rade74 napisao:Laki sve je otislo gore i svuda je otimacina na "legalan" nacin.
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
Iskreno ne znam, nisam vise toliko upucen u situaciju i svakodnevni zivot u Srb jer me ne dotice previse. Stalno slusam kontradiktorna iskustva iz razlicitih izvora, jedni vicu bolje je, drugi nikad gore...
Ono sto znam je sa ne sme nikakav picvajz opet da se dogodi, ne moze doci do strajkova, nasilne smene vlasti i sl jer bi to opet unazadilo zemlju 10 godina.
Nece niko od investitora da dolazi, ulaze, otvara firme u zemljama gde se desavaju takve stvari, a drugog izbora za napredak nema.
Zato sam vise puta pomenuo, stabilnost je od ogromne vaznosti. Pogledajte EU, verovatno jedina zemlja koja prethodnih godina ne napreduje je Italija, vrlo prosto zasto, stalno prave picvajz i nikome ne pada na pamet da tamo nesto ozbiljno radi, firme samo beze odatle.
Vlast se ne menja ulicama vec na izborima (osim u slucaju izbornih kradja).
Ne vredi to sto neko smatra da je vlast uzasna ako dobija 60-70% na izborima, ne vidim nikakav legitimitet rusenja iste na ulicama. Znaci moz samo raditi na edukaciji glasackog tela ili se odseliti u zemlju gde su glasaci pametniji.
No u Srb je na izborima uvek isti problem, biranje izmedju manjeg zla. Zato je izlaznist tako mala jer ljudi nemaju za koga da glasaju, vecina opozicije je vec imala priliku i “sjajno” se pokazala.
Ali to je je onda isti problem i ako se recimo vlast rusi na ulicama, opet, ko ce doci na vlast??! Da taj neko postoji i valja, tada protesti ne bi bili potrebni jer bi pobedio na izborima. Svakako, mislim da je neophodno razmisljati vise od 3 minuta u napred. Ko misli da gore ne moze, grdno se vara.
Sve je skupi u odnosu na plate, jeste, jer je drzava siromasna, ne znam kako ce to protesti da rese.
Ja vam rekoh, na poslednjih dva izbora nisam ni glasao, za ovu vlast necu da glasam jer ih ni malo ne simpatisem, al kad vidim opoziciju uzasnem se. Bio sam se u jednom trenutku uclanio u DJB preko neta, no kad sam poceo da dobijam mailove i pratim konverzacije, ebem ti na sta to lici...