Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Tad je mozda poostrena kaznena politika, nosenje je bilo krivicno delo dosta pre 2009.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pričamo o neošenju legalnog oružja za koje imaš dozvolu, jel to jasno ili smo se razmimiošli?
Apsolutno je nebitno dal nosis legalni ili nelegalni pistolj ako nemas dozvolu za nosenje(a nemas ako nisi mup vojska i sl).
- Grujic
- Moderator
http://www.kg.ap.sud.rs/assets/files/bilten1-2010.pdf
Strana 55, broj presude 2625
Strana 55, broj presude 2625
edit: Iako mi sada nije jasno kad je šta izmenjeno, šta je po novom a šta po starom, nisam ipak poludeo, bilo je u poslednjih par godina nešto oko toga i u nekom period je postojalo to prekršajno delo. Da li postoji još to ne znamНошење ватреног оружја за које је издато одобрење за наба-
вљање и држање од стране надлежног органа Министарства унутра-
шњих послова РС, не представља радњу кривичног дела недозвољена
производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних мате-
рија из чл. 348. Кривичног законика, већ прекршај.
Nisi u pravu.ftj napisao:Apsolutno je nebitno dal nosis legalni ili nelegalni pistolj ako nemas dozvolu za nosenje(a nemas ako nisi mup vojska i sl).
Kako mislis da doneses oruzje iz prodavnice?

Kako mislis da odes do streljane?
Dozvola za nosenje oruzja je nesto drugo.
Ne secam se da li je to nas zakon ili americki, gde ako imas dozvolu za drzanje oruzja i recimo nosis ga na servis, ili u streljanu, mora da bude rasklopljeno na vidnom mestu, bez municije.
Ili pak u svojoj kutiji, u gepeku. Tako nekako ide, ne znam tacno.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Moze da bude u kutiji za transport, bez municije i sa zakljucanim okidacem, npr:

Rakhil napisao:Meni su na selu omamili rota i mirno opljackali sve
Pa sad ako se neko baš namerači na neki objekat, tu ni tenk neće pomoći.Vladapetr napisao:Sposobniji lopovi kučiće urnišu zvukom, puste neku frekvenciju koja ih izludjuje a ljudi je i ne čuju.
Mom kumu su opljačkali stovarište, imao je 2 vučjaka/dobermana/rota (ne znam tačno). Jednog su sutradan našli kako luta par km odatle, drugog su pola sata izvlačili iz kućice.
I dalje smatram da su dobar pas i alarm sasvim dovoljno obezbeđenje.
Isto tako mislim da bi država trebala da oslobodi svake odgovornosti vlasnika poseda na koji je ušao provalnik... bez obzira da li su ga izujedali psi, gazda bio jači od njega pa ga izlomio ili sasuo šaržer u njega.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Ja sam imao siyuaciju da su mi cigani provaljivali u magacin. Jedno su pokusali 3 puta u toku istog dana. Popnem se na banderu od reflektora, a on mi pokaze onu stvar i tu puknem, uzmem sekiru i trka za njima. Sreca sto su pobegli, jer mi je trebalo vremena da sklonim lim koji sam stavio na mesto gde su mi isekli ogradu. Dosla murija i kaze da ker moze da ih ujede. Ni ja ni cuvar ne smemo da ih bijemo vec samo da ih navatamo i da zovemo muriju. Kad sam ga pitao hoce li mi dati zapisnik da se opravdam za ukradenu robu odmah je prebacio na inspektore, sud ..... Znaci navataj u mraku, najebes mu se svega i pravi se lud. Jedino tako.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Zakon je zajeban ako npr povredis provalnika a on tebe nije ni taknuo ti mozes da odgovaras i da budes vise kaznjen nego on, on cak ce se i izvuci pogotovo ako je samo provalio a nije nista odneo. Recim o i ne daj Boze da provalnika koji je ispred stana povredis ili upucas a ti si u svom stanu, zakon nece biti na tvojoj strani sve dok provalnik ne predje prag tvog stana, zato je najbolje ako se i tako nesto desi da ga ubacis u gajbu i onda opleti po njemu. Paja ako se javi moze bolje da pojasni.

Znam da ljudi koji drze oruzije u kuci, nekad imaju negde dobro sakriven nelegalan pistolj (izbrisan serijski broj). Tako da ako neko upadne, ne razmisljaju vec pucaju, a drugi pistolj sluzi da mu stavis u ruku ako vec nema svoj.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Grujic
- Moderator
Ako stave pištolj u ruku nikada im neće proći priča, samo taj detalj je dovoljan da padne sve 

Pricam uprosteno, ali poenta je da drze ljudi i takav pistolj.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Moguće je ublažavanje kazne za čl. 348. KZ. Za nedozvoljeno držanje moze da se dobije 30 dana zatvora. Osim ako je ucinilac ranijr osudjivan za istovrsno krivicno delo.
Huawei P6 TT
Huawei P6 TT