Stigla zima...
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Re: Stigla zima...
Nemam nekog iskustva voznje po snegu i ledu.
Jel moguce da auto plese,tj osetite kako i najmanji zaledjeni,plitki kolotrag,hoce da vas izbaci pri brzini od 25-30kmh.
Preznojio sam se jutros,krenuh za bg i jedna deonica od 10 km izmedju Loznice i magistrale za Sabac je ledena ploca.
Naravno odustao sam,kada sam video da ni magistrala do Sabca nije nista bolja.
Koliko tih 10 km u oba smera znaju da budu dugi.
Gume su sava 175/70 r14 eskimo s3,stare godinu dana,presle 4000km.Naduvah ih na 2.3(fabricka preporuka) jutros na aparatu na pumpi.
Dal je moguce da aparat laze,pa sam ih preduvao,jer sam skoro svaku morao da doduvam oko 0.3 i da je to uzrok da osetim da auto plese 2-3 puta na tom ledu pri 25km,lad maidje mala neravnina.
A drugi me preticu :trljamoci:
Ne svi,ali je to ucinio poneki kombi i stilo sa "205" gumama.
Jel moguce da auto plese,tj osetite kako i najmanji zaledjeni,plitki kolotrag,hoce da vas izbaci pri brzini od 25-30kmh.
Preznojio sam se jutros,krenuh za bg i jedna deonica od 10 km izmedju Loznice i magistrale za Sabac je ledena ploca.
Gume su sava 175/70 r14 eskimo s3,stare godinu dana,presle 4000km.Naduvah ih na 2.3(fabricka preporuka) jutros na aparatu na pumpi.
Dal je moguce da aparat laze,pa sam ih preduvao,jer sam skoro svaku morao da doduvam oko 0.3 i da je to uzrok da osetim da auto plese 2-3 puta na tom ledu pri 25km,lad maidje mala neravnina.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Lopata ti ne gine svakako, stigla zimatrojanac napisao:Realno nemaju, al kao tešim se da neću opet da lopatam kao juče.

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja sam mog zabo u blato neko u dvoristu, jos sam pokusao da ga isteram i nateram ga na sneg i bla bla jedan tocak se okrece, drugi ni da mrdne (tako je favricki), ja ga zakljucao ostavio 2 dana, jutros nece da upali, otisao fabricki akumulator posle 6,5 godina, nek mu je laka crna zemlja 
Na kraju ga upalim na kablove, cale me izvuce i onda je krenula zabava...
A ovako je bilo prosle zime
http://www.youtube.com/watch?v=9dD01CPo4cY

Na kraju ga upalim na kablove, cale me izvuce i onda je krenula zabava...
A ovako je bilo prosle zime
http://www.youtube.com/watch?v=9dD01CPo4cY
@sasha015,mora da si isao bas sporo kada si uspeo i stilu oznagu gume da procitas 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 6671.phtml
Besplatan je, ali ukoliko imate normalan auto, necete moci da se popnete na brdo zvaono parking mesto
Besplatan je, ali ukoliko imate normalan auto, necete moci da se popnete na brdo zvaono parking mesto

To je zemljak normalno. Ziv si "iksan" pa se bojis, ali je veoma bitno da strah ne provlada. Jer, imas ti jos ihahaj zimskih voznji ispred sebe, hvala Bogu.sasha015 napisao:Nemam nekog iskustva voznje po snegu i ledu.
Ja sam se prosle zime okrenuo jednom ili dva puta. Pa sam odmah nastavio dalje, i vratio se istom deonicom ponovo. SVe je to normalno, i tako moras da prihvatis.
Mozda bi se sigurnije osecao da hyu ima http://www.youtube.com/watch?v=VHM9bh-qlec

Samo polako i oprezno. Na te sto te preticu ne obracaj paznju. Visak iskustva ili manjak neceg drugog, tebe to ne brine. Trudi se da izbegavas nagle manevre, i nagla kocenja, i to je to.
P.S: ako ima neki profesionlani vozac, da li moze da mi objasni sledecu stvar:u nedelju sam isao istim putem kao i sasa015, samo malo dalje, put su cistili ali je ostalo dosta snega na kolovozu. Temp je bila -4...Vozio sam oko 40 najvise, ne pojedinim mestima i 50. Jedan autobus me je obisao dva puta(stao je da pokupi putnike), isao je najmanje 80-90, pri istim uslovima.
Da li je moguce da tezina autobusa, sa predpostavljam dobrim zimskim gumama, znaci toliko?
Poslednja izmena od superboss u 10 Dec 2012, 17:44, izmenjeno 1 put ukupno.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Odakle busu zimske gume 

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Koje gume autobusi imaju uopste? M+S?
Sent from my Samsung using Tapatalk.
Sent from my Samsung using Tapatalk.
Pazi, niko se nije naucen rodio, tako da moram da pitam:Heinz napisao:Odakle busu zimske gume
Zar ne postoje stvarno?

Sto kaze kuzmanovic, sta onda koriste zimi?
Poslednja izmena od superboss u 10 Dec 2012, 18:07, izmenjeno 1 put ukupno.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Autobus je širi, teži i stabilniji, ima često više osovina/točkova pa je i kontaktna površina veća nego kod malog automobila. Točkovi su znatno širi... Možda u tom grmu leži zec... A i vozači koji to voze su malo iskusniji... I nehajniji...
Poslednja izmena od Saša u 10 Dec 2012, 17:51, izmenjeno 1 put ukupno.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Jasta nego imaju zimske gume, bar autobusi normalnih firmi i bar na zadnjoj osovini.
Tezinom razbacuje sneg i moze da pegla kako hoce mada i soferi preteruju jer ne moze da se zaustavi kako hoce.
Inace, nema boljeg nego se po takvom putu uvaliti iza busa
sent from my brain using the force..
Tezinom razbacuje sneg i moze da pegla kako hoce mada i soferi preteruju jer ne moze da se zaustavi kako hoce.
Inace, nema boljeg nego se po takvom putu uvaliti iza busa

sent from my brain using the force..
Ma kontam ja to. Na kraju krajeva, vidim trag kakav ostaje iza njega.Saša napisao:Autobus je širi, teži i stabilniji, ima često više osovina/točkova pa je i kontaktna površina veća nego kod malog automobila. Točkovi su znatno širi... Možda u tom grmu leži zec... A i vozači koji to voze su malo iskusniji... I nehajniji...

Sto kaze nuk, mene vise u toj situaciji brine mogucnost zaustavljanja? Tu opet masa vozila ima negativan efekat, jer je inercija mnogo veca.
E pa juce kad smo bili zaglavljeni na auto putu, svojim ocima sam gledao kako autobus nije mogao sa lancima da se pokrene....
I ostao je tamo zaglavljen.
I ostao je tamo zaglavljen.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Busevi i kamioni peglaju po snegu.
Ipak, kada poledi, ponasaju se kao slon u staklari, ukoliko se ne zna posao...
Ipak, kada poledi, ponasaju se kao slon u staklari, ukoliko se ne zna posao...
Kod buseva izgled dosta vara, tj deluju nezgrapno/nestabilno, a u stvari je drugačije jer im je težište nisko zbog teške šasije i motora. Pri tom, ovi današnji imaju sigurnosne elektronike k'o S klasa...