Cene goriva u Srbiji

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Cene goriva u Srbiji

Post od maniaxxx »

Hteo sam nešto da napišem, ali neču, da ne prilivam gorivo na vatru pošto je skupo :mrgreen: , ali nešto ču ipak napisati....ponekad je lako izgubiti kontakt sa realnim stanjem, posebno ako si daleko od tih problema i nikad nisi doživeo to na vlastitoj koži.

Da, Laki, na tebe to leti, pošto ti ko da si od rođenja u toj jebenoj CH pa nemaš pojma kakva je stvarna realnost u Srbiji, posebno izan BGD. Dobro za tebe i tvoje ako nemate tih problema ali valjda znaš nekoga izvan BGD i NS koji živi realnost u Srbiji
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Cene goriva u Srbiji

Post od Laki021 »

rade74 napisao:Laki sve je otislo gore i svuda je otimacina na "legalan" nacin.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Iskreno ne znam, nisam vise toliko upucen u situaciju i svakodnevni zivot u Srb jer me ne dotice previse. Stalno slusam kontradiktorna iskustva iz razlicitih izvora, jedni vicu bolje je, drugi nikad gore...

Ono sto znam je sa ne sme nikakav picvajz opet da se dogodi, ne moze doci do strajkova, nasilne smene vlasti i sl jer bi to opet unazadilo zemlju 10 godina.
Nece niko od investitora da dolazi, ulaze, otvara firme u zemljama gde se desavaju takve stvari, a drugog izbora za napredak nema.

Zato sam vise puta pomenuo, stabilnost je od ogromne vaznosti. Pogledajte EU, verovatno jedina zemlja koja prethodnih godina ne napreduje je Italija, vrlo prosto zasto, stalno prave picvajz i nikome ne pada na pamet da tamo nesto ozbiljno radi, firme samo beze odatle.

Vlast se ne menja ulicama vec na izborima (osim u slucaju izbornih kradja).
Ne vredi to sto neko smatra da je vlast uzasna ako dobija 60-70% na izborima, ne vidim nikakav legitimitet rusenja iste na ulicama. Znaci moz samo raditi na edukaciji glasackog tela ili se odseliti u zemlju gde su glasaci pametniji.

No u Srb je na izborima uvek isti problem, biranje izmedju manjeg zla. Zato je izlaznist tako mala jer ljudi nemaju za koga da glasaju, vecina opozicije je vec imala priliku i “sjajno” se pokazala.
Ali to je je onda isti problem i ako se recimo vlast rusi na ulicama, opet, ko ce doci na vlast??! Da taj neko postoji i valja, tada protesti ne bi bili potrebni jer bi pobedio na izborima. Svakako, mislim da je neophodno razmisljati vise od 3 minuta u napred. Ko misli da gore ne moze, grdno se vara.
Sve je skupi u odnosu na plate, jeste, jer je drzava siromasna, ne znam kako ce to protesti da rese.

Ja vam rekoh, na poslednjih dva izbora nisam ni glasao, za ovu vlast necu da glasam jer ih ni malo ne simpatisem, al kad vidim opoziciju uzasnem se. Bio sam se u jednom trenutku uclanio u DJB preko neta, no kad sam poceo da dobijam mailove i pratim konverzacije, ebem ti na sta to lici...
Poslednja izmena od Laki021 u 09 Jun 2018, 21:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Nije Laki nista pogresio oko ulicne smene vlasti i nereda. To ako se opet dogodi i samim tim nasednemo opet na isto kao i pre 18 godina bolje da nas nema..
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Jedino sto nema ko da povede ;)
Zato su ovi sigurni. Halavoscu, korumpiranoscu, kriminalom je opozicija rasturena na sitne komade. Nema ni na vidiku nekog ko bi "mozda" mogao da povede narod u bolje sutra

Gesendet von meinem SM-J500FN

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ma kakvo nasedanje, ko to može biti gorih od ovih sada? Šta gore može da radi, jedino da opet ko Turci onomad uvedu pravilo prve bračne noći, da postave istinskog konja za ministra... Šta još? Sve ostalo što je najgore moguće, ovi sad rade.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Moram da dam za pravo Lakiju, koliki da su ovi aktuelni kreteni, uvek ima još gorih na zalihi. A nestabilnost nije potrebna i koristna za nikoga. Ali inače podržavam proteste dok su kulturni i napravljeni sa jasnim ciljem.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

blaugrana napisao: 09 Jun 2018, 21:53 Jedino sto nema ko da povede ;)
Zato su ovi sigurni. Halavoscu, korumpiranoscu, kriminalom je opozicija rasturena na sitne komade. Nema ni na vidiku nekog ko bi "mozda" mogao da povede narod u bolje sutra

Gesendet von meinem SM-J500FN
Pa nema opozicije zato sto je ista kao i ovi na vlasti. Nakrali su se do 2012 i sad uzivaju u plodovima svog mukotrpnog rada. Jos im i odgovara ovo stanje, niko ih ne dira ne proverava mutne poslove itd..svi srecni i zadovoljni a narod pa ono ko ga jebe..
I da moze gore, mnogo gore. Ovde mnogi kao da su zaboravili period devedesetih i kasnije..

Tihi pozivi na neku nestabilnost potvrdjuju da nista nismo naucili iz proslosti..ovce klasicne
Poslednja izmena od Heineken u 09 Jun 2018, 22:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

+1 za ovaj zadnji dugačak Lakijev post.

Inače od ovih protesta nema ništa, bar ne u smislu da potraju. Dolazi leto, uskoro će na ulicama biti trećina manje ljudi, a i ko će da sedi na ulici na +40. Možda se i smanje akcize, ali ako to urade računajte da će taj trenutak iskoristiti da nešto drugo urade na mala vrata što bi inače teže prošlo, to je stari recept.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kratka je naša pamet. I ovi bi nam bili cveće za 5-6 godina, sve da sutra zajašu neki novi/stari.

Mi se sve nadamo da ćemo promeniti nešto, a ovi (i pozicija i opozicija) nas orkestriraju kako stignu, zbog svojih interesa. Što je najbolje, rade zajedno, a mi se pržimo.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

koliko su kod nas oni koji su na vlasti bezobrazni(uopšte ne mislim na aktuelne nego generalno) najbolji je primer sa cenom goriva.

Ok povećali su akcize zbog plata.

Cena barela skače-cena kod nas skače-nema problema

Cena barela pada i to značajno-cena kod nas skače

Cena barela stagnira-cena kod nas skače.

Pitanje je ko je u stvari ovde nesposoban. Ovi što nas vode poslednjih deceniju-dve, ili mi što im dozvoljavamo da nas ovako vode. Kanda da se odgovor nameće sam.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

To da li su drugi bili gori, po meni nisu relativno gledano.

Ali ovi, svi magistri i doktori resavske skole, to je uvreda za zdrav razum.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Naravno da nisu bili gori, od ovog gore nema.

Tragično mi je kad vidim da se kod inteligentnih i zdravorazumskih ljudi zapatila Informer propaganda, pa se poredi da li je bolja/gora sadašnja garnitura na vlasti ili "tajkuni u opoziciji koji čekaju novu šansu". Ti koji nisu valjali u prethodnoj garnituri i koje smo skinuli sa vlasti pre 6 godina, odavno nisu ni u jednoj opozicionoj partiji. Ili su se prišljamčili naprednjacima, ili su podmazali koliko treba da im se gresi oproste i nastavili sa svojim biznisima.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Realno preteruju sa cenama. Jos malo pa ce litra benzina kostati kao pakla cigara.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Treba dici cene cigara
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Pa i treba :D Akcize na alkohol ne dirati. To nam je važan deo turističke ponude :)
Odgovori