Koliko znam u Premijer ligi važe neki delovi ovoga što si nabrojao jer se profesionalno bavljenje fudbalo smatra zanimanjem. Ako nekoga povrediš to si uradio na poslu a za to postoje sankcije. Znam da je plaćanje lečenja obavezno.maxer napisao:Strašno!
Za ovakve namerne startove sa teškim posledicama, uveo bih sledeću kaznenu meru:
- krivac mora da plati celokupno lečenje i kasnije troškove rehabilitacije povređenog
- mora da plati nadoknadu povređenom u iznosu godišnje zarade povređenog
- zabranu igranja i ulaska na stadione (onemogućavanje učestvovanja na treninzima) u min. roku od 2 godine
- ako povreda dovede do trajnog onemogućavanja bavljenja fudbalom povređenog, nadoknadu povređenom u visini njegove 10-to godišnje zarade.
Pa da vidim ko bi onda smeo da napravi ovakav ubilački start
Sport
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Sport
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Nisam toliko upoznat sa fudbalskim pravilima, slabo ga pratim (gledam samo najinteresantnije mečeve).
U svakom slučaju ono što priča Kuzmanović ne stoji ni pod tačku razno. Prosto sam zapanjen da ima takvo mišljenje
.
Kao klinac i kasnije do kraja srednje škole, jesam sa društvom igrao fudbal ... nikada mi nije palo na pamet da imam grub start prema bilo kome ALI zato jao si ga majke onome ko bi pokušao da napravi grub start na meni - takve sam tukao zverski tu odmah na terenu. To se je desilo dva-tri puta i posle toga više nikome nije palo na pamet da me nepropisno faulira tj. povredi. Batina je iz raja izašla. Da se razumemo: ja jesam oniži (1.67) ali sam 35 god. ludački trenirao borilačke veštine i nikada to nisam zloupotrebio ali jesam upotrebio u samoodbrani ili u pomenutim situacijama, jer razumem kada me neko u fudbalu slučajno udari u cevanicu ili sl. ... znate o čemu pričam - tačno se vidi kada je čovek "namerno" išao da te udari a kada slučajno ... sam govor tela tog čoveka, izrazi lica, nastup posle prekršaja, ma ukratko SVE govori jasno da li je to bilo namerno ili slučajno. E te, sa namernim startovima - jesam tukao i to baš onako "nekontrolisano" i emocionalno.
Posle, kada me bi me prošao izliv besa, bilo mi je i krivo što sam baš toliko agresivno nastupio ali jebi ga ko mu je kriv, svaka akcija ima i svoju reakciju. Ja imam ponekad kratak fitilj, ali samo prema agresivnim i prepotentnim tipovima.
Otuda i takav moj stav prema ovakvim događajima. Nema šanse da je onaj tip "nevin" - znao je on vrlo dobro šta takav start može da prouzrokuje. Ne tvrdim da je "želeo" da mu polomi nogu ali jeste znao i hteo da ga povredi na nedozvoljen način i za to bi teško trebao da ispašta - spram štete koju je napravio.
U svakom slučaju ono što priča Kuzmanović ne stoji ni pod tačku razno. Prosto sam zapanjen da ima takvo mišljenje

Kao klinac i kasnije do kraja srednje škole, jesam sa društvom igrao fudbal ... nikada mi nije palo na pamet da imam grub start prema bilo kome ALI zato jao si ga majke onome ko bi pokušao da napravi grub start na meni - takve sam tukao zverski tu odmah na terenu. To se je desilo dva-tri puta i posle toga više nikome nije palo na pamet da me nepropisno faulira tj. povredi. Batina je iz raja izašla. Da se razumemo: ja jesam oniži (1.67) ali sam 35 god. ludački trenirao borilačke veštine i nikada to nisam zloupotrebio ali jesam upotrebio u samoodbrani ili u pomenutim situacijama, jer razumem kada me neko u fudbalu slučajno udari u cevanicu ili sl. ... znate o čemu pričam - tačno se vidi kada je čovek "namerno" išao da te udari a kada slučajno ... sam govor tela tog čoveka, izrazi lica, nastup posle prekršaja, ma ukratko SVE govori jasno da li je to bilo namerno ili slučajno. E te, sa namernim startovima - jesam tukao i to baš onako "nekontrolisano" i emocionalno.
Posle, kada me bi me prošao izliv besa, bilo mi je i krivo što sam baš toliko agresivno nastupio ali jebi ga ko mu je kriv, svaka akcija ima i svoju reakciju. Ja imam ponekad kratak fitilj, ali samo prema agresivnim i prepotentnim tipovima.
Otuda i takav moj stav prema ovakvim događajima. Nema šanse da je onaj tip "nevin" - znao je on vrlo dobro šta takav start može da prouzrokuje. Ne tvrdim da je "želeo" da mu polomi nogu ali jeste znao i hteo da ga povredi na nedozvoljen način i za to bi teško trebao da ispašta - spram štete koju je napravio.
- samo polako
Oglasila se FIFA.
Pod njenim okriljem se igralo.
http://sport.blic.rs/fudbal/svetski-fud ... fa/pjg02z5
Pod njenim okriljem se igralo.
http://sport.blic.rs/fudbal/svetski-fud ... fa/pjg02z5
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
FIFA je maltene odmah objavila da ce regularno davati mesecnu zaradu, zbog toga sto se desilo u njenom takmicenju. Namerni startovi i startovi sa nesportskom pozadinom su nesto drugo, ali vecina pregrubih startova nema zlu nameru ka igracu, vec je jednostavno zar borbe. Koliko li bi prema maxerovim pravilima trajala Gatuzova ili karijera Najdzela de Jonga, da ne pominjem Vinija Dzonsa ili Roja Kina. Najbolje obesmisliti fudbal totalno i zabraniti kontakte apsolutno, a logicno je da bi tako nesto proizslo iz takvih dozivotnih zabrana.
TT
TT
Имам једно потпитање...
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Pravo je umece igrati ostro i cesto na granici faula i za bekove i pogotovo za defanzovne centralne.
Ne bi, ja barem, u istu grupu stavljao pomenutog Velsana sa majstorima poput pomenutih...Gatusa, Kina. Ima i sada slicnih igraca ,npr Arturo Vidal agresivan borben i nadimak mu je " ratnik".
Ne valja ni jedna krajnost, ni preterano ubijanje i kaznjavanje grublje igre ali nema poente ni pregrubo.
Sta bi to znacilo da svaki pajser( u fudbalskom smislu) koji ima snage i kondicije moze da totalno neutralise nekog majstora fudbala tako sto ce ga povrediti ,bzv to bi yek ubilo i ovako pre defanzivan fudbal.
Послато са HUAWEI VNS-L31
Ne bi, ja barem, u istu grupu stavljao pomenutog Velsana sa majstorima poput pomenutih...Gatusa, Kina. Ima i sada slicnih igraca ,npr Arturo Vidal agresivan borben i nadimak mu je " ratnik".
Ne valja ni jedna krajnost, ni preterano ubijanje i kaznjavanje grublje igre ali nema poente ni pregrubo.
Sta bi to znacilo da svaki pajser( u fudbalskom smislu) koji ima snage i kondicije moze da totalno neutralise nekog majstora fudbala tako sto ce ga povrediti ,bzv to bi yek ubilo i ovako pre defanzivan fudbal.
Послато са HUAWEI VNS-L31
- samo polako
Drogba je izjavio da je Vidić najbolji igrač protiv koga je igrao. A opet jedan drugom nisu slomili noge u duelima.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ovaj put Nurkic pocepao Jokica i Denver. Vratio im sa kamatom. Cao-zdravo playoff.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Sport
Strasno, kriminalna partija Denvera. Gresili uzasno, ispucavali se za 3, Plummly 0 poena, svi komplet ko slogirani. Ne verujem ni da je brdjan dao 33... kako god da je bacio uslo je, otskace na sve strane po obrucu al ulazi.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ja se sve nadam da ce da se trgnu, ali trenutno su u teskom q. Bez Jovica ni ne licimo na ekipu.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
B92: Obradović: Đoković ponovo jede meso http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.ph ... id=1247707
- samo polako
Federer najebo!