@nidza, Nazalost nahebace ta jadna deca a ne roditelji kreteni, ili jos gore nasa deca ako im imuni sistem nije adekvatno reagovao na vakcinu pa do revakcinacije su nezasticena. Sav se najezim.
Ovde se kao što sam i pričao postavlja problem na više nivoa.
Jedan je onaj najviši, o samoj pojavi i ideji vakcinacije, da je to protiv ljudi, da je ciljda se izazovu bolesti itd itd..
A drugi prizemniji i realniji koji se takođe spominje je oko kvaliteta, izbora i dostupnosti samih vakcina, kakav je kalendar vakcinacije, da li ga treba izmeniti, revidirati itd...
U svakom slučaju je ovo otišlo jako daleko, mada nije ni čudo,problem je globalan još od pre, a od valjda 1998. još jači. Ovde ozbiljno mora da se angažuje struka na kvalitetnom nivou još jače, ali ne kurta i murta, nego samo ljudi iz par oblasti.
Cuo sam da je problem sustinski u proizodjacu. Jedan lekar mi.je rekao da je bolje kupiti neke u apoteci nego one odredjene od strane drzave. Vakcinacija obavezno samo sa cime tp mi nije jasno
Kao roditelj troje dece, moj je stav da decu treba vakcinisati. Nemam nista protiv protesta roditelja, ali zasto uvlace decu u to, stvarno mi nije jasno.
Nisu, mislim jesu po vaspitanju, a ovde je problem u neznanju i nerazumevanju teme.
Zato je Grujić u pravu, treba ljudi od nauke da se uključe, kad je ministar već retardiran
Jesu, većina jeste. Ne znaju a prave se pametni, ne žele da saznaju, sve im smeta a ništa ne preuzimaju, mrze svakoga ko uspe, dobri su sa tobom samo kada im nešto treba itd
Ovo se ne odnosi ni na koga posebno ali u principu ima veoma mnogo takvih.