Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Kuzmanovic »

ADrei napisao:drugar prodaje broj 063/xxx-yyy, x i y su brojevi koji su jedan pored drugog :) koja je neka realna cena za takav broj, rekao mi je da nema predstavu koliko da ga ceni i da mu ponudim nesto..
Pa ti si ranije prodavao neki takav broj, trebalo bi da imas iskustva sa time. :)
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Jbt nisam imao pojma da se i to prodaje, ja imam broj 063 xy0 xy0, x i y su jedan do drugog a y je veci, dobio sam ga slucajno kad sam uzimao prvi put telefon pre jedno 12-13god, doduse postpaid je. Kolko to moze da vredi :D?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Obezbedio si se do drugog kolena :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

aDrei, taj broj verovatno vredi 300-400e, Kornjačin možda 100-150.

Edit: preterao sam i za jedan i drugi zapravo, mada nisam mnogo promašio. aDrei, tvoj je možda 200-250e, Kornjačin 100.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ja ne bi dao ni 50e :D
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Meni je čak ovaj kornjačin bolji fazon,lakse za izgovor od 3 dvojčice 3 trojčice
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

starac vujadin napisao:Obezbedio si se do drugog kolena :)
:rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ko još kome pamti broj telefona, svi zovemo samo ime iz imenika, ok kome treba u poslovne svrhe, ali i tada se može uzeti broj po želji kod operatera.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

stefanan napisao:Mozda je tako fabrički. Ima fora da se pojača, ali mora root, pa onda u podešavanjima se pojača zvuk
Tako je po zakonu. Zakonom je ogranicen nivo do 72dB, i toga moraju da se pridrzavaju proizvodjaci.
Naravno, ulazak u admin mod koji omogucava pojacavanje skida pravnu odgovornost proizvodjaca.
Zato i postoji, da se zaobidje. A pojavi se pri prelasku tog praga jacine i pisano upozorenje da se moze ostetiti sluh duzim slusanjem pojacane glasnoce. Pre svega muzike.

Zakon EU zabranjuje, tako da svi modeli za EU od svih proizvodjaca su priguseni.
Pise obicno u uputstvu za rukovanje, naveden je tacno i clan zakona.

Podesava se potpuno odvojeno maksimalna jacina zvuka zvona, max u slusalici tokom razgovora, max u BT slusalici tokom razgovora, max preko zvucnika tokom razgovora, max muzicki plejer.

U sustini moze da se isprogramira telefon (racunar je zapravo smart telefon) po zelji korisnika, ali samo kroz zasticeni inzenjerski radni mod.

Uglavnom procedura je dokumentovana u servisnim uputstvima. A cesto se i moze iskopati na netu za tacno odredjeni model telefona i firmware koji je instaliran.

Ja sam sebi isprogramirao telefon prema zelji pa znam detalje, verujem da u servisima nude to kao dodatnu uslugu.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Malo si se pogubio, on priča da mu telefon ima slabiji zvuk od prošlog. Očigledno je problem u zvučniku, ne verujem da se menjala zakonska regulativa pa je granica spuštena u prethodne 2-3 godine pa da to bude razlog.
Podešava se odvojeno ali u granicama koje sistem pruža. Za više treba root ali to je za korisnike najčešće preveliko cimanje + gubi se garancija
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Za prijemnik (solenoid) punjača u telefonu mi je kinez ponudio delimični refund zbog NFC: moguće da su svesni problema. Nisam mu još prihvatio, napisao sam mu da sam skontao workaround i da ako može da updatuje proizvod, zainteresovan sam za updatovanu verziju.

Izgleda da ipak ima u sebi neku logiku, nije pasivan namotaj i NFC prijemnik. Naime, potrebno je da prislonim telefon na drugi NFC uređaj i onda da ga uključim (ili otključam telefon). Uslov da bi radilo je da NFC bude isključen. Uvek pali kad se uključi nakon prislanjanja.

Prema tome, možda Note ima neku proveru pa ga otkači nakon te provere, ili postoji neki bag u samom uređaju. To verovatno može da se reši.

Cena uređaja je relativno mala tako da mi odgovara ova zajebancija sa prodavcem. Baš me interesuje šta će da kaže.
Korisnikov avatar
vitezkoja
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2012, 21:17
Garaža: w202 C200 KOMPRESSOR

Post od vitezkoja »

Ko je lud ovde?
Slika

Послато са ST26i
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Šta tu nije u redu? Dali su ti 3, meni samo 1Gb na ovaj 1Gb. Doduše koliko koristim biće i previše

Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

I ja bih voleo da umesto toga povećaju pokrivenost. Kod kuće signal mi je jadan. A na pojedinim delovima me baca u E.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

vitezkoja napisao:Ko je lud ovde?
Slika
Imaš dva dana da cepaš net. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori