono što po nekom užem tumačenju ne bi trebalo da bude nužna odbrana.
Scuderia, u praksi, naravno da se gleda kroz prste, samo što ja to ne bih tako nazvao jer postoje dobro određeni instituti koji to regulišu i koji se primenjuju.
Slažem se Aco sa tim da je taj čin u takvoj situaciji sasvim legitiman, ali opet, nije razbio nekom kutiju sa jaja s pijace, ipak je neko ubijen, kakve god da su bile okolnosti. Mora da se vidi da li je tu bilo nekih komšijskih razmirica ranije.
Iz mog dosadašnjeg iskustva, takve stvari se ne dešavaju slučajno, tj. zanemarljiv je broj takvih situacionih dela. Uvek ima nešto iza. Ali jedno je kada imaš cele spise predmeta pred sobom i možeš da listaš, kada vidiš čoveka, čuješ svedoka, a drugo je kada čitaš novine uz kafu.
Iskreno se nadam da je patka inace bolje da ne komentarisem

Danas sam dobio ovu sliku i uspeo sam samo da izguglam samo naslovnu stranu Blica i jesu iste. Ako su i druge istinite, stvarno ne znam sta se to promenilo za godinu dana ili je stvarno uticaj Blera kao sto je Ivanco okacio sliku na nekoj ranijoj strani .

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja bih doveo u pitanje institut nuzne odbrane, tacnije, deo "nuzne". Mislim da su zivoti moje porodice i mene, pa i njihova potencijalna ugrozenost, iznad zivota svakog ko mi udje u kucu nepozvan. Onaj ko provali u tudje se tim cinom automatski odrekao ljudskih prava in my book.
Opsti stav mi govori da treba legalizovati drzanje oruzja i dozvoliti upotrebu na svom posedu. S druge strane, opreznost i shvatanje da zivim u zemlji gde svi pisaju na pojam privatne svojine, na celu sa drzavom, mi govori da bi to dovelo do masovnog puskaranja u stilu svi protiv svih. Zajebano...
Opsti stav mi govori da treba legalizovati drzanje oruzja i dozvoliti upotrebu na svom posedu. S druge strane, opreznost i shvatanje da zivim u zemlji gde svi pisaju na pojam privatne svojine, na celu sa drzavom, mi govori da bi to dovelo do masovnog puskaranja u stilu svi protiv svih. Zajebano...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ja bi se teško odlučio da unesem oružje u kuću i da je dozvoljeno. Ako moraš da ga zaključaš u sef zbog dece onda nema ništa od samoodbrane, a ako je na pristupačnom mestu to je još gora opcija. Evo gledam sad po wikipediji, 1998. u USA je 120 dece poginulo od slučajnog okidanja. A pazi ovaj podatak - od svih smrti od pištolja u USA 61% su samoubistva.
- Rakhil
I ta logika stoji.
Samo, to je USA, statistika tamo je van sveta. Svajcarci imaju vise oruzja po kucama od njih pa nisu ni blizu po rokanju
Samo, to je USA, statistika tamo je van sveta. Svajcarci imaju vise oruzja po kucama od njih pa nisu ni blizu po rokanju
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Kod nas bi se rokali na raskrsnicama ko je u pravu. Nije to za nas.

- Rakhil
Ne znam, mozda bi se ljudi manje bahatili da znaju da svako moze pripucati. Ne znam.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Onaj matori je skoro u Bataji roknuo nekoga po tako nekoj osnovi ako ne gresim.