Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ahahhah, a unutra klot 

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pravno uređenje država ide uvek u pravcu ukidanja smrtne kazne, smanjivanja mogućnosti upotrebe oružja i veće restrikcije u držanju oružja, ne u pravcu liberalizacije istog.
Ja se u principu ne bih usudio da držim oružje u kući tek tako, ali bih očekivao da nošenje i zloupotreba oružja budu brutalno sankcionisani, ali zaista brutalno, jer tu ne može da bude 'slučajno', 'nisam znao', 'nisam video' itd.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Pa i jeste brutalno sankcionisano, 2-12 godina zatvora za nošenje oružja.
Slažem se da ne moze da bude nisam znao, ali tu imaš i ono 'nema dokaza' što je i najbitnije.
Huawei P6 TT
Slažem se da ne moze da bude nisam znao, ali tu imaš i ono 'nema dokaza' što je i najbitnije.
Huawei P6 TT
Kad bi zaista neko i popio maksimum, možda bi i bilo drugačije. Ne mogu da osude kriminalce za počinjene zločine, a kamoli za nošenje oružja. Ipak, čini mi se da kod nas nije toliko strašno koliko bi moglo da bude s obzirom na stanje u društvu i količinu oružja u opticaju.
- Uroš S.
Evo ti statistika za krivicno delo nedozvoljena proizvodnja, drzanje, nosenje i promet oruzja i eksplozivnih materija u periodu 2003-2013(tako sam izvukao, mogu da stavim bilo koji raspon od-do).
159 donetih prvostepenih presuda. Od toga 152 osuđujuće. Od osuđujućih, 47% kazni bile su zatvor 3-5 godina. 11.7% su kazne 5-10 godina. Pa ti sad reci da je blaga kaznena politika. Uzeti u obzir da ovde ulaze i dela iz razlicitih stavova istog člana za koja je raspon kazne npr stav 1. Nedozvoljeno držanje Tri meseca do tri godine zatvora. Od 159 samo 7 oslobađajućih presuda.
Huawei P6 TT
159 donetih prvostepenih presuda. Od toga 152 osuđujuće. Od osuđujućih, 47% kazni bile su zatvor 3-5 godina. 11.7% su kazne 5-10 godina. Pa ti sad reci da je blaga kaznena politika. Uzeti u obzir da ovde ulaze i dela iz razlicitih stavova istog člana za koja je raspon kazne npr stav 1. Nedozvoljeno držanje Tri meseca do tri godine zatvora. Od 159 samo 7 oslobađajućih presuda.
Huawei P6 TT
Za 10 godina u celoj Srbiji samo 150 kazni !?
Pa to je nista...
Pa to je nista...
Naravno. Mozda sud i nije toliko blag, ali je korupcija jaka kao i uvek 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Mozda samo jedan sud?
- Uroš S.
Naravno da je samo jedan. Zaboravih da napomenem.
Huawei P6 TT
Huawei P6 TT
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Uroše, znaš li kompletnu statistiku? 41.3% koji gore nedostaju su kazne od 2-3 god, jel bilo maksimalnih?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Uroš S.
U koloni za max stoji nesto ispod 2%, mislim 1.7. Ne znam kompletnu, ne mogu da vidim.
To sto nedostaje su 6m-1god i 1-3 godine.
Da se razumemo, tri godine za drzanje oruzja npr, nije ni najmanje blaga kazna, samo što je najlakše gađati se godinama i smrtnim kaznama i spravama za mučenje.
Huawei P6 TT
To sto nedostaje su 6m-1god i 1-3 godine.
Da se razumemo, tri godine za drzanje oruzja npr, nije ni najmanje blaga kazna, samo što je najlakše gađati se godinama i smrtnim kaznama i spravama za mučenje.
Huawei P6 TT
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Upravo, nadju ti mator dedin neprijavljen pistolj i pusis trojku... Al tudjim je lako po koprivama 

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Niste u pravu. Taj što je dobio 3 nije imao "mator dedin neprijavljen pištolj" nego nešto jače tj ozbiljnije.
Evo logike: ako je zabranjeno imati neprijavljeno oružje a ja egocentrik metodom odmerim da mi pištolj treba, vodjen ovom statistikom ću ga uzeti i držati. Varijanta "malo veze malo dobar advokat" računam da će da mi sredi pola godine. Igram na kartu dobar i fin, porodičan čovek - a možda se i izvučem.
Ali ako je najminimalnija moguća kazna 3 godine, nema šanse ni da razmišljam o pištolju
Evo logike: ako je zabranjeno imati neprijavljeno oružje a ja egocentrik metodom odmerim da mi pištolj treba, vodjen ovom statistikom ću ga uzeti i držati. Varijanta "malo veze malo dobar advokat" računam da će da mi sredi pola godine. Igram na kartu dobar i fin, porodičan čovek - a možda se i izvučem.
Ali ako je najminimalnija moguća kazna 3 godine, nema šanse ni da razmišljam o pištolju

There are 10 kinds of people in the world: