Послато са GT-I9515 уз помоћ ТапатокаA170T napisao:Nisam siguran u potpunosti ali mislim da nisam koristio vise od 10-tak puta klimu u toku prosle god. Od celokupne porodice jedino meni odgovara klima, cim zatvorim sve prozore i ukljucim klimu neko se zali, desavalo se vise puta da pokusavam da ohladim kabinu a ovi pozadi otvorili prozore do pola
Jel zna neko koliko obicno kosta provera sistema i dopuna freonom, bar da iskljucim to kao problem?
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Auto-klima
Re: Auto-klima
Oko 25 e
Nasao sam odgovor:
http://www.magazinauto.com/servis-auto-klime-da-ili-ne/
http://www.magazinauto.com/servis-auto-klime-da-ili-ne/
Jel i zimi ugasis klimu a otvoris prozore napola i tako vozis?
Ili imas zamagljene prozore i bavis se maramicama i krpama?
Ili ne vozis tokom jeseni i zime kada je magla i/ili kisa?
Stvarno ne kapiram zasto ne bi koristio ugradjene mogucnosti da obezbedis komfornu voznju uz pogodne uslove temperature i vlaznosti vazduha u kabini.
Dodatno, ne koristiti filter kabine/polena a ubacivati spoljni vazduh bez filtracije kroz prozor.
Stvarno ne kapiram zasto ne bi koristio ugradjene mogucnosti da obezbedis komfornu voznju uz pogodne uslove temperature i vlaznosti vazduha u kabini.
Dodatno, ne koristiti filter kabine/polena a ubacivati spoljni vazduh bez filtracije kroz prozor.
Ja najvise palim klimu kada je vlazno.
A sada obicno spustim sva 4 prozora i pustim klimu da prohladjuje, bombonica
A sada obicno spustim sva 4 prozora i pustim klimu da prohladjuje, bombonica

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
A to praktikujes kada si van gradskog jezgra pretpostavljam.
Ne znam sta bi mene nateralo da po centru vozim sa spustenim prozorima i zaobidjem filtriranje vazduha.
U nekoj sumi, uz obalu jezera, na planinskom putu ovako leti milina od svezeg vazduha kroz prozor pozadi.
Ja cele godine vozim sa klimom, retko gasim ali nikada ne pustam da duva ledeno vec umereno. Najvaznije da fino osusi vazduh.
Ne znam sta bi mene nateralo da po centru vozim sa spustenim prozorima i zaobidjem filtriranje vazduha.
U nekoj sumi, uz obalu jezera, na planinskom putu ovako leti milina od svezeg vazduha kroz prozor pozadi.
Ja cele godine vozim sa klimom, retko gasim ali nikada ne pustam da duva ledeno vec umereno. Najvaznije da fino osusi vazduh.
U toku zime i uopsteno tih perioda kad magle prozori nisam koristio klimu za omagljivanje prozora vec ukljucim "obicnu" ventilaciju, i zavisno od temperature napolju podesavam koliko ce grejati. Klimu sam ponekad ukljucivao na 5 min da ne zariba kompresor, ali je ipak zaribaoljubitelj napisao:Jel i zimi ugasis klimu a otvoris prozore napola i tako vozis?

Cale malopre odradio servis klime, preneo mi na izuvu izmereno -3 sto mi jr bas nisko.. Ovih dana temp na minimum, vent na max i nije mogla da ohladi.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Evo drugar je bio sa C5 kid Hekoma iz Kaca, a njegov cale je posle oterao Pasata B5. Na Citrusu zamenjen hladnjak klime, to im je boljka.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ono sto mene buni u mom slucaju je da se cuje metalno zveckanje dok kompresor klime nije aktivan, kad ukljucim klimu i on se aktivira zveckanje se gubi i sve je ok (osim sto nema hladjenja). Laicki gledano mi se cini da bi trebalo da bude obrnuto.
Ljubitelj, jok, po centru, dorcol i vracar.
Jednostavno mi prija pirkanje vetra
Jednostavno mi prija pirkanje vetra

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Meni to zvuci kvacilo kompresora.A170T napisao: 12 Jun 2018, 19:38 Ono sto mene buni u mom slucaju je da se cuje metalno zveckanje dok kompresor klime nije aktivan, kad ukljucim klimu i on se aktivira zveckanje se gubi i sve je ok (osim sto nema hladjenja). Laicki gledano mi se cini da bi trebalo da bude obrnuto.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Razumem, prija to pirkanje pri laganoj voznji.
Ipak meni je to sve smrdljivo i gledam da sto pre pobegnem iz tih krajeva a prozor ni ne pokusavam da otvorim. A moram do kancelarije na Vracaru, tj partnerske firme dobavljaca i magacina.
Navikao na cisti periferijski sumski vazduh i cvrkut ptica
Ipak meni je to sve smrdljivo i gledam da sto pre pobegnem iz tih krajeva a prozor ni ne pokusavam da otvorim. A moram do kancelarije na Vracaru, tj partnerske firme dobavljaca i magacina.
Navikao na cisti periferijski sumski vazduh i cvrkut ptica

Nebo se isprlja žešće od otvorenog prozora, tj vožnje s istim.
Jel moze to da stvori neke dodatne probleme osim toga sto ne radi klima? Bitno da ne pukne kais i stvori probleme sa ostalim remenicama.dragvorl napisao:Meni to zvuci kvacilo kompresora.A170T napisao: 12 Jun 2018, 19:38 Ono sto mene buni u mom slucaju je da se cuje metalno zveckanje dok kompresor klime nije aktivan, kad ukljucim klimu i on se aktivira zveckanje se gubi i sve je ok (osim sto nema hladjenja). Laicki gledano mi se cini da bi trebalo da bude obrnuto.