stefanan napisao:Mozda je tako fabrički. Ima fora da se pojača, ali mora root, pa onda u podešavanjima se pojača zvuk
Tako je po zakonu. Zakonom je ogranicen nivo do 72dB, i toga moraju da se pridrzavaju proizvodjaci.
Naravno, ulazak u admin mod koji omogucava pojacavanje skida pravnu odgovornost proizvodjaca.
Zato i postoji, da se zaobidje. A pojavi se pri prelasku tog praga jacine i pisano upozorenje da se moze ostetiti sluh duzim slusanjem pojacane glasnoce. Pre svega muzike.
Zakon EU zabranjuje, tako da svi modeli za EU od svih proizvodjaca su priguseni.
Pise obicno u uputstvu za rukovanje, naveden je tacno i clan zakona.
Podesava se potpuno odvojeno maksimalna jacina zvuka zvona, max u slusalici tokom razgovora, max u BT slusalici tokom razgovora, max preko zvucnika tokom razgovora, max muzicki plejer.
U sustini moze da se isprogramira telefon (racunar je zapravo smart telefon) po zelji korisnika, ali samo kroz zasticeni inzenjerski radni mod.
Uglavnom procedura je dokumentovana u servisnim uputstvima. A cesto se i moze iskopati na netu za tacno odredjeni model telefona i firmware koji je instaliran.
Ja sam sebi isprogramirao telefon prema zelji pa znam detalje, verujem da u servisima nude to kao dodatnu uslugu.