Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od milosdoktorabs »

ljudi niste mi jasni,zasto ne pogledate malo testove ne samo najnovije vec recimo 3 ili 4 godine unazad,tu cete verovatno naci odg gumu.Tako sam ja nasao brend semperit i u letnjoj i u zimnskoj varijanti.Bio skeptican ali sam se jako prijatno iznenadio.Mislim da je trenutno po kvalitetu i svojstvima odmah iza premijuma ali po nekim svojstvima i u rangu sa njima.Trenutno sam vec trecu sezonu sa semperit speed grip-om 2 ,prve dve u 1995 65 15 a treca tj na Alfi je 205 55 16.Tiha,upravljiva,dobro drzi na mokrom i solidan grip na snegu,gde ces vise.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ovo Semperit jeste tacno i sam sam vozio letnje medjutim kada sam prosle godine kupovao zimske UG 8 su bile skuplje 5 e od semperita u dim 205,55,16 V i naravno nisam kupio Semperit.
Kupuje se trenutna najbolja ponuda ili najjeftiniji Tigar.

neXus
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

McGruja napisao:
Saša napisao:Kleber, druga zima na Avensisu, jutros kolega vozi i na semaforu čujem kako proklizava pri kretanju!?

Tapatalk
Ja sam bacio Kleber zimske :)
Sluzbene, doduse, bas mi je bila ocajna
Prve zime su bile bez zamerke, a evo sada prvi dan snega (stavljene pre par dana) i proklizavanje pri kretanju sa semafora, a skoro nikakav sneg. Baš čudno... A možda je i slučajno... :)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

A možda ste nagazili belu liniju koja je jako klizava pa je zato proklizao.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Moguće, to već ne znam...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Meni se to desilo. Te bele linije su jako jako opasne, naročito kada kočite na njima, gotovo da nema efekta.
Znaju i da proklizaju pri startu.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Plus su na najzayebanijim mestima - pešački prelazi, žute oznake na autobuskim stajalištima, natpis ,,ŠKOLA'' kod ulaza u iste. Bajkeri su pokretali inicijativu da se to sredi pravom farbom jer padaju zbog toga i ništa, putare peca resa :ccc:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Sinoc sam se video sa kjolegom koji vozi Golfa 2 sa mesec dana starim winterama i zali se kako nenormalno klizaju otprilike sve ovo sto se pise o njima i stvarno, provozasmo malo i guma je ocajna, otprilike pa kao da se vozi na losim letnjim.

Ono sto je zanimljivo,i ja vozim na istim gumama trecu sezonu, skoro pa duplo tezi auto i razlika je nebo i zemlja, moje imaju odlican grip i neuporedivo bolje "drze" u odnosu na njegove sto je i on zakljucio, totalna suprotnost.

Ne bih da ispadnem glup u drustvu ali da li je moguce da su promenili smesu ili mozda zavisi od serije do serije, u cemu je fora?
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Fora je u Golfu 2!

Imam Winter-u i meni se stvarno nije desilo da prokliza niti da se čudno ponaša, možda je to i zbog toga što se zaista trudim da vozim pažljivo.
Proklizao sam samo na pešačkom prelazu u jednoj raskrsnici.
Imam i ABS koji se do sada nije uključivao, dok je recimo sa letnjim Firestone ABS u punoj funkciji na ovakvom vremenu i gotovo da je svako kočenje i ABS aktiviran.
Poslednja izmena od samo polako u 27 Nov 2013, 14:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Izgleda da su problematične u tim manjim dimenzijama. Nisam video da se neko žali u 15 i 16". Moguće da nije ista guma. Doduše, ni u većim dimenzijama se nije proslavila u testovima, ali na Alfi i Stilu vrlo dobro rade.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Meni je u 195 65 15 krš.

HUAWEI P6 via TT
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

sasa lbg napisao:Ovo Semperit jeste tacno i sam sam vozio letnje medjutim kada sam prosle godine kupovao zimske UG 8 su bile skuplje 5 e od semperita u dim 205,55,16 V i naravno nisam kupio Semperit.
Kupuje se trenutna najbolja ponuda ili najjeftiniji Tigar.

neXus
Kad sam ja kupovao semperit u 205 55 16 kod nas je bila i cenovno nekde u rangu goodyeara ( koji evro gore dole ) i radije sam je kupio nego goodyear i nije mi žao, guma je bila vrhunska, semperit se vrača na listu top marki polako ali sigurno.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Danas mi čiča uleteo starim Mondeom u CR-V-a. Srećom bila je minimalna brzina, ja stao ali se on klizao par metara. Pogledam - letnje gume :kuku:

Vrati se on malo i ispostavi se da je meni nikakva šteta - žabice kliknule nazad, ništa se nije polomilo, samo se vide minimalne ogrebotine na crnom delu branika koji je ispod. Pošto sam video da kod mene nema ništa za popravku pustio sam ga da ide, inače je bila moja prednost. Da je bila veća šteta, policija, zapisnik, verovatno bi mu i osiguranje tražilo da nadoknadi štetu zbog letnjih guma.
Ne znam kako bi bilo pravno gledano da sam ja oduzeo prednost, a on isto tako na letnjim gumama? Verovatno bi dobio kaznu za gume, ali ne znam da li bi bila podeljena odgovornost i za sudar?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ja ga ne bih pustio bez 100 eur
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Neka mu tih 100e za gume, na kraju sam mu se malo iskenjao da ih menja pod hitno. Bolje bi mu bilo, dok ne napravi veći problem.
Odgovori