Hrvatska
Re: Hrvatska
Ako nekoga zanima tko namjerava u HR, čini se povoljno... evo najnovije ponude od A1 mobilnog operatera za turiste, baš danas vidio reklamu na trafici.

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Kulturna ponuda, već duže vreme. Mi smo imali to prošle godine u avgustu. Moraš samo da prepraviš link, ovako ne vodi nikud.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
@LAV-LAV
Jel imaš neko neposredno iskustvo sa nekretninama u Istri...mislim oko samog kvaliteta gradnje i sigurnosti za kupca što se tiče kupovine? Recimo neki investitori traže 50% uplate pre početka gradnje. Sa druge strane, cena kvadrata na normalnijim lokacijama lagano prelazi 5.000 EUR, a mnoge gradnje još uvek imaju bojlere u kupatilima umesto toplotnih pumpi i samo 10 cm izolacije, to je u Slo bio standard pre 20 god.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Jel imaš neko neposredno iskustvo sa nekretninama u Istri...mislim oko samog kvaliteta gradnje i sigurnosti za kupca što se tiče kupovine? Recimo neki investitori traže 50% uplate pre početka gradnje. Sa druge strane, cena kvadrata na normalnijim lokacijama lagano prelazi 5.000 EUR, a mnoge gradnje još uvek imaju bojlere u kupatilima umesto toplotnih pumpi i samo 10 cm izolacije, to je u Slo bio standard pre 20 god.
Na tržištu nekretnina vlada totalni kaos.Ima doslovno svega jer su u građevinarstvu pare veće nego ikada prije. Ono što je rađeno od 70-ih do 90' je kvalitetnije jer je kontrola bila daleko veća i postojale su norme.
Toplotne pumpe i fasada od 10 cm se dosta stavljaju u novogradnju (ali kao što i sam kažeš nije standard, ima još bojlera koliko hoćeš) , ali ja bih prije gledao kvalitetu izgradnje što ne mozeš znati dok ne počneš koristiti osim ako ne pratis tok izgradnje. Iako , tebi treba samo za odmor pa onda to i manje smeta.
Bas je Istra možda čak i najatraktivnija na tržištu, u zadnje vrijeme se puno ruši bespravnih objekata pa i tu treba biti oprezan.
Znaš i sam da su stranci digli cijene, Slovenci imaju veliki udio u kupcima po cijeloj obali pa će ti oni najprije znati iz prve ruke reći koliko su zadovoljni kupnjom.
50% unaprijed nije malo. Gdje si gledao nekretnine?Odnosno, ti si gledao projekte koji su u planu izgradnje?
Toplotne pumpe i fasada od 10 cm se dosta stavljaju u novogradnju (ali kao što i sam kažeš nije standard, ima još bojlera koliko hoćeš) , ali ja bih prije gledao kvalitetu izgradnje što ne mozeš znati dok ne počneš koristiti osim ako ne pratis tok izgradnje. Iako , tebi treba samo za odmor pa onda to i manje smeta.
Bas je Istra možda čak i najatraktivnija na tržištu, u zadnje vrijeme se puno ruši bespravnih objekata pa i tu treba biti oprezan.
Znaš i sam da su stranci digli cijene, Slovenci imaju veliki udio u kupcima po cijeloj obali pa će ti oni najprije znati iz prve ruke reći koliko su zadovoljni kupnjom.
50% unaprijed nije malo. Gdje si gledao nekretnine?Odnosno, ti si gledao projekte koji su u planu izgradnje?
- 123456
Da, projekte za buduću izgradnju.
Neprihvatljivo mi je da neko danas ugradjuje bojlere, to mi dosta govori i o samom kvalitetu gradjnje. Ako je tako o onome što se odmah vidi, koliko se onda drži nekog kvaliteta o stvarima koje se ne vide na prvi pogled.
Poreč, Rovinj...ali možda i neko drugo mesto.
Neprihvatljivo mi je da neko danas ugradjuje bojlere, to mi dosta govori i o samom kvalitetu gradjnje. Ako je tako o onome što se odmah vidi, koliko se onda drži nekog kvaliteta o stvarima koje se ne vide na prvi pogled.
Poreč, Rovinj...ali možda i neko drugo mesto.
- 123456
Prvo iz praktičnih razloga, znamo koliko je potrebna topla voda za 5 osoba u letnjem periodu. Nije mi baš uživanje da čekam da se zagreje a nisam baš ni Rambo da se tuširam hladnom
. Drugo, sada živim u zgradi iz 2010. koja ima toplotnu pumpu, pa mi glupo da gledam nešto iz 2026. ili 2027. koja nema. I treće, ako već ima gradnji koje to nude, zasto ne izabrati to drugo. Nije to nikakav luksuz u današnje vreme. A govori o štednji i na drugim stvarima.

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ček, zar nije toplotna pumpa samo za grejanje a ne i za toplu vodu, jer ne postiže neku visoku temperaturu? Bar mi je tako drugar pričao, ja se ne razumem A za grejanje ako nema klasičnog bojera onda je protočni?
Ne znam koliko je isplativo to s toplotnim pumpama, nisam se puno bavio s time. Jos sam uvijek više za plinsku instalaciju koja je jos uvijek najisplativiji energent. Istina, ima cijevi ,ali topla voda je uvijek dostupna.
- 123456
Imam i vodu i grejanje preko pumpe. Visoka je temperatura, istovremeno koristimo dva kupatila, i postiže bez problema.
Mozda se ne isplati, ali daje neku dozu komfora.
Mozda se ne isplati, ali daje neku dozu komfora.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
A je li ti tu nekretninu u Istri razmatraš da živiš tamo cele godine kad se penzionišeš, ili ovako za letnje varijante? Jer leti bojler retko kad bude usko grlo koliko god da je ljudi. Pitanje je i za vodene toplotne pumpe kakvo je tlo na toj konkretnoj lokaciji, da li je teško za bušenje, koliko je duboko voda, možda u primorju to i nije realna opcija (samo teoretišem, kažem da nemam pojma)... Grci lepo opale crni bojler na krovu ili neki drugi način da se iskoristi solarna energija i tako leti ne troše struju za grejanje vode. Ako ćemo pošteno to je najekološkije.
- 123456
Do penzije ima još min 23 god
.
Uvek kada vreme dozvoli, 3h vožnje, nema granica...

Uvek kada vreme dozvoli, 3h vožnje, nema granica...
Pogledajte stan u Rijeci. Kupi stan u gradu koji živi 365 dana godišnje, a ne u nekom selu koji ima gužvu 100 dana u letnjoj sezoni i onda posle prazno.
Ako baš hoćeš da se distanciraš, i uživaš, onda Lošinj.
Ako baš hoćeš da se distanciraš, i uživaš, onda Lošinj.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Kome treba guzva tokom odmora