Sad sam otisao na viber.com, skinuo viber za Nokia Belle, on me prebaci na Nokia Ovi store, upisem broj telefona i posle minut mi je stigao download link.Uroš S. napisao:Ne može da se skine Viber Nexte, ostali mogu, ali Viber ne može. Njega su vrv ukinuli jer se baš omasovio, možda 10% kontakata iz mog imenika nema Viber, a to su oni što nemaju androide i fazon, bakuta i dekuta.
Ukidanjem Vibera su ubili 90% problema, ili čak još više, ali trenutno, za mesec, dva, pojaviće se alternative, i ljudi će se navići na alternativne programe.
Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Očigledno da za Nokiju postoji, na Play Store-u ga nema...
PA da li ti mene zajebavas? 
Jel ne umes da odes direktno na viber.com i skines ga bez playstore-a?

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Sad ima Vibera i na PlayStoreu .. a nije ga bilo niti si mogao direktno sa sajta zato što te link vodi direktno na PS gde ti kaže da produkt nije dozvoljen u tvojoj državi ... k'o da živim u Narniji, kevemi... 

Nemam pojma da li je državni ili privatni vrtić.Rakhil napisao:Ja bih samo da mi se objasni zasto kapitalizam i profitno razmisljanje automatski podrazumevaju gubitak ljudskosti? Evo ja sam kapitalista u dusi, siklja mi liberalizam na usi, klanjam se trzisnoj ekonomiji itd, pa me to nesto ne sprecava da razmisljam ljudski.
Zasto na svaku pizdariju koju ovaj sumanuti drzavni aparat izazove u sprezi sa burazerskim tajkunima i kvazi-biznismenima ljudi reaguju sa "eto vam ga kapitalizam". Kakve veze ima otpustanje trudnice iz drzavne obrazovne ustanove sa kapitalizmom, da nece drzavni vrtici da predju na trzisno poslovanje pa krate troskove?
Ranije smo vikali eto vam komunizam crvena bando, sad vičemo kapitalistima i tako u krug.

Kapitalizam i ljudskost nemaju veze jedno s drugim. To što ti imaš ljudskosti (naravno pričamo o ljudskosti u poslu), a trudiš se da budeš kapitalista, je samo jedan socijalni program u tvojoj firmi.
Ti ako ne otpustiš radnika bez ambicije zato što ima troje dece, tri kredita i bolesnu ženu, je ljudski, ali po tvoj posao loš potez. Jer će neko drugi to uraditi i smaknuti te sa tržišta.
Moja firma je onog trenutka kada su skontali da im je isplativije da drže radnike na nekom drugom mestu, a ne gde su do sad bili, otpustili 50 ljudi mirne duše i otvorili preduzeće u istoj državi samo 300km dalje. Rekli su ko hoće nek dođe tamo da radi.
Tako da ne može niko da me ubedi da u kapitalizmu ima ljudskosti, niti da treba da ima.
Ne govorim ja našim govnarima i politikantima, govorim o tome kako što pre i što lakše doći do profita, a to sigurno nećeš, ako budeš izigravao dobrog samarićanina.
Nikaragva, ti pricas o isplativosti, a ja svo vreme pokusavam da ti objasnim da ovde nema isplativosti ako otpustis svog radnika. Samo sebi pravis los imidz, sto samo po sebi nije isplativo.
Ovo je slucaj kao da ti neko kaze "dal hoces da damo tebi 10.000 eur, pa da ti das pola komsiji, a pola zadrzis ILI hoces da damo tebi 5.000 eura i da sve zadrzis". I gde je tebi isplativost da uzmes samo 5.000 eur? Komsija nije dobio nista, URAAAA...
Kada je zena na trudnickom bolovanju, firma dobije refund njene plate. Jedini minus je sto isplati platu, pa tek onda dobije refundaciju, ali to fakat funkcionise. Dakle, otpustas svog radnika, pravis los imidz svojoj firmi i nemas nikakvu finansijsku korist od toga. To nije kapitalizam, nego glupost i oholost.
Ovo je slucaj kao da ti neko kaze "dal hoces da damo tebi 10.000 eur, pa da ti das pola komsiji, a pola zadrzis ILI hoces da damo tebi 5.000 eura i da sve zadrzis". I gde je tebi isplativost da uzmes samo 5.000 eur? Komsija nije dobio nista, URAAAA...

Kada je zena na trudnickom bolovanju, firma dobije refund njene plate. Jedini minus je sto isplati platu, pa tek onda dobije refundaciju, ali to fakat funkcionise. Dakle, otpustas svog radnika, pravis los imidz svojoj firmi i nemas nikakvu finansijsku korist od toga. To nije kapitalizam, nego glupost i oholost.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
NexT napisao:PA da li ti mene zajebavas?
TheWickerMan napisao:a nije ga bilo niti si mogao direktno sa sajta zato što te link vodi direktno na PS gde ti kaže da produkt nije dozvoljen u tvojoj državi .

Znam baš dosta ljudi koji su iz privatnih firmi dobili otkaze, ne kada su otišli na porodiljsko, nego onog trenutka kada im je gazda saznao da su trudni.Texonja napisao:Nikaragva, ti pricas o isplativosti, a ja svo vreme pokusavam da ti objasnim da ovde nema isplativosti ako otpustis svog radnika. Samo sebi pravis los imidz, sto samo po sebi nije isplativo.
Ovo je slucaj kao da ti neko kaze "dal hoces da damo tebi 10.000 eur, pa da ti das pola komsiji, a pola zadrzis ILI hoces da damo tebi 5.000 eura i da sve zadrzis". I gde je tebi isplativost da uzmes samo 5.000 eur? Komsija nije dobio nista, URAAAA...![]()
Isto tako znam za veliku firmu kod nas, veću od 99% firmi u srbiji, koji su radnicama koje primaju tražili da potpišu da neće narednih X godina rađati decu.
Tako da tu očigledno nešto ima što im bode oči, da ne kažem vadi dinar iz džepa.
Postoji mogućnost da je recimo radila u državnom vrtiću na određeno vreme kao zamena za neku drugu koja je na porodiljskom bolovanju.
Ugovor o radu joj je istekao jer se koleginica vratila sa porodiljskog.
Da su joj produžili ugovor samo zato što je ostala u drugom stanju da bi primala naknadu, zar to ne bi bila prevara? Znači oni bi joj učinili na štetu države.
Pošto je u pitanju trudnica svi smo osetljivi i spremni da progledamo kroz prste.
Ne kažem da je tako bilo, samo iznosim i drugu mogućnost.
U slučaju da je radila kod privatnika verovatno se radi o manjem vrtiću koji ima možda 2-3 zaposlena.
Retko koja tako mala firma može da priušti sebi da isplaćuje još jednu platu.
Država će vratiti te pare, ali sa zakašnjenjem od par meseci, a za to vreme će se gomilati troškovi.
Neki jednostavno nisu spremni na to jer su čisti pred zakonom.
Edit
Evo jedna drugarica mora da uradi test na trudnoću da bi je primili na neodređeno. Navodno zbog osiguranja.
Drugar svake godine potpisuje rešenje o godišnjem odmoru iako dobija manje dana od zakonskog minimuma.
Potpisivanje sporazumnog raskida pre prijavljivanja na neodređeno se podrazumeva.
Ugovor o radu joj je istekao jer se koleginica vratila sa porodiljskog.
Da su joj produžili ugovor samo zato što je ostala u drugom stanju da bi primala naknadu, zar to ne bi bila prevara? Znači oni bi joj učinili na štetu države.
Pošto je u pitanju trudnica svi smo osetljivi i spremni da progledamo kroz prste.
Ne kažem da je tako bilo, samo iznosim i drugu mogućnost.
U slučaju da je radila kod privatnika verovatno se radi o manjem vrtiću koji ima možda 2-3 zaposlena.
Retko koja tako mala firma može da priušti sebi da isplaćuje još jednu platu.
Država će vratiti te pare, ali sa zakašnjenjem od par meseci, a za to vreme će se gomilati troškovi.
Neki jednostavno nisu spremni na to jer su čisti pred zakonom.
Edit
Znam za gomilu takvih slučajeva.nikaragva napisao:Znam baš dosta ljudi koji su iz privatnih firmi dobili otkaze, ne kada su otišli na porodiljsko, nego onog trenutka kada im je gazda saznao da su trudni.
Isto tako znam za veliku firmu kod nas, veću od 99% firmi u srbiji, koji su radnicama koje primaju tražili da potpišu da neće narednih X godina rađati decu.
Tako da tu očigledno nešto ima što im bode oči, da ne kažem vadi dinar iz džepa.
Evo jedna drugarica mora da uradi test na trudnoću da bi je primili na neodređeno. Navodno zbog osiguranja.
Drugar svake godine potpisuje rešenje o godišnjem odmoru iako dobija manje dana od zakonskog minimuma.
Potpisivanje sporazumnog raskida pre prijavljivanja na neodređeno se podrazumeva.
Poslednja izmena od vlajko u 18 Mar 2013, 13:22, izmenjeno 1 put ukupno.
@Nikaragva
Ti kazes "ocigledno da ima nesto", tj ni sam ne znas zasto to rade. Finansijskog razloga nema. Jedino sto ih mozda nervira je sto moraju da nadju drugog radnika za to mesto, pa ne znaju sta ce sa ovom kada se za godinu dana vrati sa trudnickog bolovanja. Ali ok, mogli bi naci nekog na odredjeno vreme da zamenjuje tih godinu dana, samo nece. Lakse im da nekoga sutnu u dupe bez grize savesti i nadju drugog.
A to za potpisivanje da nece ostati trudna je protivzakonito koliko sam upucen (nisam siguran).
@Vlajko
U pitanju je drzavni vrtic gde joj vec godinama produzavaju ugovor na po 6 meseci cini mi se. Nije nikog konkretno menjala.
Ti kazes "ocigledno da ima nesto", tj ni sam ne znas zasto to rade. Finansijskog razloga nema. Jedino sto ih mozda nervira je sto moraju da nadju drugog radnika za to mesto, pa ne znaju sta ce sa ovom kada se za godinu dana vrati sa trudnickog bolovanja. Ali ok, mogli bi naci nekog na odredjeno vreme da zamenjuje tih godinu dana, samo nece. Lakse im da nekoga sutnu u dupe bez grize savesti i nadju drugog.
A to za potpisivanje da nece ostati trudna je protivzakonito koliko sam upucen (nisam siguran).
@Vlajko
U pitanju je drzavni vrtic gde joj vec godinama produzavaju ugovor na po 6 meseci cini mi se. Nije nikog konkretno menjala.
Poslednja izmena od Texonja u 18 Mar 2013, 13:23, izmenjeno 2 puta ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Moraju da zaposle drugog, a dok taj drugi udje u fazon gotovo porodiljsko. Onda im je lakse da tog drugog zadrze, nego porodilju, koja je em ispala iz fazona, em ce stalno imati potrebe da izlazi sa posla, pa ce na bolovanje cim detetu nije dobro, usled obaveza kod kuce i nespavanja ce biti slabije koncentrisana na posao, tj bice losijeg radnog ucinka itd itd... a ovaj novi ce da grize za posao...
TT
TT
Ne znam detalje, ali saznaću 
To što ti kažeš je lakše obrnuto. Daj da ostavimo ovu, ona je već rodila i neće više smarati sa decom. Nego da ponovo primaju neku novu, pa opet jovo nanovo.

To što ti kažeš je lakše obrnuto. Daj da ostavimo ovu, ona je već rodila i neće više smarati sa decom. Nego da ponovo primaju neku novu, pa opet jovo nanovo.
Sta je vama, pa srbija ne zna sta ce sa tolikim enormnim prirastajem srpskog stanovnistva...
Kad vidim kakva je politika na tom polju i treba da nam hebu kevu i romi ( koji su zasticeni ko beli medvedi ) i albanci i kinezi i vanzemaljci...
Kad god se krene sa ovom temom, totalno popi.dim, samo se setim primera iz sela, pripadnika odredjene maniine nasilno useljene u obijenu kucu iz koje ih niko zivi ne istera, zivi ih preko 10 u stracari od isto toliko kvadrata ( mada realno uvek ih fali bar 2-3 koji su trenutno u zatvoru ), kradu vodu, kradu struju, kradu drva iz komsiluka, kradu meso posle klanja, kradu gorivo ( sad im je malo zaebano sa plinom ) skoro su drmnuli liku i neki pistolj, tu su se zahebali pa je bila frka, ali koliko vidim ni od toga se nista posebno nije desilo, voze verovatno ukradena a sigurno potpuno neispravna, sa ili bz tablica, kako kad, kad i njih ukradu...
I brate, niko im nista ne moze... I da sad ne odem u nacionalizam bolje da stanem...
Kad vidim kakva je politika na tom polju i treba da nam hebu kevu i romi ( koji su zasticeni ko beli medvedi ) i albanci i kinezi i vanzemaljci...
Kad god se krene sa ovom temom, totalno popi.dim, samo se setim primera iz sela, pripadnika odredjene maniine nasilno useljene u obijenu kucu iz koje ih niko zivi ne istera, zivi ih preko 10 u stracari od isto toliko kvadrata ( mada realno uvek ih fali bar 2-3 koji su trenutno u zatvoru ), kradu vodu, kradu struju, kradu drva iz komsiluka, kradu meso posle klanja, kradu gorivo ( sad im je malo zaebano sa plinom ) skoro su drmnuli liku i neki pistolj, tu su se zahebali pa je bila frka, ali koliko vidim ni od toga se nista posebno nije desilo, voze verovatno ukradena a sigurno potpuno neispravna, sa ili bz tablica, kako kad, kad i njih ukradu...
I brate, niko im nista ne moze... I da sad ne odem u nacionalizam bolje da stanem...
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja mogu sa Play Store-a da skinem i Viber i WhatsApp.