Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Ne brže od života!

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Dobro je odreagovao ovaj (u čini mi se) belom Audiu, jel to samo na retovizor ili ima i za od nazad neka asistencija/upozorenje?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Retrovizor. Nisam čuo da ima takva asistencija.
Posetite www.garaza.rs !
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije nemoguce da ga je nesto upozorilo.

https://www.audi-mediacenter.com/en/tec ... stems-7184
Audi pre sense rear
Audi pre sense rear uses radar sensors in the rear bumper to detect an impending rear-end collision, and it initiates preventive safety measures. These include pretensioning the front seat belts by electric power and closing the windows and sliding sunroof. In addition, the system activates the hazard warning lights to alert following traffic to the critical situation. In this process, the Rear-end collision alert signal (RECAS) is triggered, which flashes the hazard warning lights at a high frequency. Audi pre sense rear is active in background over the car’s entire driving speed range with the exception of trailer towing situations.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ovo iznad opisano imam na svom autu, jednom mi se aktiviralo kada sam izlazio iz dvorišta i već bio na ulici, dok da ubacim u D i krenem, neko se zaleteo ili šta već, a auto se već pomirio sa tim da će da nas udari.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Vrhunski.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

I Ateca ima to.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nisam znao, prvi put čujem. Svaka čast da je neko to osmislio.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

lami napisao:Sad ga malo pretera. U Srbiji je klima u autu do 2000ih bila retka. Za ovo da se klima gasi sam cuo skoro, ali nemam pojma kako radi i da li ima na svim automobilima.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Kakav je ovo sirotinjski forum? Niko nije vozio auto opremljen klima uređajem pre 2000.?

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Respect! :thumbup:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Baš vala. Svaka čast.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

cudno kako je onaj primetio da je ovaj bez svesti obzirom da ga je davno pretekao i otisao prilicno daleko ispred, meni u prvi mah delovalo da se slucajno nasao ispred prateci situaciju u retrovizoru pa nije procenio a i prilicno je rizikovao ovim pokusajem zaustavljanja, mogao je vece sranje da napravi na putu da su se izokretali pa jos neko naleti ali dobro ako je ovo imalo koristi po onesvescenog.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Mislim da nije nemoguce bilo primetiti da nesto nije ok ako iole pratis situaciju na putu oko sebe, a vidi se da je uradio neko vrlo sposoban za volanom jer u trenutku udara nije bila stisnuta kocnica. Sto znaci da je prvi udar bio puno blazi i male sanse da se zanese auto.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

OMP napisao: 24 Nov 2021, 07:33 cudno kako je onaj primetio da je ovaj bez svesti obzirom da ga je davno pretekao i otisao prilicno daleko ispred
Pa nije baš, taj što ga je na kraju zaustavio je na početku snimka bio IZA kamere, jasno je mogao da vidi da auto odlazi u stranu nekontrolisano. Ne znamo šta se dešavalo ranije ali je moguće da je to pre snimka mogao i da vidi da je vozač bez svesti - tako je i pisalo u nekim komentarima. Pa ge je i pretekao baš da bi ga posle zaustavio.

Ono što je mogao bolje da uradi je da "mekše" sačeka auto iza, da ne uspori toliko već da prvi kontakt bude sa malom relativnom brzinom pa tek onda da počne da jače koći. Ipak je onesvešćeni vozač imao 5 polomljenih rebara posle sudara. To što je moglo mekše ne znači i da je to lako. Gledaš u retrovizoru gde je teško proceniti brzinu, a pri tom je to manevar koji nikad nisi probao u životu... 90% vozača (uključujući i mene) bi verovatno uradila ovako ili gore, a ne bolje.

Mada sad mi pada na pamet, da nije bilo udarca možda bi noga ostala na gasu i auto iza bi se izmigoljio... Ovako udarac verovatno prekida dovod goriva pa auto garantovano staje.
Odgovori