VW Golf VII

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: VW Golf VII

Post od Uroš S. »

A i dalje sere po svima sa prodajom... I to iz visine, sa tendencijom da to radi još više.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

To je tačno. Prešao je u naviku. Kao Koka kola, što ne znači da je najbolja (možda i jeste) ali Golf nije sigurno.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ja bih pre rekao da Cola nije sigurno, a Golf mozda jeste :mrgreen:
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Iza Golfa stoje decenije uspeha I pouzdanosti.To je ono sta ga zapravo prodaje,i dan-dan Golf nikad nije promasaj I na polovnom Golfu dizelu mozes samo da zaradis pri sledecoj prodaji :kezo:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

MAD MAX napisao:VW je to! Narodna kola, uvek bio i ostao. Ništa posebno, ni udobno ni lepo, ni posebno pouzdano, samo skupo.
Ova korozija što se pominje je fenomen koji još postoji na VW, što mnogi ne znaju. Nije ni loš, ali je za klasu antikorozivna zaštita za Francuskim autima, pa čak i Fiatom.
Ako sami nemci smatraju da ima mnogo jeftinijih kola a pouzdanijih od VW šta reći.
u mad bro? :prdi:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Ima par godina kako više nije bajka voziti, kupiti i prodati golfa. palo je interesovanje, a cene se primalke konkurenciji. Nešto kao sa Koka kolom, koja je počela da piše glupe parole na etiketama.
Inače još od Bube, pratim i vozim VW. I za Bubu su se nekada pričale priče, bila je to skupa, spora, neudobna i troma mašina a u suštini, to je bio jedan od lošijih automobila. Golf 5-6-7, šta tu ima novo i revolucionarno i posebno pouzdano? Koje su cene novih vozila a koje polovnih??
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

MAD MAX napisao:Ima par godina kako više nije bajka voziti, kupiti i prodati golfa. palo je interesovanje...
Meni samo nije jasno ako je nj.v. precenjeni Golf preko 10 godina najprodavaniji auto u Evropi i u 2013 takodje, kako je palo interesovanje?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Zapravo nije bio 2005. :)
A 2013. jos traje :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Scuderia napisao:Ja bih pre rekao da Cola nije sigurno, a Golf mozda jeste :mrgreen:

:plusone: :plusone: :plusone: :plusone:
Slika
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Dusan napisao:
MAD MAX napisao:Ima par godina kako više nije bajka voziti, kupiti i prodati golfa. palo je interesovanje...
Meni samo nije jasno ako je nj.v. precenjeni Golf preko 10 godina najprodavaniji auto u Evropi i u 2013 takodje, kako je palo interesovanje?
Ovo se odnosi na polovnog Golfa, posebno za Srbiju. Jednostavno, treba pogledati cene polovnih Golfova, sravniti sa konkurencijom i stvar je jasna, pri čemu uzeti i cenu novog vozila.
Inače, u Srbiji je nekada (do pre par godina) vladala Golfomanija, koja je sada višestruko manja. Prošlo je vreme u Srbiji "lož ulja", Golfova 2 i 3, pa i 4, gde je Golf sa dizel motorima bio neprikosnoven "ložač" na jeftino gorivo. Od 5 te generacije, stvar se drastično menja, a u Srbiji, uz jak marketing + "ulazak u javna preduzeća", Skoda pokušava da zameni Golf 2. Sad imamo, paradoks, da u Srbiji pojednci tvrde da je Skoda bolja od Golfa ??? (potpuna istina), kao nekada što su tvrdili da je Golf premijum auto. A produkcija i prodaja Skode u Evropi je simbolična.... Jedno u Srbiji ona predstavlja neki bitan faktor prodaje (prodato 4 puta više od Golfa i Pola).
Golf jeste u Evropi najprodavaniji u klasi. Zato sam dao i poređenje sa Koka Kolom. Ako se ne razumeš u vozilo (a 90% ljudi u Evropi su potpune analfabete za kola), veli ajmo Golfa, to je to....
Ne bi da ja "pljujem" golfa. Nije to auto za "pljuvanje". Nije to auto sa nečim posebnim, što bi ga izdvajalo od ostalih. On ima jednu zaista značajnu karakteristiku, a to je da je u svemu prosečan, znači nema nekih velikih nedostataka, ali se nema čime mnogo ni pohvaliti.
Znači, to je Nemački auto za "nemački" običan narod, a Nemci drže evropsku ekonomiju na plećima.... Naravno da će biti najprodavaniji, u prvom redu što je je za nemačke pojmove od Opela i Forda bolji po većini parametara.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Jel ti bilo lepo? A sad povuci vodu i vrati se na VG ;)
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

A što?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

MAD MAX napisao:
Dusan napisao:
Ovo se odnosi na polovnog Golfa, posebno za Srbiju. Jednostavno, treba pogledati cene polovnih Golfova, sravniti sa konkurencijom i stvar je jasna, pri čemu uzeti i cenu novog vozila.
Inače, u Srbiji je nekada (do pre par godina) vladala Golfomanija, koja je sada višestruko manja. Prošlo je vreme u Srbiji "lož ulja", Golfova 2 i 3, pa i 4, gde je Golf sa dizel motorima bio neprikosnoven "ložač" na jeftino gorivo. Od 5 te generacije, stvar se drastično menja, a u Srbiji, uz jak marketing + "ulazak u javna preduzeća", Skoda pokušava da zameni Golf 2. Sad imamo, paradoks, da u Srbiji pojednci tvrde da je Skoda bolja od Golfa ??? (potpuna istina), kao nekada što su tvrdili da je Golf premijum auto. A produkcija i prodaja Skode u Evropi je simbolična.... Jedno u Srbiji ona predstavlja neki bitan faktor prodaje (prodato 4 puta više od Golfa i Pola).
Golf jeste u Evropi najprodavaniji u klasi. Zato sam dao i poređenje sa Koka Kolom. Ako se ne razumeš u vozilo (a 90% ljudi u Evropi su potpune analfabete za kola), veli ajmo Golfa, to je to....
Ne bi da ja "pljujem" golfa. Nije to auto za "pljuvanje". Nije to auto sa nečim posebnim, što bi ga izdvajalo od ostalih. On ima jednu zaista značajnu karakteristiku, a to je da je u svemu prosečan, znači nema nekih velikih nedostataka, ali se nema čime mnogo ni pohvaliti.
Znači, to je Nemački auto za "nemački" običan narod, a Nemci drže evropsku ekonomiju na plećima.... Naravno da će biti najprodavaniji, u prvom redu što je je za nemačke pojmove od Opela i Forda bolji po većini parametara.

Ovo sto si ti napisao je podjednako smesno kao sto je i srpsko automobilsko trziste smesno i potpuno nevazno.
Sto se tice golfa u Evropi, sigurno nisu kupci ludi i neznalice. Pogotovu zemlje kao npr. Nemacka i Austrija imaju mnogo, mnogo jacu automobilsku kulturu od nas i itekako znaju sta kupuju. I bas je to filozofija, da Golf ni u jednom segmentu nije najbolji, ali je u proseku najbolji. I pored svega toga i dalje kao polovan auto Golf najbolje drzi cenu, to je cinjenica.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Dušane, pretpostavljam da je tvoje mišljenje da je Ford F serije najbolji auto na Američkom tržištu? Jer kako objasniti da je haj, haj godina najprodavaniji (prodavaniji čak i od Golfa)?
Najbolji i najprodavaniji ne mora da bude isto. Šta je najbolji?
Golf je najbolji upravo u onome što je Max i napisao: to je najprosečniji auto za najprosečnijeg kupca. Ni po čemu poseban, ali prosečan kupac i ne traži posebnost, traži solidan auto po svim parametrima, i Golf je upravo to. Da ne bude zabune, to je veliki kvalitet Golfa, ta njegova solidnost. I naravno reklama neuništivog vozila, koja je ipak samo reklama, ali prosečnom kupcu i ne treba neuništivo vozilo, već samo uverenje da vozi neuništivo vozilo.
Ja ne sporim da je Golf vrlo dobar auto (po nekom i odličan, nisu svi ljudi isti i ne traže isto od auta), ali aku mu ne dodam u opisu mitske osobine jednog Jednoroga ili Pegaza, hoće li me neko oterati sa foruma? :think:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ne teram ja nikog . Ko sam ja ovde? Evo ti ga Mange ,pa trolujte do sutra -mozda se neko i primi :pivo:
Odgovori